uprawa na dworze lub w szklarni poprzez użycie specjalnych technik
ODPOWIEDZ
  • 429 / 35 / 0
Sluchajcie. Mam pewien problem. Kupilem dzisiaj biohumus i slimakol. Podlalem woda z biohumusem i posypalem slimakolem. I teraz mam pytanie.. Po posypaniu zobaczylem ile sie powinno sypac. napisane ze sypac 8g na 10m^2, a ja posypalem cala paczke prawie 200g na jakies 4m^2... nie zaszkodzi im? bo zaczynam sie obawiac.. :/
Stay high all the time!
Proud like a god, don't pretend to be blind!
  • 42 / / 0
Środek rozsypywać równomiernie w międzyrzędziach i wzdłuż brzegów zagonów 1-2 razy w sezonie uprawowym.
Nie posypywać środkiem liści roślin uprawnych.
Zawartość substancji biologicznie czynnej:
metaldehyd - 6%.

Metaldehyd jest otrzymywany w wyniku polimeryzacji aldehydu octowego pod wpływem kwasu siarkowego. Stanowi bezbarwne, krystaliczne ciało stałe. Nie rozpuszcza się w wodzie, rozpuszcza się w rozpuszczalnikach organicznych. Jest używany jako środek ślimakobójczy.
znalazłem na necie ale i tak nie zczaiłem czy zaszkodzi :/
Coco jumbo i do przodu! – to moje hasło
  • 9 / / 0
Ślimakom na pewno ;-)
Roślinkom za bardzo nie ma możliwości, jeśli się o to dodatkowo nie postarasz. Z tego co wiem, to to się bardzo słabo rozpuszcza w wodzie więc do gleby sie nie dostanie. Przynajmniej nie będziesz miał problemów ze ślimakami, bo na nie działa bardzo dobrze, tylko później teren(znaczy ślimacze zwłoki, chociaż czasem je doszczętnie zżera, ale i tak pozostaje w chuj śluzu po nich) nie wygląda zbyt dobrze i stado much się zlatuje.;-)
  • 429 / 35 / 0
w sumie spoko. a im wiecej much i komarow (a jest ich od chuja) tym lepiej bo nikt nie przyjdzie... mnie tak pogryzly dzisiaj, ze nie mialem sily juz czesci przesadzac, bo uciekac musialem... dobrze, ze dlugie spodnie zalozylem bo bym nie przeszedl przez te pokrzywy... masakra... :D:D
Ostatnio zmieniony 02 czerwca 2007 przez PolitoxyJunkie, łącznie zmieniany 1 raz.
Stay high all the time!
  • 173 / / 0
widze dobrze zakamuflowana miejscówka za pokrzywami :D
Psyc[H]oaktywni
  • 429 / 35 / 0
no proste.... :D jak sie idzie to najpierw sa takie kolo metra, a dalej trzeba sie przebijac jakies 50m przez takie co prawie 1,5m maja.. :D ale spoko. watpie zeby komus chcialo sie tam przebijac... normalni ludzie nie pakuja sie w takie miejsca. hehe
Stay high all the time!
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Medyczna marihuana długoterminowo poprawia jakość życia pacjentów

Australijscy medycy mówią, że pacjenci, którym przepisano medyczną marihuanę, mogli liczyć na poprawę ogólnej jakości życia związanej ze zdrowiem, a także zmniejszenie zmęczenia i zaburzeń snu przez okres jednego roku. Lęk, depresja, bezsenność i ból również ulegały osłabieniu.

Prof. Marcin Wojnar o alkoholach 0%: Piwo bezalkoholowe podtrzymuje mechanizmy uzależnienia

Coraz więcej osób sięga po piwo bezalkoholowe, wierząc, że to zdrowy wybór. Czy na pewno? Prof. Marcin Wojnar tłumaczy, dlaczego „zerówki” mogą być poważnym zagrożeniem – zapraszamy do przeczytania wywiadu.

Czy psychodeliki mogą uczynić Cię bardziej moralnym człowiekiem? [Nowe badania 2025]

Czy możliwe jest, że po zażyciu psychodelików stajesz się bardziej empatyczny, troszczysz się o innych ludzi, zwierzęta czy nawet środowisko naturalne? Najnowsze badania opublikowane w Journal of Psychoactive Drugs sugerują, że tak – osoby, które doświadczyły głębokich przeżyć psychodelicznych, wykazują wyższy poziom moralnej ekspansywności, czyli gotowości do rozszerzenia współczucia i troski na coraz szersze kręgi istnienia. Co ciekawe, wzrost ten jest szczególnie silny u osób, które podczas „tripu” przeżyły rozpad ego lub intensywne doświadczenia mistyczne.