Więcej informacji: Amfetamina w Narkopedii [H]yperreala
Czy czujecie jakąś różnice gdy zapalicie papierosa po amfie? Jak wiadomo amfetamina i nikotyna to stymulanty i zastanawia mnie czy one ze sobą nie kolidują . Własne teorie wskazane :D
Moja teoria jest taka że jak sie zapali papierosa to działanie pobudzające słabnie ale rośnie działanie euforyczne poprzez wydzielanie większej ilości dopaminy. Amf. też powoduje wydzielanie dopaminy ale dodatkowo noroadrenaliny która powoduje pobudzenie.
Czekam na wasze opinie :)
Powód: Zmiana nazwy tematu.
papierosy jak i wszystko traca moc w organizmie naspidowanego czlowieka
i dlatego sie wiecej ich pali
YO
dr.Kubeusz pisze: to, że się więcej pali po prądzie to wszyscywiemy. ale zauważyliście jak zwiększa się pojemność płuc po amfetaminie?? Raz pojechałem nadmuchany na basen i nie mogłem uwierzyć, że przepływam jedną długość tylko raz wynurzając się z wody (25m). no i oczywiście jak paliłem papierosy na amph to nie raz ostro przeciągałem i mi to nie przeszkadzało (normalnie zwymiotowałbym po takich hitach)
YO
Często-gęsto mam takie akcje, że bardziej chce mi się palić na zjeździe, niż na fazie. Nie mam pojęcia od czego to zależy, miał tak ktoś ?
Czasami dopiero po dwóch godzinach przypominam sobie, że miałam zamiar palić.
Czechy luzują prawo konopne. Duży krok naprzód, ale z gwiazdką
Śmierć na zamówienie. Z dostawą na oddział psychiatryczny
Rzetelna historia kryminalizacji konopi (USA + kontekst międzynarodowy)
Polak zatrzymany na granicy. Próbował wwieźć do Rosji 40 kg haszyszu
Na przejściu granicznym w Grzechotkach polskie służby zatrzymały mężczyznę, który próbował wjechać do Rosji z ponad 40 kg haszyszu o czarnorynkowej wartości ponad 2 mln zł - poinformowała Krajowa Administracja Skarbowa w Olsztynie.
Farmakoterapia przewlekłego bólu w USA – nowy i nie do końca bezpieczny wzorzec
Okryte złą sławą leki opioidowe przez lata stanowiły w USA. fundament farmakoterapii przewlekłych dolegliwości bólowych. Naukowcy z Uniwersytetu Michigan zdecydowali się sprawdzić czy opioidy są nadal tak często wykorzystywane w leczeniu chronicznego bólu.
Marihuana a metabolizm. Naukowcy odkryli zaskakujący wpływ konopi na organizm
Naukowcy z Uniwersytetu Kalifornijskiego odkryli, że związki zawarte w konopiach mogą wpływać na wagę i metabolizm w sposób bardziej złożony, niż dotąd przypuszczano. Eksperymenty na myszach sugerują, że za potencjalne korzyści metaboliczne mogą odpowiadać nie tylko THC, ale również inne substancje obecne w marihuanie.