Stymulanty, w strukturze których występuje trzeciorzędowy atom azotu (w pierścieniu pirolidynowym).
Więcej informacji: Alfa-pirolidynoalkilofenony w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 46 / 1 / 0
jest ktos w stanie wyjasnic farmakologie tej substancji? Slaby iMAO-B, slaby bloker wychwytu zwrotnego DA, czy moze agent wydzielania DA?
  • 6157 / 431 / 12
Właśnie ciężko mi powiedzieć. Odnalazłem dane na temat metabolizmu pMPPP, natomiast nt. farmakokinetyki nic (albo płatne 45$, wiedza powinna być darmowa >.<). Można za to porównać go do innych przedstawicieli rodziny pyrolidynoalkilofenonów.
  1. MDPV ma podstawniki w pierścieniu (3,4-metylenodioksy-), łańcuch pentanonowy, azot w pirolidynie i jest NDRI.[1]
  2. α-PPP nie ma podstawników, ma łańcuch propanonowy, azot w pirolidynie i jest NDRA.[wnioski własne]
  3. Pyrowaleron ma podstawniki (4-metyl-), łańcuch pentanonowy, azot w pirolidynie i jest NDRI.[2]
pMPPP ma podstawnik (4-metyl-), łańcuch propanonowy i azot w pirolidynie. Z powyższych charakterystyk wynika, iż inhibicja wychwytu zwrotnego monoamin jest domeną związków z łańcuchem pentanonowym, którego pMPPP nie ma. Z drugiej strony, oba inhibitory i pMPPP mają podstawniki w pierścieniu. Obecność α-PVP (pentanonowy, bez podstawników w pier.) w tym zestawieniu by była przydatna, ale niestety, na jego temat wiadomo jeszcze mniej. Podejrzewam jednak, że to łańcuch decyduje o tej właściwości, co czyniłoby pMPPP NDRA.

Oczywiście wszystko teoria, może nie mieć żadnego odniesienia do stanu faktycznego. Mi jednak wszystko się zgadza.
Tagi do wyszukiwarki: mechanizm farmakokinetyka alfa-ppp mppp pirolidyna inhibitor dopamina noradrenalina norepinefryna release agent
Przypisy
[list=2][*]P. Deluca, F. Schifano, Z. Davey, O. Corazza i inni. "MDPV Report." Psychonaut Web Mapping Research Project 2009, ost.akt. 2010/06/08. Dostępny online
[*]Artykuł "Pyrovalerone" z en.wikipedia.org z dnia 2011/07/01 09:12[/list]
Obejrzyj hyperreal.at/pelna-legalizacja na HyperTubie!
Klucze do szyfrowania emaili do mnie (surveilled-hyperreal.info): https://keys.openpgp.org/vks/v1/by-fingerprint/CD9C63559C3FBEC2545C942CD7FE3586C83BF910
  • 347 / 6 / 0
Od tolerancyjnych mogę przekazać, że miks pMPPP z bufedronem działa naprawdę ciekawie (nos). Były również próby z łączeniem tych dwóch z a-PPP - chyba łatwo się domyślić co ten dodatek spowodował. A z drugiej strony tytułowy pMPPP połączony z MeOPP (tym razem oralnie) zadziałał jak w teorii powinien. Bardzo relaksujący i "szczęśliwy" stan utrzymujący się stosunkowo długo (~2 godziny).
  • 46 / 1 / 0
Z brefem rzeczywiscie dobrze komponuje sie tytulowa substancja.
  • 2334 / 9 / 0
Lepsze toto będzie do miksów z innymi ketonami i piperazynami od bufedronu? Ma spełniać rolę przyspieszacza substancji niewystarczająco przyspieszających, typu brefedron. :-) Rozumiem, że mocniejsze to od a-ppp? Bo to działało na mnie za słabo. Swoją drogą zasugerujcie może coś innego, jak to nie będzie się nadawać- NEB, etkatynon, flufedron? Ma nie wjeżdżać zbyt na ciało, ma być lekkie przyjemne i bez tragicznych zjazdów.
Why are you wearing that stupid man suit?
  • 6157 / 431 / 12
Sądzę, że powinieneś spróbować. Mnie pMPPP stymuluje mniej, niż alfa-PPP, ale faktycznie ma słabszy wjazd na ciało, jest "lekkie i przyjemne" i zjazd jest bardzo delikatny.
Klucze do szyfrowania emaili do mnie (surveilled-hyperreal.info): https://keys.openpgp.org/vks/v1/by-fingerprint/CD9C63559C3FBEC2545C942CD7FE3586C83BF910
  • 2334 / 9 / 0
Skoro stymuluje jeszcze słabiej od a-ppp to sobie chyba daruje, bo ten w średnich dawkach działał na mnie z mocą kofeiny. Szukam jednak czegoś co widocznie przyspieszy, ale bez takiej wyjebki jak feta. W sumie bufedron się sprawdza, ale chciałem sprawdzić coś nowego. Nóż okaże się lepsze. Z tego co wymieniłem w poprzednim poście (albo coś jeszcze innego) coś się nada?
Why are you wearing that stupid man suit?
  • 1167 / 13 / 0
sprawdź z flufedronem
  • 981 / 6 / 0
i jak tam pMPPP się sprawdza się jako legalny stymulant ,ma dobrego kopa po wciągnięciu,czy kolejna kreska dociągnięta wzmacnia dalsze działanie , straszna cisza w tym temacie .

przeczytałem dwie pod strony i dowiedziałem się kilka ciekawych rzeczy, podobno jest milszy od alfa-PPP,ale słabszy to nie rokuje dobrze ,miksuje się zdecydowanie ze silniejszymi stymulantami wtedy działa świetnie ale to chyba normalne to jak kawa do dobrej kreski amfy :-) a co najważniejsze nikt chyba nie przekroczył 200 mg+
chyba pora będzie to zmienić.

dużo tu strasznie naukowych wyjaśnień ale żadnych narkomańskich konkretów czyżby ta substancja była na tyle mało popularna ze względu na to ze jest jeszcze traktowana jako nowość ,i dopiero niedawno zaczęła się pojawiać w sklepach z rc.mam nadziejw że jednak pMPPP zdobędzie popularność.
  • 6157 / 431 / 12
Jako stymulant sprawdza się doskonale, ale po podaniu doustnym. W celach rekreacyjnych mniej, w ramach tej samej klasy, bufedron jest dużo lepszy do tego. Przy większych dawkach (500mg/3h) ten przyjemny nieogar objawia się na tyle słabo, że bardziej odczuwalne są paranoje. Natomiast 150mg doustnie pobudza idealnie, doskonale do zajęć wymagających koordynacji ruchowej i reakcji (może innych też, to sprawdziłem). Nie wróżę mu jednak dużej popularności w tym kraju.
ODPOWIEDZ
Newsy
Ayahuasca a zdrowie psychiczne: Przełomowe wyniki największego badania

Badanie opublikowane w prestiżowym ournal of Psychoactive Drugs objęło ponad 7,500 uczestników z całego świata i wykazało, że częste używanie ayahuaski wiąże się z niższym poziomem stresu psychicznego oraz wyższym poczuciem dobrostanu. Kluczowe okazały się takie czynniki, jak intensywność doświadczeń mistycznych, wglądy osobiste oraz wsparcie społeczności. W tym artykule przedstawimy kluczowe wyniki badania oraz wyjaśnimy, dlaczego ayahuasca budzi tak duże zainteresowanie naukowców i osób szukających alternatywnych terapii.

"Narkociak" próbował przemycić narkotyki do więzienia

Koci kurier z narkotykami wpadł na gorącym uczynku. Strażnicy kostarykańskiego więzienia zatrzymali kota, który do futra miał przyklejone paczki z marihuaną i crackiem. Zwierzak próbował przedostać się na teren zakładu karnego.

Aresztowano kobietę, która częstowała dzieci czekoladkami z marihuaną w parku w Wheeling

Aresztowano kobietę, która częstowała dzieci słodyczami z THC – psychoaktywnym składnikiem marihuany – w niedzielę po południu w parku w Wheeling na północno-zachodnich przedmieściach Chicago. Dzieci trafiły do szpitala.