To czemu bierze po piracetamie na słodkie i ziewam? I na różnych forach nieforach, erowidzie piszą, żeby jeść słodkiego więcej.
I mean no harm.
Ani To Ani Tamto
Znalazłem tylko coś takiego:
The effect of Piracetam on hypoxia-induced alterations of cerebral cortex electrogenesis is studied. The results showed protection. As this anti-hypoxidotic property could be linked to Piracetam influence on energy-metabolic processes in the brain, we studied the effect of this nootropic drug on local cerebral glucose utilization (LCGU) by means of a variant of the Sokoloff's technique. Our results showed that Piracetam enhances LCGU. We suggest that both effects, the functional and the metabolic one, are related.
Green Hulk jakie dawki piracetamu przyjmujesz? mi wystarcz 1200 narazie , kurde musze zaczac cos zrec w koncu:D
http://medycyna.anauk.net/1-0-1571-NOOT ... Lekow.html u jest, że zwiększa wykorzystanie ale to można różnie zrozumieć w świetle powyższych informacji
http://luskiewnik.strefa.pl/psychostymulantia/p23.htm O, na luskiweniku jest, że zwiększa, a to jest godne źródło.
Erowid (raczej oni się nie mylą ;)):
Piracetam works in a number of ways to increase energy within the brain. First, it steps up the production of adenosine triphosphate (ATP), the energy storage and energy generating molecules within our cells. It also boosts cerebral metabolism by improving cerebral microcirculation (blood flow), increasing the brain's use of glucose, and increasing the brain's oxygen utilization. It also seems to enhance protein syntheses in the brain (it's been proven that protein synthesis is an essential step in laying down long-term memories).
Więc chyba jednak zwiększa zapotrzebowanie, a kondycję poprawia ponieważ jak napisano wyżej zwiększa zdolność erytrocytów do przenoszenia tlenu, zapewne efekt ten przewyższa zwiększone zapotrzebowanie na tlen. Więc ziewanie mogło być przypadkiem, placebo nie bo wtedy o tym nie czytałem.
Oxiracetam jest milion razy smaczniejszy, smakuje jak grejfruty :) Daje lepsze efekty przy reperacji dziur w pamięci po SSRI, sprawdzone empirycznie na dziewczynie. Zjadłem tego najwięcej 1,5 grama co powinno podziałać jak 3 gramy piracetamu ale efekty były odrobinę niższe. Jeśli nie masz jakichś konkretnych wskazać do wyboru oxiracetamu to odradzałbym go ze względu na zajebiście wysoką cenę. Za tą samą masz 4-5 miesięcy (jak nie więcej) kuracji w miejsce jednego.
I mean no harm.
Ani To Ani Tamto
@Kurwik tresciwe info zamiesciles , a suplementowales sie piracetamem lub aniracetamem ? Anira juz jest dostepny w pl . Narazie sie na nie nie czaje ale zaintrygowalo mnie ze te mocniejsze racetamy wybitnie poprawaja nastroj i dzialaja przeciwlekowo.
http://luskiewnik.strefa.pl/psychostymulantia/p23.htm O, na luskiweniku jest, że zwiększa, a to jest godne źródło
Więc chyba jednak zwiększa zapotrzebowanie, a kondycję poprawia ponieważ jak napisano wyżej zwiększa zdolność erytrocytów do przenoszenia tlenu, zapewne efekt ten przewyższa zwiększone zapotrzebowanie na tlen.
Kodeks: też brałem 1200/db, niedawno zwiększyłem do 2400 (1-0-1). Niestety trochę drogi ten pira. A i nie mam problemów z jedzeniem, jedynie nie muszę jeść bo nie jestem wygłodniały jak zwykle, ale zmusić się zmuszę łatwo, nawet bez zmuszania się
Aha, no i brałem kiedyś razem z lecetyną1200 i nie spostrzegłem żadnych dodatkowych widocznych efektów.
Aniracetamu nie próbowałem, skąd w Polsce można załatwić inaczej niż przez lekarza?
Greem Hulk, 20 dolarów za kilogram to drogo? :P
I mean no harm.
Ani To Ani Tamto
Kurwik pisze:sam musisz dojść do tego czy lepiej na Ciebie działa sama cholina czy cholina+cała reszta składników lecytyny.
Kurwik pisze: Aniracetamu nie próbowałem, skąd w Polsce można załatwić inaczej niż przez lekarza?
Grzybki zmieniają połączenia w mózgu. Czy to dobrze?
Od daru bogów do codziennej ucieczki. Co antropologia mówi o naszym związku z alkoholem
Psychodeliki w szczepionkach i piwie. Ujawniono tajne dokumenty CIA
Alarm w całej Polsce! To miał być mak do ciasta ;)
Główny Inspektorat Sanitarny wydał ostrzeżenie publiczne dotyczące partii maku niebieskiego, w której wykryto przekroczenie dopuszczalnego poziomu alkaloidów opium. Jak podkreślono, spożycie produktu może stanowić zagrożenie dla zdrowia konsumentów. To nie są „zwykłe nasiona” – skażony mak może działać na organizm jak opioidy, wywołując objawy podobne do zatrucia narkotykami.
Psylocybina i medytacja w jednym badaniu klinicznym
USC uruchamia pierwszy w swojej historii kliniczny eksperyment z psylocybiną. Badanie finansowane przez agencję ARPA-H sprawdzi, czy ośmiotygodniowy trening uważności wzmacnia efekty terapii psylocybinowej u zdrowych dorosłych – i co to może oznaczać dla przyszłości psychiatrii.
Jest wyrok za sprzedawanie dopalaczy. "Brak pobłażania dla sprawców tego typu przestępstw"
Dwa lata więzienia za handel dopalaczami. Taki wyrok wydał lubelski sąd ws. Jakuba G. - właściciela sklepu, w którym sprzedawano „Cząstkę Boga”. Na 1,5 roku więzienia w zawieszeniu na 4 lata została natomiast skazana ekspedientka Patrycja M.