(6aR,10aR)-9-(hydroksymetylo)-6,6-dimetylo-3-(2-metylooktan-2-ylo)-6a,7,10,10a-tetrahydrobenzo[c]chromen-1-ol
http://pl.wikipedia.org/wiki/HU-210
Witam.
Mam parę pytań dotyczących tego kannabinoidu .
Jestem ciekaw efektów i mocy tego kanna , a także szkodliwości krótkotrwałej .
Na necie nie znalazłem dużo informacji o tym kannabinoidzie , jedyne co , że jest bardzo mocny i wpływa pozytywnie na pamięć :moody: .
Sam bym zaczął testy gdyby nie to że jest nielegalny , czy to ten kanna co siedział w pierwszej generacji mieszanek ?
Proszę o wypowiedzi osób którzy mieli styczność z tym kannabinoidem .
Powód: dodano strukturę, nazwę systematyczną i link do Wikipedii
HU-210 stymuluje neurogenezę w rejonie hipokampu, jest to działanie odwrotne do alkoholu, heroiny, nikotyny i kokainy.
W pierwszej generacji był prawie wyłącznie jwh018 chociaż np w spice były inne kanna których w tedy sie nie udało zidentyfikować. Hu na pewno był w drugiej generacji gdyż został zdelegalizowany razem z 081 i 073
Pod nazwa ,,Buszek”, bo jak czytałem tripraporty na internecie to z tego ci sobie przypominam miał właśnie straszny podobny profil działania D:
Ale mogę się mylić, poprawcie mnie jeżeli wiecie co naprawdę w tamtych czasach było w tej mieszance ziołowej.
Według wyników badań w buszku znajdował się taki mix:
Buszek - JWH-122, JWH-081, JWH-250, Walina
Nie wiemy jednak jakie proporcje były użyte.
Nie świadczę pomocy w załatwianiu substancji psychoaktywnych (legalnych bądź nie). Proszę, aby do mnie nie pisać w tej sprawie!
Pacjenci szukają ulgi w bólu. Jak zmienia się podejście do medycznej marihuany w Polsce
GIF: Nielegalny handel w sieci lekami narkotycznymi zaczyna się od legalnej recepty [WYWIAD]
Spotkanie z MSWiA. Nadszedł czas na odpowiedzialność, a nie kolejne tragedie
Wczoraj oficjalnie złożyliśmy [tj. Wolne Konopie] w Ministerstwie Spraw Wewnętrznych i Administracji wniosek o pilne spotkanie z Ministrem Marcinem Kierwińskim. Równolegle przekazaliśmy list otwarty dotyczący tragicznej śmierci 19-letniego Aleksandra oraz innych dramatów, które w ostatnich latach wstrząsnęły opinią publiczną.
Badanie naukowe, które porządkuje temat kiełkowania konopi
Wolne Konopie: "Od lat powtarzamy jedno, że wiedza jest lepsza niż strach, a odpowiedzialność lepsza niż czarny rynek. Nasze hasła „Zmień dilera na farmera” i „Nie kupuj jej, tylko siej” nigdy nie były zwykłą prowokacją. Chodziło nam o zmianę myślenia i w wielu przypadkach ta zmiana naprawdę się dokonała. Uważamy, że jeśli ktoś interesuje się konopiami, powinien robić to świadomie, rozumiejąc podstawową biologię rośliny, procesy jej wzrostu i mechanizmy funkcjonowania, zamiast opierać się na mitach czy czarnorynkowych schematach."
Polskie wyroki a światowa nauka – kto ma rację w sprawie THC?
W Polsce przez lata obowiązywało uproszczone i krzywdzące równanie: wykryto THC we krwi, a więc automatycznie byłeś pod wpływem. Sytuacja uległa pozornej poprawie, gdy Instytut Ekspertyz Sądowych im. prof. Jana Sehna w Krakowie opracował wytyczne, które miały pomóc sądom rozróżnić stan „po użyciu” od stanu „pod wpływem”.