Leki przeciwdepresyjne, tymoleptyki - SSRI, SNRI, iMAO, TLPD i inne
Zobacz też: Wikipedia
ODPOWIEDZ
  • 329 / 6 / 0
Nieprzeczytany post autor: Green Hulk »
anonimowy_uzytkownik pisze:
Biore juz 7 tygodni. Teraz to dopiero sie rozkreca :) Naprawde, bardzo fajny lek. Tylko problem w tym, ze az "czuje" moje wyjebane zrenice, heheh :-) Boje sie odstawki conieco. Ale na cos trzeba umrzec :)))) Naprawde praca nad soba w polaczeniu z tym antydepresasntem wyciagnie czlowieka z kazdego bagna.

Chyba ze to ja tylko taki na paro podatnym :) Ale no.... ten lek to jes to :) Nie potrzebuje pic, nie potrzebuje dragow. Czuje sie spoko, po prostu :)
Anonimowy, domyślam się, że podtrzymujesz to co wtedy pisałeś. Na mnie paro działa dość wyraźnie, ale niestety nie mam aż tak pozytywnych efektów jak u Ciebie. Nawet przeciwlękowo spisuje się dość średnio. Ogólnie to nie czuje się jeszcze do końca stabilnie. Lekarz dopisał mi do tego kwetiapine, a ja dodatkowo fluoksetyne. Dziś pierwszy dzień z fluo więc narazie nie moge nic pewnego stwierdzić. Póki co nie mam zamiaru odstawiać paro.
Uwaga! Użytkownik Green Hulk jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 32 / / 0
Nieprzeczytany post autor: rysiupysiu »
od dzis zaczolem terapie na 20mg trzymajcie kciuki i zyczccie dobrych wynikow pozdro
  • 99 / 1 / 0
dzięki za odpowiedzi.oczywiscie będe informował o skutkach odstawiennych póki co schodze na 30mg ,delikatnie i na tej dawce chyba przejade z tydzien.pozdrawiam
"Pije by paść,padam by wstać,wstaje by pić"
  • 32 / 1 / 0
Nieprzeczytany post autor: hophop »
od dzisiaj zaczelem 20mg dziennie, odezwe sie za miecha czy cos pomaga (velafaksyna, citalopram, sertralina nic nie pomogly)
  • 99 / 1 / 0
no tak ale uważaj na mnie np paoroxetyna zadziala na pełnej kurwie po 2 miechach bo pierwszy miesiac to wylacznie czuc bylo skutki uboczne.Typu bardzo niewyrazne widzenie,pobudzenie,rozszerzone zrenice i agresja,gdy to wszystko mineło....BŁOGOSTAN.Do paroxetyny jem tylko wylacznie benzo(alkohol bo jestem alkoholikiem;-) ) kofeina i czasem jakis gbl inne dragi odpadaja bo psuja dzialanie leku.Pierdole psychodeliki chyba by mnie wprowadziły do groby a wczesniej to do psychiatryka.
  • 684 / 9 / 0
Green Hulk pisze:
anonimowy_uzytkownik pisze:
Biore juz 7 tygodni. Teraz to dopiero sie rozkreca :) Naprawde, bardzo fajny lek. Tylko problem w tym, ze az "czuje" moje wyjebane zrenice, heheh :-) Boje sie odstawki conieco. Ale na cos trzeba umrzec :)))) Naprawde praca nad soba w polaczeniu z tym antydepresasntem wyciagnie czlowieka z kazdego bagna.

Chyba ze to ja tylko taki na paro podatnym :) Ale no.... ten lek to jes to :) Nie potrzebuje pic, nie potrzebuje dragow. Czuje sie spoko, po prostu :)
Anonimowy, domyślam się, że podtrzymujesz to co wtedy pisałeś. Na mnie paro działa dość wyraźnie, ale niestety nie mam aż tak pozytywnych efektów jak u Ciebie. Nawet przeciwlękowo spisuje się dość średnio. Ogólnie to nie czuje się jeszcze do końca stabilnie. Lekarz dopisał mi do tego kwetiapine, a ja dodatkowo fluoksetyne. Dziś pierwszy dzień z fluo więc narazie nie moge nic pewnego stwierdzić. Póki co nie mam zamiaru odstawiać paro.
Nie wiem czy podtrzymuje. Akurat mialem wtedy dobry dzien :) Teraz tez nie jest zle ale juz nauczylem sie jednego - chwile bezpodstawnej euforii sa tak samo bezsensowne jak chwile bezpodstawnego smutku, zycie sprawia prawdziwa satysfakcje tylko gdy jestesmy zrownowazeni emocjonalnie. Paroksetyna mi w tym pomaga, nie jest zle - ale duzo wlasnej pracy w to musze wkladac. Pierwsza zasada dla ludzi z depresja/ nerwica: jak najmniej psychicznie konfliktowych sytuacji, bo to wlasnie to tak bardzo wykancza nasz organizm. Ale uswiadomic sobie takie konflikty to tez spora sztuka.

Wiem, troche pierdole nie na temat ale tak mi sie jakos napisało. Wczoraj pilem wodke do paro okazyjnie i w sumie dzisiaj sie normalnie czuje, nie mam jakiegos strasznego zjazdu z leku. Ale to moze tez ze wzgledu na nastawienie, nie traktuje juz alkoholu jako srodka zapomnienia i szczescia, tylko... cos calkowicie neutralnego :)
Uwaga! Użytkownik anonimowy_uzytkownik nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 99 / 1 / 0
pytanie! jest ktos kto przytył po paormercku czy raczej nie ma ten lek wplywu na prosięcą budowe?

ps.alkomen zajebisty awatar napalam sie :blush:
Ostatnio zmieniony 14 września 2009 przez trzynastylistopad, łącznie zmieniany 1 raz.
  • 12 / / 0
Nieprzeczytany post autor: janusz1818 »
Ja biore ponad miesiac i narazie waga bez zmian. To chyba zalezy od czlowieka czy sie po nim tyje czy nie.
A jak z Libido po paroksetynie? U mnie jest gorzej trudno mi dojsc.
  • 99 / 1 / 0
z libido całkowita porazka;-) nawet najlepsza panna z okładki playboya by mnie "na nogi nie postawiła"
Janusz zwieksz dawke o 10mg to poczujesz.
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Artykuły
Newsy
Fenomen euforii biegacza – to nie endorfiny, tylko naturalna marihuana

Tajemniczy stan euforii, którego doświadcza blisko 75% biegaczy. Tak zwana „euforia biegacza” redukuje ból, wyostrza zmysły i daje uczucie podobne do działania marihuany. Najnowsze badania naukowe tłumaczą, dlaczego „runner’s high” to nie mit, a ewolucyjny mechanizm przetrwania – i jak go uruchomić nawet początkującym. W tym artykule dowiesz się, co to jest runner’s high, jak działa i jak go wywołać nawet jeśli dopiero zaczynasz biegać.

Pierwsze takie badania obaliły popularny mit

Mikrodawki LSD zyskały popularność jako potencjalna metoda leczenia ADHD, ale najnowsze badanie kliniczne wykazało, że ich skuteczność nie przewyższa placebo. Choć wiele osób wierzyło w poprawę koncentracji i samopoczucia, naukowcy nie znaleźli na to dowodów.

Hiszpania: obowiązkowe testy na alkohol i narkotyki dla kierowców zawodowych?

Hiszpańska scena polityczna podzieliła się wokół nowej propozycji Partii Ludowej (Partido Popular), która chce wprowadzenia obowiązkowych corocznych testów na obecność alkoholu i narkotyków dla kierowców zawodowych. Projekt ustawy zmieniający hiszpańskie prawo o ruchu drogowym, zgłoszony kilka tygodni temu, trafił już pod obrady Kongresu Deputowanych, wywołując ostry spór między rządem a opozycją.