Więcej informacji: Ayahuaska w Narkopedii [H]yperreala
http://www.ayahuasca.com---> wszystko o ayahuasce, mają nawet forum, prawie tak wielkie jak hyperreal.
Planuje zamówić roślin na kilka porcji, tylko chyba daruje sobie rute i wezmę Banisteriopsis caapi. Nie podoba mi się, że oprócz działania dmt, mam jeszcze do tego działanie ruty, które w moim mniemaniu jest mało ciekawe
Pozdrawiam.
-cytat z wypowiedzi usera ayahuasca.forums w wątku dotyczacym różnic między rutą a banisteriopsis. obie te rośliny zawierają beta-karboliny takie jak harmina,harmalina,jadnakowoz:
"Nasiona oraz korzeń (ruty) zawierają beta-karboliny: Harmalina, Harmina, Harmalol, Harman, a także Isopeganina, Dipegen, Vasicinon, Deoxyvasicinon (Duke, 1992) oraz śladowe ilości Tetra-hydro-harmaliny (Holmstedt, 1982). W przeciwieństwie do Banisteriopsis Caapi (liany używanej w Ayahuasca), której głównym psychoaktywnym składnikiem jest Tetrahydroharmina, za działanie Ruty odpowiada głównie Harmalina, której zawartość w nasionach wynosi 3-6%."
W wypowiedzi o Luciano i Janis chodziło o to,że jakkolwiek efekty sa podobne,jeśli używamy tych roślin jako składników aya w minimalnych koniecznych do inhibicji MAO ilościach,to już użycie tych środków solo,w większych ilościach ujawnia istotne różnice.,Wspominał poza tym,,że liana ma o wiele szersze zastosowanie sama,ponieważ mozna ją stosować w dużych ilosciach bez poważniejszych konsekwencji-a wiadomo przeciez,że ruta w ilościach w których sama zaczyna produkować ciekawsze efekty moze być neurotoksyczna...
A jeśli chodzi o moje doswiadczenia z samą rutą,to zgodze sie raczej z jamajkapl -mi też stan po przyjęciu naparu z 5g ruty czy to z fusami czy bez wydawał się całkiem miły.
Z głębokości uzależnienia swego wołający lub wołającym być chcący pomocnym? - Hyperreal [H]elp
Szaman w dżungli będzie wiedział więcej... .
Z głębokości uzależnienia swego wołający lub wołającym być chcący pomocnym? - Hyperreal [H]elp
Zamierzenie,zawierzenie,cierpliwość,uwaga i odwaga,..
Lubię Grzyby i one chyba mnie lubią,w tym,że znalazłem droge do nich jako sprzymierzeńców upatruję czasem swojej szansy na odnalezienie się w tym co pokaże mi aya...ale Grzyby to Święte Dzieci,które bawią się,pokazują i uczą-a co tak naprawdę robi Pani Ayahuasca?
Zobaczymy,niechybnie tego lata.
Co naprawdę robi Ayahuasca?
Lato się dopiero zaczęło :-) .
Badania nad psychodelikami blokują przepisy?
Niemcy w obliczu "fentanylowej fali". Eksperci biją na alarm.
Marihuana a rak głowy i szyi: Czy używanie marihuany może zwiększać szanse na raka?
Niemcy. Rośnie popularność klubów konopnych
Pół roku po częściowej legalizacji konopi, eksperci krytykują system jej dozowania. Ale kluby konopne przeżywają boom.
Mike Tyson dzieli się nietypowymi metodami treningowymi, obejmującymi środki psychodeliczne
Świat boksu jest gotowy na jedną z najbardziej niespodziewanych i kontrowersyjnych stroll roku. Mike Tysonlegenda wagi ciężkiej, stanie naprzeciwko Jake Paul w walce, która wzbudziła zarówno oczekiwania, jak i kontrowersje.
Przedawkowania leków i narkotyków. Szkocja „europejskim liderem” liczby zgonów
Szkoci mają spore powody do obaw. Ogłoszona trzy lata temu „krajowa misja” walki z nadużywaniem narkotyków i zmniejszenia wskaźnika śmiertelności z powodu przedawkowania nie przyniosła pożądanych rezultatów.