Leki przeciwdepresyjne, tymoleptyki - SSRI, SNRI, iMAO, TLPD i inne
Zobacz też: Wikipedia
ODPOWIEDZ
  • 693 / 7 / 0
spoko :-D moze ja też mam to na tle nerwowym.. Bierzesz dalej paro? Jak na Ciebie działa teraz?
  • 115 / 3 / 0
Witam Paronormalnych :) ..ja biore paro od roku i czuje sie naprawde bardzo dobrze,wręcz sympatycznie,uwalnia serotoniny co nie co ..dawkuje sobie 40mg rano. Pozdrawiam.
  • 684 / 9 / 0
aree1987 pisze:
spoko :-D moze ja też mam to na tle nerwowym.. Bierzesz dalej paro? Jak na Ciebie działa teraz?
Biore dalej symboliczne 10mg bo po prostu nie mam kiedy pozwolic sobie na dyskomfort zwiazany z odstawianiem... Jak dziala? Słabo ;) Nie czuje juz za bardzo dzialania takiej ilosci, bardziej czuje yerbe. A funkcjonuje w zyciu w miare ok, tylko kurwa przez ostatnie dni znowu mnie nie wiem czemu jakas depresja złapała. Nawet nie depresja moze, tylko jakas cholerna apatia, nic kompletnie mi sie nie chce i nie widze celu w niczym nie wiem czym to jest spowodowane:P Ale ja mam takie okresy naprzemienne z wiekszym pobudzeniem, cos jak chad tylko oczywiscie z mniejszymi wachaniami.

Tak poza tym jeszcze sie wyzale ze mialem pierwszy raz od bardzo dawna w w nocy przedwczoraj napad lęku. Obudzilem sie jakos pomiedzy 3 a 4-tą z ogromnym lękiem i uczuciej ze zaraz zejde, obraz mi w oczach ciemniał nie wiedzialem co sie dzieje i czulem sie jakbym mial zaraz dostac ataku padaczki czy czegos takiego :) Co smieszniejsze, tak sie czula "połowa" mnie, a druga połowa była calkowicie uspokojona. Takie rozdwojenie jazni :nuts:

Wiec czy mozna powiedziec ze sie wyleczylem? Chyba nie hehe. Ale generalnie na takie zjawiska mam teraz dzieki doswiadczeniu bardzo wyjebane i nauczylem sie z tym zyc jest ok i sobie radze :D Raz lepiej raz gorzej :P Pozdro :)
  • 693 / 7 / 0
No to spoko ze jakos sobie radzisz.
Ja zaczalem 6 tydzien na paro i leki mam w cholere zwiekszone nawet ulicą nie da rady iść. Dzis zwiekszylem dawke do 30mg bo cos długo nie łapie odpowiedniego działania. :-(
  • 329 / 6 / 0
Przypominam, że paro jest odpowiedzialna także za wychwyt zw. dopaminy i noradrenaliny, i to silniej niż inne SSRI (gdzieś tu była taka tabelka).
AREE1987: takie efekty trochę bardziej mi pasują do baclo hehe. Poza tym weź sobie coś do tego na ustabilizowanie nastroju, są to tego też odpowiednie neuroleptyki np kwetiapina, zresztą chyba wiesz.
Wiem o co Ci chodzi z tą spokojną połową, ja miałem tak na początku kiedyś, że byłem jednocześnie spokojny(wewnętrznie) i zdenerwowany(zewnętrznie). Ja bym na twoim miejscu zeszedł teraz z paro całkiem i zobaczył jak będzie, ewentualnie zmienił na coś innego. Może za długo już to bierzesz
  • 329 / 6 / 0
Dwa ostatnie zdania kierowane były do anonimowego uzytkownika..
  • 684 / 9 / 0
Kurwa od jakiegos tygodnia mam nawrot depresji i nie moge z tym nic zrobic. Medytacje, EFT, wszystko o kant dupy rozbic. To nie jest taki zly humor zwiazany z czyms tylko kurwa no taka fizyczna depresja ktorej nie moge utozsamic z niczym konkretnym! Doprowadza mnie to do szalu bo myslalem ze mam juz poukladane w glowie w miare. To jest taka odgorna wszechogarniajaca niemoc wobec wszystkiego. I nie jest to zadne celowe podswiadome zachowanie wobec jakis dzialan bo ja sie nie poddaje i caly kurwa czas probuje to zwalczyc i sie nie da. Gdybym tylko znal przyczyne tego to moglbym temu zaradzic a za chuj tej przyczyny nie moge znalezc. Wyjazd na wakacje, wszystkie inne sprawy wszystko poszlo sie jebac bo jedynie jestem w stanie siedziec w domu i myslec co sie stalo. Niech mi ktos z takimi epizodami poradzi ocb w tym!
  • 693 / 7 / 0
Tu nie forum psychologiczne. :P A tak serio może na ten okres zwiększ dawkę paro?
  • 684 / 9 / 0
No wiem chcialem sie wyzalic komus ::) Pije konska dawke yerby wlasnie moze cos zdziala. Myslalem nad zwiekszeniem dawki paro ale to tez troche bez sensu.. podobno wakacje sa najlepsze do odstawiania antydepresantow, a tu jeszcze zwiekszac dawke.... No nie wiem mam nadzieje ze bedzie dobrze!!!!!!!
  • 693 / 7 / 0
No ja też 3mam kciuki, podoba mi się Twoje podejście do sprawy, trochę zazdroszczę też. :)
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Czy psychodeliki mogą uczynić Cię bardziej moralnym człowiekiem? [Nowe badania 2025]

Czy możliwe jest, że po zażyciu psychodelików stajesz się bardziej empatyczny, troszczysz się o innych ludzi, zwierzęta czy nawet środowisko naturalne? Najnowsze badania opublikowane w Journal of Psychoactive Drugs sugerują, że tak – osoby, które doświadczyły głębokich przeżyć psychodelicznych, wykazują wyższy poziom moralnej ekspansywności, czyli gotowości do rozszerzenia współczucia i troski na coraz szersze kręgi istnienia. Co ciekawe, wzrost ten jest szczególnie silny u osób, które podczas „tripu” przeżyły rozpad ego lub intensywne doświadczenia mistyczne.

To nie zgniłe mandarynki. 24-latek niósł w torbie tak zapakowane narkotyki. Wpadł, bo spanikował

"Dzięki czujności, doświadczeniu i doskonałemu rozpoznaniu terenu, policjanci z Wydziału Wywiadowczego Komendy Miejskiej Policji w Szczecinie kolejny raz skutecznie uderzyli w przestępczość narkotykową."

Prof. Marcin Wojnar o alkoholach 0%: Piwo bezalkoholowe podtrzymuje mechanizmy uzależnienia

Coraz więcej osób sięga po piwo bezalkoholowe, wierząc, że to zdrowy wybór. Czy na pewno? Prof. Marcin Wojnar tłumaczy, dlaczego „zerówki” mogą być poważnym zagrożeniem – zapraszamy do przeczytania wywiadu.