Kannabinoidy, w których "mostek" jest wiązaniem amidowym, lub estrowym.
ODPOWIEDZ
  • 447 / 45 / 1
nielegalna.... przeciez mozna ja kupic
Rozmyte kolory kończę, sorry...

Spoiler:
  • 1147 / 227 / 7
Nie jest zdelegalizowana ustawą więc posiadać można. Są tylko większe kary za handel, udostępnianie itd. i vendor nie ma szans się wybronić w sądzie że to do czyszczenia kibli ;)

Nie jestem prawnikiem, poprawcie mnie jeśli się mylę.
Życie to trip, więc dbaj o set&setting.
ENTEOGENY PRAWEM, NIE TOWAREM!
Układ nagrody kurwą jest.
  • 109 / 3 / 0
Rozstrzygnie ktoś jednoznacznie kwestię legalności PINACI? :)
"Ćpałeś coś?" - najczęstsze pytanie, jakie słyszę będąc trzeźwym. Kontakt : przypadek2cp(at)protonmail.com
a stamtąd już możemy przejść na jakiś szyfrowany komunikator
(na komunikatorze [h] wiadomości znikają zanim zdążę je odczytać :D)
  • 370 / 13 / 0
Emce pisze:
Już nielegalna

http://dziennikustaw.gov.pl/du/2015/201 ... 201701.pdf]Dzienniku Ustaw RP, 02.12.2015 r.
Art. 44b. 1. Zakazuje się wytwarzania, przywozu i wprowadzania do obrotu na terytorium Rzeczypospolitej Polskiej:
1) środków zastępczych;
2) nowych substancji psychoaktywnych.
2. Minister właściwy do spraw zdrowia określi, w drodze rozporządzenia, wykaz nowych substancji psychoaktywnych obejmujący te substancje lub ich grupy, uwzględniając wpływ tych substancji na zdrowie lub życie ludzi lub możliwość spowodowania szkód społecznych.
Z tego wynika, że dotyczy tego co napisane, a nie tego, co pierwsze przychodzi do głowy;)
Uwaga! Użytkownik Machine205 nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 336 / 4 / 0
[Przypadek] pisze:
Rozstrzygnie ktoś jednoznacznie kwestię legalności PINACI? :)

post2126170.html#p2126170

Z posta, który zalinkowałem sumie wychodzi, że nielegalna oraz, że znowu chcą ją...zdelegalizować drugi raz? :listen: :cheesy:
Ostatnio zmieniony 21 maja 2016 przez Boloxxx, łącznie zmieniany 1 raz.
  • 447 / 45 / 1
Legalna, dwa sklepy mają w swojej ofercie, przestańcie pierdolic bzdury
Rozmyte kolory kończę, sorry...

Spoiler:
  • 978 / 121 / 0
Ktoś może używa aktualnie Legalnej Pinaci, że tak powiem? To to co kiedyś czy jakieś gówno?
  • 26 / 1 / 0
Dużo gorzej ale też daje radę... Na moje oko to co ostatnio dostałem to chyba Fubianica tylko napisali pinaca.
  • 980 / 83 / 0
Siema, nigdy kanna, zioło gdzies z 10x. Mysle popale sobie na wieczor i kupilem trojke pinaci. Jakie propozycje, co z tym zrobić dla osoby bez tolerki na kanna i wielką tolerka na stimy?
  • 1169 / 52 / 0
3g pinaci starczą ci na 5 miesięcy palenia, jeśli nie masz tolerki.
Proporcje 3g:75g. Maczanka wyjdzie całkiem mocna (zaczynaj od małych buchów), ale trzeba brać poprawkę na rosnącą tolerancję.
Aha i mając 75g jarania koło łóżka, życzę powodzenia w popalaniu wieczorem.
Uwaga! Użytkownik Marlboro_Red jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Profesor znów za kratami. Spec od narkotyków zwany także Chemikiem zatrzymany w Skarżysku

Na pięć lat trafi za kraty 73-letni mężczyzna w półświatku znany niegdyś jako Chemik lub Profesor czyli człowiek wielokrotnie notowany za przestępstwa narkotykowe, między innymi za wyprodukowanie na początku lat 2000 w laboratorium w Bliżynie dziesiątek tysięcy tabletek ecstasy.

Ulubiona muzyka uruchamia układ opioidowy mózgu

Słuchając ulubionej muzyki odczuwamy przyjemność, niejednokrotnie wiąże się to z przeżywaniem różnych emocji. Teraz, dzięki pracy naukowców z fińskiego Uniwersytetu w Turku dowiadujemy się, w jaki sposób muzyka na nas działa. Uczeni puszczali ochotnikom ich ulubioną muzykę, badając jednocześnie ich mózgi za pomocą pozytonowej tomografii emisyjnej (PET). Okazało się, że ulubione dźwięki aktywują układ opioidowy mózgu.

Medyczna marihuana a prawo jazdy: Pacjenci w pułapce przepisów

Pacjenci stosujący konopie medyczne wciąż narażeni są na poważne konsekwencje prawne, mimo że działają zgodnie z zaleceniami lekarzy. Brak przepisów rozróżniających marihuanę medyczną od rekreacyjnej oraz niejasne regulacje dotyczące dopuszczalnych poziomów THC we krwi mogą skutkować postawieniem zarzutów karnych czy utratą prawa jazdy. Czy Ministerstwo Zdrowia planuje jakieś zmiany w tym zakresie?