Luźne dyskusje na tematy związane z substancjami psychoaktywnymi.
ODPOWIEDZ
  • 37 / 5 / 0
Witajcie.

Eksperymentuję z THC, DXM i kodeiną (Thiocodin). Nie mam wyrobionej tolerancji, robię czasem długie przerwy, Do rzeczy...
Zauważyłem u siebie, że po ućpaniu się papieros nieźle wzmacnia przede wszystkim kodę. Przy dawce na poziomie 300 mg zapalenie papierosa daje takiego kopa, że ledwo można ustać na nogach a pierwszym objawem jest niezły zez i coś w rodzaju lekkiego oczopląsu. Oczywiście stan ten mija po kilku minutach ale gdy się wypali fajek kilka (nie na raz tylko często) to faza jest ogólnie mocno podkręcona. Podobny stan jest w przypadku THC. Doszedłem do wniosku, że można spokojnie palić maryśkę na przemian z papierosem. Czyli np. zapalam skręta (wielkość: około 1/2 papierosa), odczekam z pół godzinki i zapalę papierosa to efekt jest taki, jakbym zapalił marychę. Wynika z tego dość dużo radochy (koszt zabawy jest znacznie niższy).

Jak to wygląda u Was przy innych lub tych samych substancjach?
  • 367 / 7 / 0
Jak rzucałem palenie to DXM usuwał głód nikotynowy
Uwaga! Użytkownik wujciodobrarada nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 5018 / 858 / 0
po weedzie - fajka odmula i daje "kopa", troche do realnosci przywraca
przy GBL - podbija dopamine powodujac niekiedy ciary na ciele
przy alkoholu- jeszcze wieksza sieka z mozgu
przy klefie- nie sposób nie zapalic :D
The beautiful thing about DMT is that it makes no sense at all, but everything makes sense at the same time!
The methapor of Life

ledzeppelin2@safe-mail.net
  • 75 / 13 / 0
wujciodobrarada pisze:
Jak rzucałem palenie to dxm usuwał głód nikotynowy
Ja tego efektu jakoś nie czuje :-(
Ale papieros po thc albo DXM fajnie podbija faze zazwyczaj dostaje oczoplonsu,mrówek na całym ciele i ogólne rozjebanie a dodatkowo przy deksie pojawiają się czasem smugi pobenzydaminowe
  • 3 / / 0
Ja nie zauważyłem jakichś większych zmian w fazie po zapaleniu papierosa. Czy to w połączeniu z THC czy czymkolwiek innym. To jest po prostu przyjemne. Ciężko mi sobie wyobrazić palenie tematu bez palenia tytoniu. Zawsze po buszku trzeba spalić papierosa. Faza bez tego byłaby jakaś taka... niepełna. Jedyna dziwna sprawa jaka mnie spotkała z tym związana, to fakt, że czasem Marlboro Lighty smakowały jak jogurt wiśniowy kiedy paliłem ja zbombiony. Żadne inne papierochy tego nie miały. Nie wiem czego oni tam dodają.
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Częste używanie konopi ma związek ze zwiększoną śmiertelnością pacjentów z rakiem jelita grubego

Osoby z rakiem jelita grubego i udokumentowaną historią częstego używania konopi były ponad 20 razy bardziej narażone na śmierć w ciągu pięciu lat od diagnozy w porównaniu z osobami bez takiej historii - informuje pismo „Annals of Epidemiology”.

W marcu wyraźne odbicie. 88 tys. recept z receptomatów na medyczną marihuanę i opioidy

Ostatni kwartał przyniósł spadek liczby recept wypisywanych na leki kontrolowane, choć w marcu odnotowano odbicie, wyraźne zwłaszcza w przypadku medycznej marihuany - informuje w środowym wydaniu "Dziennik Gazeta Prawna".

Prof. Marcin Wojnar o alkoholach 0%: Piwo bezalkoholowe podtrzymuje mechanizmy uzależnienia

Coraz więcej osób sięga po piwo bezalkoholowe, wierząc, że to zdrowy wybór. Czy na pewno? Prof. Marcin Wojnar tłumaczy, dlaczego „zerówki” mogą być poważnym zagrożeniem – zapraszamy do przeczytania wywiadu.