PcP pisze:... Jest tyle dróg, żeby zapłacić bardziej anonimowo i bez takich problemów...Bez wychodzenia z domu najłatwiej (nie jedyny sposób) jest BTC i np.TAILS&eWallet, choć niestety ma problem z popularnością...
Wiec jak mam zamowic duza ilosc MH, zeby zminimalizowac prawdopodobienstwo, ze paczka zostanie zeskanowana przez retgen i sprawdzona w testach?
Czy wyjsciem z sytuacji jest poproszenie osoby zaprzyjaznionej za granica, zeby wyslala do mnie MH w dwoch oddzielnych paczkach na domowy adres tak, jak wysyla sie paczki do rodziny za granica? Czy tez osoba prywatna za granica powinna to nadac w transporcie samochodowym, ktory przewozi sie rozne rzeczy, nie tylko moje? Jak to wyslac i zamowic zeby nie zostac namierzonym i zlapanym?
Prześwietla się tak naprawdę mały procent wszystkich paczek. Jeśli to będzie z eu to zamów kurierem i raczej nic nie powinno się wydarzyć.
Transport samochodowy jest rozwiązaniem również, oby nadający i ty nie ujawnili swoich prawdziwych danych. Odbiór najczęstszej odbywa się po telefonicznym dogadaniu (kup jakiś nr prepaid i tyle). Szczerze mówiąc jeśli przejedzie to granicę to śmiało można odebrać, zasadzki nie zorganizują Ci za mimosę z resztą taki kierowca który to przewozi i faktycznie wykryto by nielegalną przesyłkę, raczej będzie miał więcej kłopotów niż ty, nie prowadzą tego typu biznesów żadne firmy tak na prawdę, a już tym bardziej nie mają uprawnień do przewozu przesyłek jak np firmy kurierskie i po wykryciu przewoźnik za pewne będzie miał większe kłopoty niż ktokolwiek, bo tak naprawdę to on będzie odpowiadał za przemyt, jeśli na własną rękę dokonuje przewozu paczek.
Od kiedy ma wpływ na to co przesyłki zawierają? :-D
derb pisze:Od kiedy doręczyciel odpowiada za zawartość przesyłki, do której nie ma wglądu?
Mam na myśli oczywiście zarejestrowane firmy kurierskie ze wszystkimi papierami potwierdzającymi nadanie itd. Nie słyszałem jeszcze o skazaniu kuriera ani listonosza dostarczającego przesyłkę, litości durnie
PcP pisze:@szlachetny: PayPal trzyma historie transakcji od jego powstania wg.wyciekniętych dokumentów policyjnych. Pewnie IP trzyma z conajmniej każdej zleconej transakcji dla nawet własnego bezpieczeństwo, gdyby było włamanie na konto/upozorowowane włamanie to on odpowiada, zwraca kasę i ma debet nieściągalny na koncie. Dodatkowo strzał w stope dla sprzedawcy przez ryzyko chargebacku i zablokowania konta z środkami na czas nieokreślony do wyjaśnienia. Jak poszukasz to znajdziesz na tym forum pytanie sprzedawcy czy udało się komuś odblokować PayPal sklepu (to jest bez znaczenia czy był na dane osoby prywatnej). Sam doświadczyłem przyblokowania konta w banku internetowym, gdy np.szedł na moje konto AlertPay przelew z długo nieużywanego konta sprzedawcy. Nim wypłaciłem to oba konta zablokowane, cofnięty przelew i kilka miesięcy oczekiwania na odblokowanie konta sprzedawcy (skuteczne), konto klienta niewalczono nawet o odblokowanie, bo jedyne co tam było to debat i grosze z przewalutowania.
Owszem, możliwa jest płatność anonimowa przez PayPal, ale to jest dużo zachodu i praktycznie trudne, niedogodne dla sprzedawcy i niepraktyczne, tym bardziej dla osoby, która kupuje takie rzeczy na adres domowy.
Jest tyle dróg, żeby zapłacić bardziej anonimowo i bez takich problemów...Bez wychodzenia z domu najłatwiej (nie jedyny sposób) jest BTC i np.TAILS&eWallet, choć niestety ma problem z popularnością.
PS. Jeżeli jakkś sklep potrzebuje pomocy w (zautomatyzowanej) obsłudze płatności Bitcoin to służe pomocą.
Jeżeli puścisz bezpośrednio z kantoru to w pewnych okolicznościach będzie można konto sklepu przypisać do sklepu, a wtedy gdy dojdzie współpraca kantoru to mają Cię na widelcu. Hop przez puste konto lub dzielenie, łączenie itd. to jest przez narzędzia do analizy pomijane praktycznie...Zwłaszcza jak pewnie zrobisz to z tego samego IP. Musi być wymiana monet czyli użycie pralni. Musi być zabranie środków z kantoru, czyli jakiś lokalny wallet, aby kantor Cię nie wydał bezpośrednio. Musi być zabezpieczenie IP (IP nadawcy transakcji jest jawne...), czyli użycie TORa.
Wniosek: Można wyśledzić to, że kupowałeś za BTC jak nie wiesz co robisz, nie wiesz jak działa i nie wiesz co jest rejestrowane.
Aby szybciej pobrać bloki na początku możesz TOR skonfigurować w kliencie dopiero po pewnym czasie.
may day pisze:Zakup BTC za złotówki to obstawienie oficjalnych kont bankowych kantorów. Zresztą kantory będą same współpracować.
Jeżeli puścisz bezpośrednio z kantoru to w pewnych okolicznościach będzie można konto sklepu przypisać do sklepu, a wtedy gdy dojdzie współpraca kantoru to mają Cię na widelcu. Hop przez puste konto lub dzielenie, łączenie itd. to jest przez narzędzia do analizy pomijane praktycznie...Zwłaszcza jak pewnie zrobisz to z tego samego IP. Musi być wymiana monet czyli użycie pralni. Musi być zabranie środków z kantoru, czyli jakiś lokalny wallet, aby kantor Cię nie wydał bezpośrednio. Musi być zabezpieczenie IP (IP nadawcy transakcji jest jawne...), czyli użycie TORa.
Wniosek: Można wyśledzić to, że kupowałeś za BTC jak nie wiesz co robisz, nie wiesz jak działa i nie wiesz co jest rejestrowane.
may day pisze:Aby szybciej pobrać bloki na początku możesz TOR skonfigurować w kliencie dopiero po pewnym czasie.
Psychodeliki w szczepionkach i piwie. Ujawniono tajne dokumenty CIA
Jedna dawka "molekuły duszy" może pokonać depresję na pół roku
Tak kawa wpływa na emocje. Badacze: efekt nawet bez kofeiny
Kawa nie działa wyłącznie przez kofeinę – i nie tylko „pobudza”. Nowe badanie opublikowane w prestiżowym czasopiśmie Nature Communications pokazuje, że regularne picie kawy zmienia skład bakterii jelitowych, wpływa na metabolizm, a także emocje i zachowanie. Co ważne, część tych efektów utrzymuje się nawet wtedy, gdy sięgamy po kawę bezkofeinową.kawa, badania naukowe, publikacje3 naukowe
Od operacji do legislacji – CBŚP kształtuje prawo UE w walce z narkotykami syntetycznymi
Polska inicjatywa przerodziła się w konkretne regulacje UE – nowe przepisy ograniczające dostęp do kluczowych prekursorów narkotykowych to bezpośredni efekt działań Centralnego Biura Śledczego Policji.
KAS wykryła 50 kg marihuany w przesyłkach z odzieżą
Funkcjonariusze Służby Celno-Skarbowej z Mazowieckiego Urzędu Celno-Skarbowego w Warszawie skontrolowali przesyłki znajdujące się w jednej z firm spedycyjnych w Pruszkowie. W ośmiu paczkach wykryli narkotyki.