najsilniejsza? najsłabsza? sprawdź! ogólna charakterystyka odmian
ODPOWIEDZ
  • 53 / 1 / 0
W tym roku sadziłem swoje pierwsze krzaczki i była to właśnie ta odmiana. Nasionka zamówiłem z seedsdirect.tk , czekałem na nie ponad miecha ale dotarły w doskonałym stanie. Kiełkowały bardzo dobrze tylko jedno nie wzeszło. Po ok. dwóch tygodniach na parapecie przeniosłem roślinki pod gołe niebo.Zebrałem je w połowie października, na początku wyglądały trochę niemrawo – wysokie z rzadkimi liśćmi ale to pewnie z braku słońca – kiedy jednak we wrześniu zaczęły kwitnąć były po prostu piękne. Jako nawozu uzywałem tylko biohumusa i jakiejś mieszanki z minerałami bo strasznie żółkły liście (nie wiem czemu). Ostatecznie oceniam je bardzo dobrze, odmiana ta wybacza wiele błędów które popełniłem , wynikiem czego było ok. 50g całkiem mocnej naturki (ale słabszej niż skunk) z jednego drzewka. O działaniu nie mogę za wiele napisać bo nie mam porównania z innymi gatunkami, materiał nie jest taki cieżki jak skunk który dostałem jako freebe ale za to nie odbiera tak energii, jak dla mnie wypas:) .Polecam wszystkim niedoświadczonym rolnikom. Niestety posiadam tylko fotki sprzed zbiorów.
[ external image ]
[ external image ]
Ostatnio zmieniony 21 grudnia 2005 przez mario, łącznie zmieniany 4 razy.
Uwaga! Użytkownik mario nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 51 / / 0
Nieprzeczytany post autor: safo »
witam - całkiem ładna roślinka (troszke wyciągnięta tlyko :P ). ile krzaków sadziłeś?
Uwaga! Użytkownik safo nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 53 / 1 / 0
Nieprzeczytany post autor: mario »
do zbiorów dotrwało 7 w tym 2 skunki, wyciagnięte bo miejscówka nie była do końca spoko, drzewa ograniczały słońce
Ostatnio zmieniony 20 grudnia 2005 przez mario, łącznie zmieniany 1 raz.
Uwaga! Użytkownik mario nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 654 / 14 / 0
Nieprzeczytany post autor: Gum@ »
No a słyszałem że podobno Passion#1 to najmocniejsza odmiana na outdoor. Czy to prawda???
Ostatnio zmieniony 22 grudnia 2005 przez Sweet Bulldog, łącznie zmieniany 1 raz.
  • 97 / 7 / 0
Nieprzeczytany post autor: Merida »
TAk to Prawda (przynajmniej ja też tak słyszałem)
Jebać kaczyńskich, ziobra i PIS
  • 1736 / 18 / 0
Nieprzeczytany post autor: Mr.LaTacha »
dutch passion nie jest najmocniejsza odmiana outdoorową...
Jest mocny ale nie najmocniejsyz...
Mysle ze ta legenda krazy bo na DP napisali ze ma 18%THC...
Piotrek uczy, Piotrek radzi, Piotrek nigdy Cie nie zdradzi!
  • 645 / 3 / 0
Nieprzeczytany post autor: Fubar »
LeonardoDaVinci pisze:
Mysle ze ta legenda krazy bo na DP napisali ze ma 18%THC...
Być może ;) Ale nie zmiena to tego, że Passion#1 zwany dawniej Amstel Gold. To mocna odmiana : znacznie mocniejsza od typowych ras outdoor.
Włókna azbestowe mogą być komplementarne do nici DNA.
  • 228 / 5 / 0
Nieprzeczytany post autor: zork »
ja mam male pytanko, na fotkach widze ze krzaczek rosnie w okolicy brzozek, slyszalem ze sasiedztwo brzoz zle wplywa na wzrost innych roslin, jak to z tym jest? tak samo z drzewem orzecha wloskiego ale to juz "obalilem" bo rosliny obok tego drzewa rosly prawidlowo. Pozdrawiam
  • 53 / 1 / 0
Nieprzeczytany post autor: mario »
nie wiem, nie słyszałem o tym nigdy, nie moge stwierdzić czy żle wpłynęły bo nie miałem innego spota więc nie mam porównania
  • 4 / / 0
Nieprzeczytany post autor: Scierka »
Czy jest możliwe, żeby Passion#1 miał foletowe szczyty?? Mam taką sytuację, że miałem 10 Passion'ów i jedno gratis, chyba PPP. Z tych 11 została tylko jedna i nie wiem czy to akurat nie jest PPP, bo różnica w terminie zbiorów jest spora, zresztą wolę wiedzieć co palę :) Pzdr!

Zdj:

[ external image ]

[ external image ]
Ostatnio zmieniony 08 września 2009 przez Scierka, łącznie zmieniany 1 raz.
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Ayahuasca a zdrowie psychiczne: Przełomowe wyniki największego badania

Badanie opublikowane w prestiżowym ournal of Psychoactive Drugs objęło ponad 7,500 uczestników z całego świata i wykazało, że częste używanie ayahuaski wiąże się z niższym poziomem stresu psychicznego oraz wyższym poczuciem dobrostanu. Kluczowe okazały się takie czynniki, jak intensywność doświadczeń mistycznych, wglądy osobiste oraz wsparcie społeczności. W tym artykule przedstawimy kluczowe wyniki badania oraz wyjaśnimy, dlaczego ayahuasca budzi tak duże zainteresowanie naukowców i osób szukających alternatywnych terapii.

Turcja: Całe miasto na haju po spaleniu 20 ton marihuany przez policję w centrum miasta

W tureckim mieście Lice 25 000 mieszkańców zostało nieumyślnie odurzonych dymem z marihuany po nieprofesjonalnej akcji spalania 20 ton marihuany. Sprawdź, co się wydarzyło.

Czy psychodeliki mogą wspierać praktykę medytacyjną? Analiza nowego badania

Czy psychodeliki mogą poprawić jakość medytacji? Nowe badanie opublikowane w PLOS ONE sugeruje, że tak! Aż 73,5% uczestników (634 osoby z 863) uznało, że doświadczenia psychodeliczne miały pozytywny wpływ na ich praktykę medytacyjną.