Dyskusja na temat grzybów halucynogennych, m.in. łysiczki lancetowatej i muchomora czerwonego.
Więcej informacji: Grzyby w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 1392 / 10 / 0
Re: Porek brzozowy
Nieprzeczytany post autor: dsn »
Ciepły odwar z ~10 gramów suszonego, drobno pokrojonego porka brzozowego gotowanego 20 minut na wolnym ogniu wypity. Jasnobrązowa ciecz, zapach grzybowy, smak, w przeciwieństwie do ostatnio zalanej wrzątkiem mniejszej ilości, gorzkawy. Na zdrowie :cheesy:
  • 499 / 2 / 0
czekamy na relacje! :D
  • 1392 / 10 / 0
Muszę spróbować jeszcze raz, żeby się upewnić, czy to leciutkie pobudzenie i uczucie przyjemności były rzeczywiście efektami porka, a nie emocji związanych z tym eksperymentem :-p Jeśli to naprawdę jakoś działa, to efekt jest subtelny. Ogólnie powiedziałbym, że ten grzybek 'dodaje pozytywnej energii' ;-) Zobaczymy jeszcze następnym razem, z może trochę większą ilością.
  • 2244 / 23 / 0
Możesz z niego zrobić wobler, jeśli wędkujesz. To tak przy okazji.
Uwaga! Użytkownik borrasca jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 1392 / 10 / 0
I zostańmy już przy tym zastosowaniu, nic więcej z niego się chyba wycisnąć nie da. Próbowałem jeszcze raz, ilość duża, odwar aż brązowy, efektów zero. Ale miło się zbierało, pozostanie do celów zdrowotnych, testy uważam za zakończone :-)
  • 1033 / 7 / 0
Jako, iż jestem popierdolony, we właściwym czasie zbiore kilka porków i ugotuję PRZECHUJ FES KILER ZUPĘ.
Wędkuję, więc nazbieram trochę na woblery. :D
  • 1392 / 10 / 0
Zbieraj tylko młode porki, które w całości są miękkie i pełne soków (jeszcze nie nadają się na woblery). Starsze okazy (ich jest najwięcej, u mnie z 90%) są już ususzone na drzewach, nawet w piekarniku nie parują. Efekt taki, że przy sporządzaniu odwaru są bardzo mało efektywne, prawie nic z siebie nie oddają, podczas gdy młode dają silną woń, barwę i smak. Najlepiej, kiedy przed gotowaniem poleżą trochę w wodzie, powiedzmy dobę, już wtedy dużo z nich wychodzi.
  • 1033 / 7 / 0
Jak to dawkować?
  • 1392 / 10 / 0
Ciężko powiedzieć, spróbuj z co najmniej 50g ususzonych młodych, mniej nie dawało efektu, a takiej ilości już nie próbowałem :-p
  • 1 / / 0
Ostatnio oglądałem na National Geografik film o policji na Alasce i usłyszałem, że indianie palą porka na popiół i ten popiół ma właściwości halucynogenne trochę to dziwne
Uwaga! Użytkownik hebrez nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
ODPOWIEDZ
Newsy
Tona kokainy przechwycona. Gangsterzy wpadli, bo kupili łódź za gotówkę

Z łodzi u wybrzeży Australii skonfiskowano ponad tonę kokainy wartej niemal pół miliarda dolarów amerykańskich. Policja zatrzymała pięć osób.

Alkohol a rak: Każdy łyk może zwiększać ryzyko nowotworów

Alkohol jest jednym z najczęstszych czynników ryzyka rozwoju raka, odpowiedzialnym za około 100 tys. przypadków rocznie w USA. Naukowcy odkrywają coraz więcej mechanizmów, przez które alkohol uszkadza komórki i przyczynia się do powstawania guzów. Choć spożycie alkoholu jest powszechne, niewielu z nas zdaje sobie sprawę z powiązania między alkoholem a rakiem.

Kanada wprowadza przezroczyste opakowania na marihuanę

W marcu 2025 roku Health Canada, czyli kanadyjski odpowiednik Głównego Inspektoratu Sanitarnego, ogłosił nowy pakiet zmian dla producentów konopi. Najważniejsza? Zgoda na przezroczyste okienka w opakowaniach suszu. Od teraz konsument może zobaczyć zioło jeszcze przed zakupem. To pierwsza taka zmiana od czasu legalizacji marihuany w Kanadzie. Ale to nie wszystko.