Dział służący dyskusji o pozostałych odmianach roślin, np. afrodyzjakach, ziołach snu, czy ziołach o właściwościach uspokajających i sedatywnych a także o substancjach pochodzących z organizmów zwierząt.
ODPOWIEDZ
  • 132 / 39 / 0
Pokrzywa jest prawdziwym złotem. Piję napar od lat, tak jak babcia mnie nauczyła - bo działa na włosy, na trądzik, na anemię, usuwa toksyny, nadmiar wody, dostarcza masę pierwiastków. Niech no tylko wyrośnie w tym roku i będę cięła i suszyła jak pojebana. Kocham pokrzywę całym sercem 🖤
  • 265 / 61 / 0
Zgadza się bejbe. Ale napar nie działa tak dobrze jak zmieloną na molekuły w blenderze świeża roślina ten chlorofil robi świetna robotę plus na surowo organizm to trawi i wykorzystuje pewnie w 90% do naparu suszonego w 40 choć nie neguję ma to swój oczyszczający urok.
Już wyrosła spiesz się im bardziej młoda :D
and its going to suck.
It's not going to be fun.
  • 799 / 102 / 22
Zjadłem dzisiaj na czczo 7 roślin z grubymi kwiatostanami, posiekanych i ugotowanych z masłem. I, kurcze nie spodziewałem się: odmuliło mnie od nadużywania gałki, dostałem pałera lepszego niż po kofeinie - stałem się bardziej ruchliwy i gadatliwy. Właśnie teraz, w połowie czerwca gdy kwitnie jest najcenniejsza. Dolne liście i łodygi należy oderwać, bo mogą już zawierać skamieniałe komórki. Polecę ile się da z dietką urticową i zobaczymy co dalej. Polecam przećpanym i przejaranym mj oraz anemikom.

pok1.jpg
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Artykuły
Newsy
Narkopandemia w Niemczech. Umiera coraz więcej młodych ludzi

Liczba zgonów spowodowanych zażywaniem narkotyków utrzymuje się w Niemczech na wysokim poziomie. W ubiegłym roku 2137 osób zmarło z powodu konsumpcji narkotyków. To o 90 niż rok wcześniej – przekazał Hendrik Streeck, pełnomocnik niemieckiego rządu ds. uzależnień i narkotyków.

Wpadli w trakcie transakcji

Piaseczyńscy kryminalni zatrzymali narkotykowy duet. Mężczyźni wpadli w trakcie transakcji, która odbywała się na jednym z parkingów w Wólce Kosowskiej. Na posesji 49-letniego obywatela Ukrainy, policjanci znaleźli uprawę marihuany. Krzaki konopi indyjskiej zostały zabezpieczone. 44 i 49-latek usłyszeli zarzuty karne oraz zostali objęci policyjnymi dozorami.

Depenalizacja marihuany w Polsce już wkrótce? „Projekt jest już gotowy”

Czy jeszcze w tym roku w Polsce marihuana zostanie zdepenalizowana? Jak dowiedział się reporter RMF FM, poselski projekt ustawy jest już gotowy. Teraz jego autorzy szukają poparcia w innych klubach parlamentarnych.