Więcej informacji: Opioidy w Narkopedii [H]yperreala
Scierwiaz pisze:bede jeczal z bulu to jakis tramal wysempie??
* * *
Kiedy spoglądam wstecz, widzę siebie pozostającego za mną daleko w tyle.
Może miał ktoś podobnie? Podejrzewam, że jest ponownie złamana, ale czemu nie boli ? Czy to w ogóle możliwe? Jak myślicie, warto powiedzieć lekarzowi, że to stało się np. wczoraj i symulować ból, oraz dodać, że kombinacje dwóch NLPZ'tów nie pomagają, a od wysokich dawek ketoprofenu (powiedzmy 300mg na raz), bo tylko to mi przepisali, mam zgagę i inne skutki uboczne(te najbardziej popularne). Co o tym sądzicie? Jestem na SSRI(escitalopram), więc chyba tramadol odpada? Jest szansa na dihydrokodeinę chociaż? Jeżeli nie teraz to może w późniejszej fazie leczenia?
Coś z czym nikt nie godzi się..."
Moje ambicje są jednak większe. Na tramadolu mimo wchodzenia na duże jak dla mnie dawki 1,5-1,7g ciężko o nooding, po prostu czuć tylko opiatową lekkość.
Jest taki zwykły stary lekarz, który wiem, że jest w podobnych sprawach przyjazny ludziom, bo 3 paki klona 2mg wypisuje bez problemu i często robi standardowe wałki na zwolnienia i inne załatwienia typu skierowania. Myślicie, że warto podbić i próbować prosić o DHC Continus na 30% płatności(bo choroba niby przewlekła) a ostatecznie 100% ? Oczywiście wizyta prywatna. Tak na zasadzie wchodzę, skarżę się na ból, pokazuje tramadol na wypisie i, że on już słabo działa lub prawie w ogóle to przepisze to DHC? Podzielcie się swoimi doświadczeniami w podobnych kombinacjach, tj. wizyta prywatna. Może lepiej od razu celować w chirurga i mówić to samo?
spoko, scalenie niepotrzebne - są to dwa odległe (czasowo) posty. pozdrawiam| idk
Powód: !
Tylko weź nie spal się i nie wejdź do apteki i frmaceutki nie spytaj, a czy lek przecwibólowy może być od dermatologa (tak, bo poszedłeś z bolesną wysypką, a to wyszło powiedzmy półpasiec - no to dostałeś leki p.bólowych) od kardiologa to luz ( jestes młody po zawale, albo masz wieńcówkę), a okulista (a przepisał Ci receptę, bo nie było powiedzmy Twojego ortopedy to Ci życzliwie przedłużyła recepte)
Nie masz co się bać - znam KŁAMSTWA LEKARZY typu "Panie ja jestem dermatologiem ja panu nie mogę napisać tego i tego, bo nie mam uprawnień. Gówno prawda każdy z prawem do wypisywania recept od proktologa po onkologa może Ci wypisać KAŻDY lek / TERAZ jeszcze zlikwidowali różowe recepty to i na leki narkotyczne może wypisać wielu lekarzy, jeżeli tylko wydrukują sobie bloczek recept ze specjalnym numerem seryjnym
Więc nie bój się i wykupuj :)
Co sobie najlepiej udokumentować jbc? ;)
And speak my point of view,
But it's not sane...
BARDZO WAS PROSZĘ napiszcie w jakim mieście, czy szpitalumsiemleczycie w poradni leczenia bólu
Pozdrawiam !
Narkotyki łatwiej dostępne w Warszawie niż alkohol. Dowóz 24/7
Co ćpają polskie nastolatki. "Te rzeczy są na wyciągnięcie ręki, prawie leżą na ulicy"
Marihuana a rak głowy i szyi: Czy używanie marihuany może zwiększać szanse na raka?
Oficjalnie: Kamala Harris popiera federalną legalizację marihuany w USA
Kamala Harris oficjalnie ogłosiła poparcie dla federalnej legalizacji marihuany, wyrażając swoje stanowisko podczas podcastu „All the Smoke”.
Przy autostradzie A4 rosły sobie konopie indyjskie
W rejonie autostrady A4 rosły sobie konopie indyjskie. Policjanci z Bochni znaleźli najpierw ścięty krzak, a potem kilka miejsc uprawy.
Pojawił się postulat wprowadzenia ceny minimalnej za alkohol. Rząd pracuje nad nowymi rozwiązaniami
Ostatnia afera z alkotubkami może mieć znacznie poważniejsze skutki niż wycofanie feralnego produktu ze sklepów. Okazuje się bowiem, że rząd rozważa wprowadzenie ceny minimalnej za alkohol. Taką informację przekazał na antenie Programu Pierwszego Polskiego Radia wiceminister zdrowia Wojciech Konieczny.