Substancje wykazujące działanie prokognitywne.
Zobacz też: Wikipedia
ODPOWIEDZ
  • 41 / / 0
pircetam lubie i uzywam.. kupilem pół kg w USA i skapsowalem tak, ze przy moim uzytkowaniu mam zapas na 7-8miesiecy. Codziennie rano leci 1,5gr i z kofeina pieknie dziala, skupienie jak talala. Zauwazlem jednak ze przez pierwsze 2godz chodze dosyc podminowany i nieraz zdazalo mi sie na kogos wydrzec ryja.. dziwne, czy ktos tez cos takiego zauwazyl u siebie?
Dodatkowy plus to podbijanie stymulantow. MPA, EPH znacznie mocniej wchodza jesli wczesniej zagryzylem piracetam.. Good stuff!
  • 192 / 4 / 0
jordan1993 pisze:
Zauwazlem jednak ze przez pierwsze 2godz chodze dosyc podminowany i nieraz zdazalo mi sie na kogos wydrzec ryja.. dziwne, czy ktos tez cos takiego zauwazyl u siebie?
Normalny objaw. Jak pierwszy raz mi lekarz wypisywał to pytał się czy jestem nerwowy :#:
Oddycham, bo jestem przesądny.
Obserwuje konwulsje idei i Pustkę, która śmieje się sama do siebie ...
  • 3206 / 175 / 0
Bry, czy piracetam to dobry wybór na zapoczątkowanie znajomości z nootropikami (? tak się pisze? %-D )
Uwaga! Użytkownik ItvH2erPPPWR nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 1196 / 10 / 0
Tak.

Nic więcej nie będe pisał, bo nie ma o czym. Dawkuj 3x 1200mg.
Uwaga! Użytkownik Ugh nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 133 / / 0
Ja bym stanął na dawkowaniu 1200mg 1-1-0

Tydzień odkąd zacząłem go zażywać.
Narazie na plus: jest poprawa w myśleniu. Tak jak dotąd przy rozmowach się zacinałem bo nagle brakło słowa albo zapominałem co chciałem powiedzieć, tak teraz jest zdecydowanie in plus. Pamięć delikatnie, choć zauważalnie się poprawiła. I oto chodzi :) Za pierwszym razem jak go brałem to jedyne co występowało to ból głowy i marznące stopy. Teraz działa jak ma działać - usprawniać funkcje kognitywne. Ale nie łączyć z benzo bo benzo to wszystko psuje, patrz niżej.
I minus: Ciągle mam wrażenie że zemdleję, że jest duszno, serce bije szybko. Czyli jakbym był zmuszany do efektywniejszego oddychania (?), albo to znak że jednak nie powinienem go brać.
- u mnie znacznie osłabił uspokajające i przeciwlękowe działanie benzo. Jak do tej pory 2mg clonazepamu potrafiło zwalić mnie z nóg, tak teraz 4mg tylko lekko czuję. Natomiast problemy z myśleniem (np. matma-zadania, polski-czytanie tekstu) się nasiliły. Kapa :/ Jest dobrze bez nich.
  • 133 / / 0
Zdecydowanie odstawiam. Ciągle mi słabo, duszno. Pojawiły się ponownie lęki, a benzo nie pomaga ani trochę na nie.
  • 192 / 4 / 0
Moonlights pisze:
Ciągle mi słabo, duszno. Pojawiły się ponownie lęki, a benzo nie pomaga ani trochę na nie.
To pewnie ataki paniki. Może zmiejsz dawke do 1200mg. Jeśli nie to lek nie dla Ciebie, bo to nie lek dla nerwicowców/lękowców, nie ma co się oszukiwać.
  • 133 / / 0
@Abraxas zdecydowanie się zgadzam. Będzie 2 dni od ostawienia piracetamu, ataki są słabsze, a benzo działa jak dawniej.
  • 204 / 6 / 0
Piracetam powoduje leki? U siebie tego nie zauwazylem.
  • 192 / 4 / 0
nie powoduje, ale jak ktoś ma to może je wzmocnić.
ODPOWIEDZ
Newsy
Tona kokainy przechwycona. Gangsterzy wpadli, bo kupili łódź za gotówkę

Z łodzi u wybrzeży Australii skonfiskowano ponad tonę kokainy wartej niemal pół miliarda dolarów amerykańskich. Policja zatrzymała pięć osób.

Alkohol a rak: Każdy łyk może zwiększać ryzyko nowotworów

Alkohol jest jednym z najczęstszych czynników ryzyka rozwoju raka, odpowiedzialnym za około 100 tys. przypadków rocznie w USA. Naukowcy odkrywają coraz więcej mechanizmów, przez które alkohol uszkadza komórki i przyczynia się do powstawania guzów. Choć spożycie alkoholu jest powszechne, niewielu z nas zdaje sobie sprawę z powiązania między alkoholem a rakiem.

Kanada wprowadza przezroczyste opakowania na marihuanę

W marcu 2025 roku Health Canada, czyli kanadyjski odpowiednik Głównego Inspektoratu Sanitarnego, ogłosił nowy pakiet zmian dla producentów konopi. Najważniejsza? Zgoda na przezroczyste okienka w opakowaniach suszu. Od teraz konsument może zobaczyć zioło jeszcze przed zakupem. To pierwsza taka zmiana od czasu legalizacji marihuany w Kanadzie. Ale to nie wszystko.