Wątki traktujące o muchomorze czerwonym (Amanita muscaria).
ODPOWIEDZ
  • 1817 / 110 / 0
Ja też nie, ale może wypalić. Pomysł sam w sobie bardzo ciekawy tylko trzeba by było się zapoznać z kwestiami technicznymi takiego przedsięwzięcia.
  • 70 / 13 / 0
Myślałem o tym aby zamarynowane w occie były obrane z skórki oraz dodanie jakiś przypraw do słoiczka oraz czosnku dla urozmaicenia :-D

A nawet sam taki wywar octowy wypić ale ocet w stosunku 2/3 wody a reszta octu.Jakieś rady?
  • 3215 / 420 / 0
a czy masz jakiekolwiek informacje na temat tego czy w occie kwas iboteinowy przechodzi w mniej toksyczny muscymol ?
czy też rzucasz pomysłami z dupy ?
Uwaga! Użytkownik Fatmorgan nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 122 / 8 / 9
Ale czy to tak zdrowo, ocet pić?
  • 70 / 13 / 0
Zalewe robi sie w proporcjach z wodą jak podałem.Ocet spirytusowy nie jest zdrowy do picia ale winny czy jabłkowy jak najbardziej.

A drogi Ignisie co za problem obsuszone grzybki dać do zalewy? Kwas Iboteinowy przechodzi w muscymol przy suszeniu.Nie trzeba ich palić miotaczem ognia :-D
  • 122 / 8 / 9
Czemu uważasz, że ocet winny jest zdrowy? Kwas octowy jest taki sam w occie spirytusowym jak i w winnym. Chyba, że jesteś wierzący w różne enancjomery kwasu octowego :D
  • 3215 / 420 / 0
borsuk122 pisze:

A drogi Ignisie co za problem obsuszone grzybki dać do zalewy? Kwas Iboteinowy przechodzi w muscymol przy suszeniu.Nie trzeba ich palić miotaczem ognia :-D
przeciez suszone grzyby dane potem do marynaty bedą niedobre :-D
Uwaga! Użytkownik Fatmorgan nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 70 / 13 / 0
Ale lepsze w smaku niż jedzone prosto surowych.Cóż z piciem octu troche przesadziłem ale jak sie nie sprawdzi jak smakują zaoctowane grzybki to sie nie dowiemy.Cóż ja dałem propozycje aby do tematu dać coś innego niż przewijające sie na 200 stron tekstów typu "nie działa" albo "rzygałem dalej niż widziałem" :-D
  • 1817 / 110 / 0
To ja będę wyjątkiem i znów to powtórzę, na mnie 6 sztuk muchomorów zadziałało wyśmienicie i miałem mistyczną podróż życia jak po niczym innym i niczym do tej pory. Więc masz tu. Wyjątek potwierdza regułę. ;)
  • 413 / 26 / 0
Myslałem nad tym żebym muchomorki(suszone)zalać wódką albo rozcieńczonym spirytusem i odstawić na 3 tyg.
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Newsy
Trump podpisuje nakaz przyspieszenia badań nad lekami psychodelicznymi

Trump podpisał w sobotę rozporządzenie wykonawcze mające na celu złagodzenie ograniczeń badawczych dotyczących leków psychodelicznych, takich jak psylocybina i LSD, dążąc do przyspieszenia badań nad ich potencjałem w leczeniu chorób psychicznych.

Zanieczyszczenie wody kokainą zmienia zachowanie łososi na wolności

Pod wpływem zawartej w ściekach kokainy, a zwłaszcza jej metabolitu, młode łososie atlantyckie pływają dalej i rozprzestrzeniają się na większą odległość – informuje pismo „Current Biology”.

Mnisi szmuglowali narkotyki. Ukryli je za fałszywymi ściankami

22 buddyjskich mnichów zostało aresztowanych na międzynarodowym lotnisku w Kolombo w Sri Lance. W ich bagażach znaleziono łącznie około 110 kilogramów marihuany.