Dyskusja na temat grzybów halucynogennych, m.in. łysiczki lancetowatej i muchomora czerwonego.
Więcej informacji: Grzyby w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 1392 / 10 / 0
Re: Porek brzozowy
Nieprzeczytany post autor: dsn »
Ciepły odwar z ~10 gramów suszonego, drobno pokrojonego porka brzozowego gotowanego 20 minut na wolnym ogniu wypity. Jasnobrązowa ciecz, zapach grzybowy, smak, w przeciwieństwie do ostatnio zalanej wrzątkiem mniejszej ilości, gorzkawy. Na zdrowie :cheesy:
  • 499 / 2 / 0
czekamy na relacje! :D
  • 1392 / 10 / 0
Muszę spróbować jeszcze raz, żeby się upewnić, czy to leciutkie pobudzenie i uczucie przyjemności były rzeczywiście efektami porka, a nie emocji związanych z tym eksperymentem :-p Jeśli to naprawdę jakoś działa, to efekt jest subtelny. Ogólnie powiedziałbym, że ten grzybek 'dodaje pozytywnej energii' ;-) Zobaczymy jeszcze następnym razem, z może trochę większą ilością.
  • 2244 / 23 / 0
Możesz z niego zrobić wobler, jeśli wędkujesz. To tak przy okazji.
Uwaga! Użytkownik borrasca jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 1392 / 10 / 0
I zostańmy już przy tym zastosowaniu, nic więcej z niego się chyba wycisnąć nie da. Próbowałem jeszcze raz, ilość duża, odwar aż brązowy, efektów zero. Ale miło się zbierało, pozostanie do celów zdrowotnych, testy uważam za zakończone :-)
  • 1033 / 7 / 0
Jako, iż jestem popierdolony, we właściwym czasie zbiore kilka porków i ugotuję PRZECHUJ FES KILER ZUPĘ.
Wędkuję, więc nazbieram trochę na woblery. :D
  • 1392 / 10 / 0
Zbieraj tylko młode porki, które w całości są miękkie i pełne soków (jeszcze nie nadają się na woblery). Starsze okazy (ich jest najwięcej, u mnie z 90%) są już ususzone na drzewach, nawet w piekarniku nie parują. Efekt taki, że przy sporządzaniu odwaru są bardzo mało efektywne, prawie nic z siebie nie oddają, podczas gdy młode dają silną woń, barwę i smak. Najlepiej, kiedy przed gotowaniem poleżą trochę w wodzie, powiedzmy dobę, już wtedy dużo z nich wychodzi.
  • 1033 / 7 / 0
Jak to dawkować?
  • 1392 / 10 / 0
Ciężko powiedzieć, spróbuj z co najmniej 50g ususzonych młodych, mniej nie dawało efektu, a takiej ilości już nie próbowałem :-p
  • 1 / / 0
Ostatnio oglądałem na National Geografik film o policji na Alasce i usłyszałem, że indianie palą porka na popiół i ten popiół ma właściwości halucynogenne trochę to dziwne
Uwaga! Użytkownik hebrez nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
ODPOWIEDZ
Newsy
Ulubiona muzyka uruchamia układ opioidowy mózgu

Słuchając ulubionej muzyki odczuwamy przyjemność, niejednokrotnie wiąże się to z przeżywaniem różnych emocji. Teraz, dzięki pracy naukowców z fińskiego Uniwersytetu w Turku dowiadujemy się, w jaki sposób muzyka na nas działa. Uczeni puszczali ochotnikom ich ulubioną muzykę, badając jednocześnie ich mózgi za pomocą pozytonowej tomografii emisyjnej (PET). Okazało się, że ulubione dźwięki aktywują układ opioidowy mózgu.

Profesor znów za kratami. Spec od narkotyków zwany także Chemikiem zatrzymany w Skarżysku

Na pięć lat trafi za kraty 73-letni mężczyzna w półświatku znany niegdyś jako Chemik lub Profesor czyli człowiek wielokrotnie notowany za przestępstwa narkotykowe, między innymi za wyprodukowanie na początku lat 2000 w laboratorium w Bliżynie dziesiątek tysięcy tabletek ecstasy.

Jak zwiększyć moc i profil sensoryczny kawy z przelewu? Fizycy opisali prosty sposób

Czy jest sposób, by – nie zmieniając ilości kawy w przelewie – zwiększyć jej moc i uwypuklić profil sensoryczny? Otóż jest. I został on opisany na łamach pisma Physics of Fluids wydawanego przez Amerykański Instytut Fizyki (AIP).