Czy te włoski, to włoski, czy "zalążki" nowych listków? Sorry za jakość zdjęcia.
Łodyga - liść. Tutaj powinien pojawić się kielich , z dwoma białymi włoskami. To preflowery. Jeśli wygląda to mniej więcej , jak na zdjęciu poniżej - masz damkę.
Z fartem ;)
Ta druga (ze zdjęcia) - to chyba jednak zalążki nowych liści. Mam nadzieję, że nie zrobiłem błędu podlewając wszystkie ostatnią dawką Biohumusa i nie spowodowałem opóźnienia w kwitnieniu.
Zdjęcie średnie, ale na zoom'ie wyraźnie widać włoski.
Czy ktoś poza mną widzi tu pannę? : ) Sorry, że nie ma zbliżenia - wyłapałem dopiero w domu.
Wklejam
05 lipca 2018jezus_chytrus pisze:
Od daru bogów do codziennej ucieczki. Co antropologia mówi o naszym związku z alkoholem
Rekordowe konsultacje: Polacy mają dość karania za roślinę.
Gang opioidowy rozbity. Cztery młode kobiety nie żyją, 17 zatrzymanych
Policja rozbiła grupę przestępczą handlującą opioidami w całej Polsce. Śledczy łączą jej działalność ze śmiercią co najmniej czterech młodych kobiet w Krakowie. W sprawie zatrzymano 17 osób, w tym lekarza anestezjologa, który wystawiał recepty za pieniądze.
Nieprzytomni nieletni i pacjent z 7,3 promila
Lekarka opowiada „mrożące krew w żyłach” alkoholowe historie z oddziału toksykologii.
Ryzyko udaru wyższe o 37 proc. Naukowcy wskazują na popularną używkę
Marihuana może zwiększać ryzyko udaru mózgu – wynika z analizy danych ponad 100 mln osób. W przypadku konopi wzrost ryzyka wyniósł 37 proc., ale jeszcze większe wartości odnotowano przy kokainie i amfetaminie. Badacze osobno sprawdzili też osoby poniżej 55. roku życia.