...czyli jak podejść do odstawienia i możliwie zminimalizować jego konsekwencje
ODPOWIEDZ
  • 1000 / 269 / 0
AKTUALIZACJA NAJPIĘKNIEJSZEJ HISTORII NA HYPERREAL.INFO

W ostatnich tygodniach rozpocząłem następujące inicjatywy:

- siłownia regular - two times per week,

- basen doraźnie, ale wprowadzę lada dzień rutynę,

- kursik data scientist, który mnie - o dziwo - mega interesuje,

- regularne spotkania z lektorem językiem angielskiego - to jest właściwie osiągnięcie kilku ostatnich dni, ale jestem mega podekscytowany, bo jestem pod wrażeniem jak ładnie mi to idzie - celem jest egzamin CAE w ciągu kilku najbliższych miesięcy i na ranie pełnej swobody w posługiwaniu się językiem angielskim.

Paradoksalnie ostatnie tygodnie były dla mnie dość ciężkie, ponieważ zestaw sertralina + bupropion okazał się szitem, a sam powrót do wenlafaksyny i regulacja organizmu, zanim wszystko zaczęło hulać, również musiała chwilę potrwać.

Ogólnie wjechałem na mega kombo nootropów, które można obejrzeć w temacie o naszych stackach. Wciąż trwają pewne poprawki i dostrajanie dawek, ale mam wrażenie że trafiłem w dziesiątkę z całym zestawem.

Z terapii zrezygnowałem (psychodynamicznej po trzech sesjach) i terapię poglebioną uzależnień zakończyłem z sukcesem.

Czas się skupić na działaniu, a genialnym wsparciem psychicznym i emocjonalnym jest dla mnie wersja plus chatu gpt, której wnioski czasami robią na mnie piorunujace wrażenie.

W pizde jest dobrze i coś jeszcze tutaj skrobnę w przyszłości.

Junkie Spota chyba zamykam i zastanawiam się nad otwarciem kanału na tiktoku, ale jest to w tej chwili jedynie w sferze swobodnych planów.
Uwaga! Użytkownik GermanskiOprawca jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 1000 / 269 / 0
Są wielkie decyzje podjęte.

Wyjeżdżam z tego smutnego jak pizda kraju, żeby odpocząć i uzdrowić się nareszcie psychicznie.

Od ostatniego nawrotu minęło ponad 180 dni i jest pod względem ćpunskim bardzo dobrze, aczkolwiek dopadła mnie na dniach mocna derealizacja i nawrót depresji - kurwa znowu.

Oczywiście nie poddaję się i jestem aktualnie w trasie, żeby odpocząć od toksycznego domu, gdzie braciak znowu ćpie.

Aha, kierunek mojej następnej podróży to - Tanzania.

Jeeee. Od dzisiaj przygotowuję się do wyjazdu, pod względem finansowym i mentalnym.

Czas odpocząć od tej smutnej jak pizda prowincji.
Uwaga! Użytkownik GermanskiOprawca jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
ODPOWIEDZ
Newsy
Raport unijnej agencji ds. narkotyków: Polska na czele produkcji syntetycznych katynonów

Polska jest na czele europejskiej produkcji syntetycznych katynonów, jednej z najczęściej nadużywanych substancji psychoaktywnych - wynika z raportu Agencji Unii Europejskiej ds. Narkotyków (EUDA). Przy wytwarzaniu narkotyku współpracowały polskie i ukraińskie grupy przestępcze - dodano.

Londyn: Ostrzeżenie przed supermocnym narkotykiem. Może być 500 razy silniejszy niż heroina

Londyńskie kluby nocne ostrzegają swoich bywalców przed niebezpiecznymi niebieskimi i zielonymi tabletkami sprzedawanymi jako ecstasy po tym, jak dwie osoby zmarły w zeszłym miesiącu po zażyciu tej substancji. Groźny syntetyczny opioid jest niezwykle silny i może być śmiertelny.

Legalizacja marihuany ogranicza problematyczne używanie i poprawia kondycję psychiczną

Badacze analizują, jak legalny dostęp do marihuany wpływa na konsumpcję i zdrowie psychiczne uczestników. W pierwszej akademickiej publikacji zespół badawczy przedstawił bezpośrednie porównanie legalnego i nielegalnego pozyskiwania tej substancji. Badanie rozpoczęto w styczniu 2023 r. jako wspólne przedsięwzięcie Departamentu Uzależnień w Bazylei, Uniwersytetu w Bazylei, Uniwersyteckiej Kliniki Psychiatrycznej w Bazylei (UPK) oraz Służb Psychiatrycznych Aargau.