Leki przeciwdepresyjne, tymoleptyki - SSRI, SNRI, iMAO, TLPD i inne
Zobacz też: Wikipedia
ODPOWIEDZ
  • 793 / 183 / 0
Po tych wychwytach to paro powinna być uważana jako SNDRI, albo deliriant idąc Twoim tokiem rozumowania xD no, ale nie spojrzałeś już na wielokrotnie mocniejsze działanie na serotonine, nie no po co? Z resztą będę musiał sprawdzić czy ktoś mnie tu nie trolluje. Ale to nie dzisiaj.
  • 14 / / 0
Patrzyłem dlatego napisalem ze o wiele mocniej dziala na sero i moze tej adrenaliny wogole nie czuc.

Do 23 maja mam czas na zastanowienie sie nad lekiem bo wtedy mam wizyte u lekarza. Potrzeba mi cos na lęk takie napiecie wolnoplynace. Ale tez zeby luzowało kichy bo zaparcia mam niestety.
  • 395 / 153 / 0
@DobryWujas owszem paroksetyna wykazuje NIEWIELKIE powinowactwo do receptorów adrenergicznych α1, α2, tak samo zresztą jak do dopaminergicznych, muskarynowych etc. - nie musisz sprawdzać, ale no jednak głównie na serotoninę działa i to działanie przykrywa wszystko inne.
Nie trzeba nawet szukać na stronie angielskiej wiki, bo ta informacja jest w ulotce/CHPL
  • 170 / 62 / 0
  • 793 / 183 / 0
To działanie na noradrenalinę i to powiedzmy w niemałym stopniu to mnie zaskoczyło. Gdyby nie potężne uderzenie serotoniny to paroksetyna mogłaby być całkiem solidnym pobudzaczem. Oczywiście z fchuj źle ustawionymi proporcjami.
@ladyinnaightmares
  • 1 / / 0
Czy zazywa ktos z was paro razem bupropionem?
  • 79 / 9 / 0
Siema. Mam problem z ...życiem seksualnym. Jem 60mg Paro i 400 amisanu. Także prolka wyjebana w kosmos. Kompletnie mnie wykastrowało. Do tego libido zerowe!zero pociągu ,nic. Do tego kutas az sie skurczył. Eunuch normalnie🤣 nie,to nie jest smieszne. Jestem w związku ,a tu takie cyrki. Ktos podpowie co zrobić? Mam psychiatre ,ktory wszystko przepisze. Jakie propozycje?
  • 1530 / 534 / 0
Pogadaj o trazodonie, z libido niekoniecznie pomoże, ale armata będzie hulać jak już się nakręcisz.
  • 3234 / 549 / 0
Nerwica lęku ogolnyplynącego z bardzo rzadkimi atakami paniki (tryb wycofania) sama paroksetyna i pare ssri nie jest u mnie w stanie calkowicie zaleczyc choroby. Jedynie ustabilizowac nastroj serotoninowy. To i tak duzo.

Czy próbował ktos jakis silniejszy uspokajacz ?
Oczywiscie zlotoustne beno istnieje ale jego stosowanie codziennie to rodzaj patologii ukladu nerwowego.
https://youtu.be/XJPAk9ctb-Q

"Mówiłem nigdy więcej, a czas mi przyniósł plaster
Zagoiło się nieźle skoro goiło z otwartej
Zasypiam w pół do pierwszej, zasypiam w pół do czwartej
Albo znów kurwa nie śpię przez co jeszcze nim zasnę..."
  • 79 / 9 / 0
02 maja 2025LeszekSmieszek pisze:
Pogadaj o trazodonie, z libido niekoniecznie pomoże, ale armata będzie hulać jak już się nakręcisz.
Jadlem juz trazodon i nic nie pomogło. Ma ktos jeszcze jakis pomysł ?
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Hiszpania: obowiązkowe testy na alkohol i narkotyki dla kierowców zawodowych?

Hiszpańska scena polityczna podzieliła się wokół nowej propozycji Partii Ludowej (Partido Popular), która chce wprowadzenia obowiązkowych corocznych testów na obecność alkoholu i narkotyków dla kierowców zawodowych. Projekt ustawy zmieniający hiszpańskie prawo o ruchu drogowym, zgłoszony kilka tygodni temu, trafił już pod obrady Kongresu Deputowanych, wywołując ostry spór między rządem a opozycją.

Musk zażywał narkotyki w Białym Domu? Trump "ma nadzieję, że nie"

Donald Trump, komentując doniesienia "New York Timesa", wyraził nadzieję, że Elon Musk nie zażywał narkotyków w Białym Domu. Amerykański przywódca zdradził także, co zrobi z zakupioną od miliardera teslą. Od momentu odejścia Muska z administracji pomiędzy prezydentem a jego byłym doradcą trwa spór.

Żeby nie dostać mandatu za piwo, próbował przekupić policjantów 70 euro i kokainą

Przyłapany na piciu piwa na peronie sopockiego dworca 33-latek, by nie dostać mandatu, zaoferował policjantom łapówkę: 70 euro i... kokainę.