Substancje wykazujące działanie prokognitywne.
Zobacz też: Wikipedia
ODPOWIEDZ
  • 207 / 13 / 0
Nieprzeczytany post autor: kodeX »
Roznie to dziala na kazdego. Kumpel czul lekka stymulacje po paru dniach i jadl 800 mg dziennie. Ja zarlem (!) 3,2 g dziennie i nic nadzwyczajnego nie czulem. jedyne co moge powiedziec z efektow tego leku byl lepiej zapamietywany text po przeczytaniu. Na lekkie problemy z zasnieciem, nawet po herbacie ,nastepnie po 3-4 dniach ten efekt mija.Myśle ze do nauki moze byc przydatny ale do niczego wiecej ,efekty zajebiscie subtelne sa ,(nie wiem jak tym specyfikiem mozna leczyc udary mozgu) , niezle pobudza z kawa , kazdy w tym momencie pomysli o szuwaxie ale huj go wie czy beretu za mocno nie poczesze(obawial bym sie o naczynia krwionosne w bani memo powieksza ich swiatlo) , nie wiem nie prubowalem tego mixu , przechodzac juz do mixow polecam na lepsze przyswajanie wiedzy polaczyc memo + bimanol efekty po miechu widoczne pozdr
  • 1 / / 0
Mix
Nieprzeczytany post autor: Mordon »
Co myślicie o mixie Aniracetam+Piracetam+Alpha gpc
Uwaga! Użytkownik Mordon nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 207 / 13 / 0
Aniracetam jest 5 razy skuteczniejszy i silniejszy od piracetamu (jest tez pare razy drozszy :>) wiec z tego mixu pozbyl bym sie niepotrzebnego piracetamu . Alpha GPC + Aniracetam miom zdaniem mix dajacy najkonkretniejsze efekty. Ale z kolei ten pierwszy z tego co wiem niedostepny w Polsce , syntetyczna cholina dzialajaca bezposrednio czyli przchodzi bariere krew -mozg ,zapewne lecza sie tym lekiem ludzie z Alzheimerkiem :P ,nowy lek i napewno drogi. Jak pisalem wyzej Alpha GPC moglby zastapic bimanol wyzwalajacy acetylocholine + Aniracetam to polaczenie bylo by niezle biarac pod uwage ze zyjemy w Polsce. Aha w sumie z tego co sie orientuje nie wiem czy aniracetam jest dostepny w Polsce. pozdr
  • 640 / 6 / 0
Nieprzeczytany post autor: sieka »
Moja śp Babcia to brala bo miala wylew w mozgu+rak kregoslupa i napierdalalem razem z nia,wyostrza koncetracje,w sumie takie psychiczne+fizyczno-motywacyjne,dobrrre bylo,dobrrre,do nauki,na maturke pod kawiszona,myslalem nad kombinacja:kokaina+amfetamina+efedryna+piracetam,jak myslicie?I jakby ktos moglby mi pomoc w procentowym ustaleniu proporcji,najlepiej na przykladzie ilosci konkretnej tych srodkow w gramach....zeby wylewu nie dostac(chyba ze krwi do fiuta ponadprzecietnego)Tak samo mysle o miksie psychedelikow ;-)
"Wszystkie istoty sa wbledzie:Biora za szczescie to,co prowadzi do nieszczescia i rozpaczaja z powodu nieszczescia,ktore nim nie jest"
Życie jest dziełem sztuki
  • 3 / / 0
nie rozumiem waszych problemow z zalatwieniem piracetamu.. jakies 2 tygodnie temu poszedlem sobie do lekarza i powiedzialem ze chce skierowanie do neurologa bo mam dziury w pamieci i nie moge sie niczego nauczyc nowego od 3 lat i sam mi zapisal :D tyle ze ja te dziury mam na prawde i lykam dziennie 2x800mg Lucetamu i k**** NIC... :/ raz zjadlem 5x800 i... tez nic :/ cos mi sie wydaje ze wy sobie te efekty sami wkrecacie i macie efekt placebo za ok 20zl za sloiczek tabletek ;D pozdro
  • 3 / / 0
Nieprzeczytany post autor: drizzt »
dla mnie piracetam jest totalnie nieużyteczny. brałem przez miesiac 800mg (lucetam), i nie zaobserwowałem żadnych efektów, mniej lub bardziej wyczuwalnych. Co wiecej rozmawiałem z drugim psychiatrą i powiedzial mi ze według niego piracetam nie dziala i jest dobry dla ludzi w podeszlym wieku ;) dlatego prawdopodobnie nie ma znaczenia czy sie to bierze regularnie i jak duzo, poprostu na niektorych ludzi to nie dziala i juz
Uwaga! Użytkownik drizzt nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 207 / 13 / 0
Dokladnie.. nie działa na wszystkich co nie jest sprawa ze na starszych ludzi ma działać , niekotórzy czują te efekty lecz one sa bardzo subtelne ..raczej zadnego kopa po nim nie ma.. jak se moze ktos tak pomyslec ..watpie też w to że "reperuje mózg" ja wpierdalałem konkretnie końskie dawki i gówno czułem musze przyznać ,chodzi mi o to że w psychice nie zachadza zadne zmiany..aczkolwiek nie brałem pod uwage działania na pamieć bo akurat sie nie ucze..lecz co do koncentracji sie nie wypowiem bo nie moge stwierdzic czy sie poprawila przed kuracja..trwa ona dlugo wiec nie pamietam czy wczesniej lepiej sie skupialem na danej rzeczy czy nie pozdr
  • 3 / / 0
Nieprzeczytany post autor: drizzt »
fakt. po piracetamie nie mozna dostac kopa nawet ja sie zje cały słoiczek ale z ta substancja to chyba nie o to chodzi , nieprawdaz? :> W moim przypadku nie zauwazyłem żadnej poprawy koncentracji, czy zdolnosci zapamietywania, co prawda stosowalem krotko po czym przerwalem kuracje i nie mam zamiaru niepotrzebnie wtlaczac w siebie nie dzialajacej na mnie chemi.
Piracetam powiekszajac swiatlo tętnic w mózgu dostarcza mu wiecej krwi i dotlenia, prawdopodobnie dzieki temu zwiksza działanie stymulantow i wydaje mi sie ze to jest jego najlepsze zastosowanie ;) ;) swoja droga ciekawe jak w trakcie jego kuracji , wyglada upalenie ?? wie ktoś ? :D :D :D
Uwaga! Użytkownik drizzt nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Kanada wprowadza przezroczyste opakowania na marihuanę

W marcu 2025 roku Health Canada, czyli kanadyjski odpowiednik Głównego Inspektoratu Sanitarnego, ogłosił nowy pakiet zmian dla producentów konopi. Najważniejsza? Zgoda na przezroczyste okienka w opakowaniach suszu. Od teraz konsument może zobaczyć zioło jeszcze przed zakupem. To pierwsza taka zmiana od czasu legalizacji marihuany w Kanadzie. Ale to nie wszystko.

USA: największe w historii aresztowania członków mafii fentanylowej

Władze federalne poinformowały we wtorek o skonfiskowaniu ponad 400 kilogramów fentanylu w największej w historii operacji Agencji ds. Zwalczania Narkotyków (DEA). Aresztowano 16 osób oraz zabezpieczono rekordową sumę gotówki liczoną w milionach dolarów, broń palną i pojazdy.

Ayahuasca a zdrowie psychiczne: Przełomowe wyniki największego badania

Badanie opublikowane w prestiżowym ournal of Psychoactive Drugs objęło ponad 7,500 uczestników z całego świata i wykazało, że częste używanie ayahuaski wiąże się z niższym poziomem stresu psychicznego oraz wyższym poczuciem dobrostanu. Kluczowe okazały się takie czynniki, jak intensywność doświadczeń mistycznych, wglądy osobiste oraz wsparcie społeczności. W tym artykule przedstawimy kluczowe wyniki badania oraz wyjaśnimy, dlaczego ayahuasca budzi tak duże zainteresowanie naukowców i osób szukających alternatywnych terapii.