Substancje wykazujące działanie prokognitywne.
Zobacz też: Wikipedia
ODPOWIEDZ
  • 9346 / 1813 / 2
😄 ja jadłem i po 9 i po 11gr piracetamu i nie było większej różnicy. Tylko trzeba bardziej ładować się tłuszczami i mikroelementami.
08 marca 2023Detronizator2 pisze:
Czy ktoś jest w stanie mi powiedzieć na jakiej zasadzie piracetam wzmacnia działanie innych substancji? np amfetaminy? Najchętniej to bym poprosiło pełną listę substancji których działanie jest przez piracetam wzmacniane ale wiem że cudów nie ma więc będę musiał sam do tego dojść i sam próbować.
No chyba że ktoś by chociaż wiedział czy piracetam wzmacnia 2-cb?
Piracetamu sam w sobie stymuluje bo działa na rec pobudzające AMPA. POZA TYM poprawia metabolizm glukozy
Wchodzić i głosować
https://hyperreal.info/talk/viewtopic.php?t=77897&start=700
Mile widziane krótkie uzasadnienie.
  • 2807 / 363 / 0
Ja dziś odebrałem piracetam w dawce 1.2g na tabse . Mam ze względu na mioklonie ale chcialbym aby poprawił troche pamięć i naukę jest to możliwe?
  • 927 / 289 / 5
@sclero2014 Tak, jak najbardziej, chociaż z tego co pamiętam przy miokloni te dawki są już duże. Więc może być trochę inaczej.
Ale tutaj może pytanie do ciebie @Stteetart, powiedz mi jak to jest że zachodzi synergizm między amfetaminą i piracetamem podczas gdy amfetamina zwęża naczynia krwionośne? Nie zmniejsza to jakoś działania piracetamu? (oraz pytanie z innej beczki, da radę zastąpić amfetaminą zimne obkładu po zabiegowe?)
"Nie istnieję, nigdy nie istniałem, ale skoro Ty już istniejesz to może i ja zaistnieję."
"Żona kocha, warto żyć!"
"Do mniejszych dawek trzeba dorosnąć"
  • 318 / 105 / 3
Tutaj: https://www.noweklimaty.pl/nootropy-wzm ... ymulantow/ macie artykuł na temat podbijania działania stymulantów przez Piracetam.
I źródło w postaci badania naukowego łącznie z wykresami.
  • 2807 / 363 / 0
@Detronizator2 mam rozpisane 2x dziennie 1.2g czyli 2400mg czy tyle też może zacząć być odczuwalne jeśli chodzi o nauke pamięć itp ? Bo na tym mi mega zależy
  • 927 / 289 / 5
A tą miklonie to masz czym spowodowaną? I czy masz zwiększać piracetam czy jest to dawka docelowa? bo jak na mioklnię to niska strasznie.
Generalnie poprawa nie jest wykluczona ale zarówno z literatury naukowej jak i z mojego doświadczenia wynika że wyższe dawki od 2,4g są lepsze. Ja obecnie jestem na 4,8 i jestem zadowolony.
Jak mówiłem nie wykluczam wystąpienie poprawy przy takiej dawce, nie mniej wyższe dawki (do 6g może więcej, zależy od osoby) na pewno zadziałają lepiej.
Z mioklonią niezależnie od jej pochodzenia, dostaniesz więcej, wystarczy że poprosisz.
Chyba że tak niska dawka wynika z chorób współistniejących. Wtedy nie wiem
"Nie istnieję, nigdy nie istniałem, ale skoro Ty już istniejesz to może i ja zaistnieję."
"Żona kocha, warto żyć!"
"Do mniejszych dawek trzeba dorosnąć"
  • 9346 / 1813 / 2
14 kwietnia 2023sclero2014 pisze:
@Detronizator2 mam rozpisane 2x dziennie 1.2g czyli 2400mg czy tyle też może zacząć być odczuwalne jeśli chodzi o nauke pamięć itp ? Bo na tym mi mega zależy
Obserwuj. Jeśli to za mało to zwiększaj o 800mg.
Wchodzić i głosować
  • 2807 / 363 / 0
@Stteetart dzieki jeszcze kilka dni bede na 2400mg i jak nic nie zauważę to zwieksze o 600mg ( pół tabletki ) bo mam tabsy 1200mg a nie 800mg
  • 9346 / 1813 / 2
Tylko kup sobie olej lniany i do posiłków gdzie sie da wrzucaj olej. Ja po twarogu np wrzucam kawałek chleba do gęby i wlewam trochę oleju.
Wchodzić i głosować
  • 2807 / 363 / 0
@Stteetart koniecznie olej lniany ? Czy może być inny ?
ODPOWIEDZ
Newsy
Musk zażywał narkotyki w Białym Domu? Trump "ma nadzieję, że nie"

Donald Trump, komentując doniesienia "New York Timesa", wyraził nadzieję, że Elon Musk nie zażywał narkotyków w Białym Domu. Amerykański przywódca zdradził także, co zrobi z zakupioną od miliardera teslą. Od momentu odejścia Muska z administracji pomiędzy prezydentem a jego byłym doradcą trwa spór.

Pierwsze takie badania obaliły popularny mit

Mikrodawki LSD zyskały popularność jako potencjalna metoda leczenia ADHD, ale najnowsze badanie kliniczne wykazało, że ich skuteczność nie przewyższa placebo. Choć wiele osób wierzyło w poprawę koncentracji i samopoczucia, naukowcy nie znaleźli na to dowodów.

Londyn: Ostrzeżenie przed supermocnym narkotykiem. Może być 500 razy silniejszy niż heroina

Londyńskie kluby nocne ostrzegają swoich bywalców przed niebezpiecznymi niebieskimi i zielonymi tabletkami sprzedawanymi jako ecstasy po tym, jak dwie osoby zmarły w zeszłym miesiącu po zażyciu tej substancji. Groźny syntetyczny opioid jest niezwykle silny i może być śmiertelny.