Jak telefon zadzwoni to mówić, by wysłać wezwanie i napisać w jakim charakterze.
Kurwy się przyzwyczaiły, że jak w bazie danych jest telefon domowy na zameldowanego adresie to drynią, by szybciej sprawę popchnąć.
Sam tak miałem. Ja to olałem dopóki list nie przyjdzie, ale domownik poszedł na psy (zaprosili całą rodzinę!) i powiedział co nie trzeba. Tj sam zgłupiał, bo nie wiedział już co ma odpowiadać na pytania jak zaczaił o co chodzi (tak jest jak się w wieku 40 paru lat pojawia na psiarni nie wiadomo w jakiej sprawie i nie wiedząc o co chodzi)
Efekt chujowy, bo adwokat nawet nie pomógł. Nieświadome zeznania członka rodziny obciążyły mnie na tyle, że wyłapałem swoje, a tłumaczenia zostały w uzasadnieniu uznane za nielogiczne czy coś w tym stylu.
Rzetelna historia kryminalizacji konopi (USA + kontekst międzynarodowy)
Marihuana w psychiatrii. Dlaczego „nie leczy” nie oznacza „nie działa”?
Legalizacja marihuany w Polsce: 15 g suszu i jedna roślina. Sejm zdecyduje
Zasłonili alkohol na stacjach paliw. Testy zakończone, Orlen nie dołączył
Sposób prezentacji alkoholu w sklepach ma realny wpływ na sprzedaż - wnioski z pilotażu prowadzonego na przełomie stycznia i lutego na trzech stacjach benzynowych w Polsce są jednoznaczne. Do inicjatywy nie dołączył Orlen, który ma swoje stanowisko w tej sprawie. Podobnie jak sieć sklepów z alkoholem Duży Ben.
Narkotyki schował w atrapie Biblii. Wpadł po policyjnym pościgu
W trakcie ucieczki uszkodził swój pojazd, a badania wykazały, że mógł być pod wpływem alkoholu i narkotyków. W jego aucie policjanci znaleźli atrapę stylizowaną na Biblię z ukrytymi narkotykami, w tym mefedronem i kokainą. Mężczyzna trafił do policyjnego aresztu i usłyszał już zarzuty.
Jak kawa wpływa na oś jelita-mózg?
Naukowcy z University College Cork postanowili dogłębnie zbadać mechanizmy stojące za pozytywnym wpływem kawy na oś jelita-mózg. Wyniki badań, opublikowane na łamach Nature Communications pokazują, w jaki sposób regularne picie kawy i kawy bezkofeinowej wpływa na mikrobiom jelit, a co za tym idzie, na nasze zachowanie oraz poziom stresu.