bardzo dobry wybor ....moim skromnym zdaniem
polecam firme z ktorej zamawiasz sam zamawialem.. :-)
3 x OutdoorMix od p. salvia.com.pl
chociaż mam jescze 25 pestek outdoor mix.. ale zostawia sobie za rok ;D
------------------------------
Starajcie się pisać na temat i takie teksty o panu salvii itd który sprzedaje nasiona dawajcie w odpowiednich wątkach czyli ---> Podstawy ---> Najlepszy Seedsbank
------------------------------
Proud like a god, don't pretend to be blind!
pisze tego posta bo mam zamiar zacząc w koncu outdoorową przygode.
Z tego co widze wielu z was podchodzi do sprawy w sposób "A wysiewam 20 / 30 / 50 nasion, ciekawe co wyjdzie, i tak nasion mam w huj, wiem ze polowa nie przetrwa". Ja niestety niemam dostępu do tanich (czy nawet jak pewnie niektórzy z was - darmowych) outdoorowych pestek, zadnych hodowców wokoło, itd.
Miałbym wiec dil do kogos z tych, co w worku podpisanym "outdoor mix 2007 3 kg pack" trzymają dużo dużo fajnych nasionek, czy mogliby ALBO po niskich kosztach ALBO w cenie zwrotu za przesyłke pocztową, podesłać kilka (5-10?) pestek, których sami używają na outdoor?
Byćmoze stać mnie, by zamówic sobie z certyfikowanego seedbanku 10pack rasową odmiane, ale chciałbym jednak na pierwszy outdoor spróbować z czymś tańszym...
Mam nadzieje ze zrozumieją mnie ci, którzy swoje pierwsze nasiona dostali za pół darmo od kumpli, a teraz sami opływają w ten "dostatek" :)
[Nie podajemy tutaj swoich numerow gg, od tego sa PM! Dwa, forum nie sluzy do wymiany/sprzedazy nasion konopii. Od tego sa Polskie seedbanki, typu Pan Salvia, Seed.pl, Cannabis.fr.pl Przeczytaj regulamin. Pan Jah]
5x Purple Power Plant
5x guriella gusto
4x maroc femi
+ jakieś 30 seeds od znajomego z f2 (nawet nie potrafił powiedzieć co to...)
W zeszłym roku na pierwszy raz miałem: 2x HxS2, 2x Holands hope i 2x Early misty. Przaetrwała tylko jedna roślina HxS2 i w dodatku jak zaczęła kwitnąć to ktoś ją znalazł i zniszczył :nuts:
Peace!
Jean Cocteau
mam pare pytan, to moj 'pierwszy raz',ogolnie nie mam jeszcze nawet miejscowki :P (matura itp :rolleyes: )
orientujecie sie moze czy dookola lublina sa dobre gleby?
skad wziac krowie lajno? czytalem ze potrzebne (: jest ewentualnie jakas alternatywa?
i co z tym dolomitem? w jakich proporcjach z ziemia wymieszac? czytalem ze 5 szklanek dolomitu na metr kwadratowy, tak bedzie dobrze?
wiem, ze kochacie takie banalne pytania :-p
pzdr i thc za odpowiedzi :-)
Lublin to teren rolniczy ,na luzaku masz tam czarnoziemy
passion1 swietny wybór na outdoor (szczerze :) zwlaszcza dla poczatkującego
kowie łajno to prosto od krowy :), ale szczerze mówiąc wybrałbym biohumus + potem chemia np. pokon
dolomit - coś zle poczytales o tych 5 szklankach... jeśli w ogole go dawać (musisz stwierdzic kwasnosc gleby), to mniej, byle wzbogacic ziemie w magnez (wiekszosc dolomitu ma MgO) i ten wapn
Wg mnie najlepsza opcja to zaiwestować 20zł w 50litrów naprawde dobrej ziemii (świetna np holenderska Kronen, a łatwo dostępna - jest do wysadzania i pikowania, ale jak później dolejesz biohumusa to jest do wszystkiego) i taką ziemie "wkopać" w miejscówce, roślina na początek bedzie miała super warunki, a jak podrośnie to korzenie dojdą do czarnoziemów i dadzą rade...
Ja mam za to ciekawa sytuacje:
3 rosliny Skunk Special z femaleseeds stały pod lampami od początku marca (w domu kumpla). Zaczął sie przypał z pałami, wiec kumpel pospiesznie pozbył sie jakies 2 tyg temu szafki (jak sie okazało dobrze zrobił, bo miał wjazd glin, chuj z tym że w innej sprawie :), a rosliny trafily na parapety w różnych miejscach (miały wtedy jakies 20cm wys). Oczywiscie słabe światło (słoneczne, ale na razie słabe) zrobiło swoje - łodygi sie wydłużyły itd, jednak rośliny żyją i wypuszczają nowe listki, rosną wzwyż i sie rozkrzaczają...
Pytanie: Czy te roslny mają szanse DOJSC pod tym słońcem przed zimą? wg producenta, to odmiana indoorowa...
Jedyne co zauważyłem dziwnego (a moze to czasem normalne?) to: rośliny pod koniec dnia i chyba na całą noc robią "dropa" - opuszczają najwyższe (2 lub 3 pary) listki niżej, tak jakby były dla nich za ciężke. Gdy patrze na nie rano, to znowu ładnie prezentują listki w góre. DZieje sie tak bez względu na to czy są po podlaniu, czy 4 dni bez wody (podlewam co 5 dni, czasem czesciej jak czuje ze ziemia sucha)...
Jaka może byc przyczyna i czy to w ogole "leczyc"?
Oprócz tego roślina 100% zdrowa, ani jednego żółknącego liscia (2 najniższe pary znikły - zżólkły i zwinęly sie - dawno temu), a pamietam ze np przy indoorze ZAWSZE kilka dolnych par liści żółkło mi od końcówek, niejednokrotnie ąż usychały i odpadały - i raczej nie z tego powodu że roślina ich nie potrzebowała, bo światło na nie padało, były duże i cenne energetycznie...
DZieki z gory za help
PS. kurzowy - czy zastanawiałeś sie nad tym by podzelic sie kilkoma nasionkami tego passiona (jesli oczywiscie dostałeś go dość dużo)? nie miałem tej odmiany, a chetnie bym sprobował, a Ciebie wspierałbym cennymi dla początkującego radami, które czasem ciezko znalesc w poradnikach :)?
![[img]](https://hyperreal.info/sites/hyperreal.info/files/grafika_artykul_skrot/otwarcie-punktow-sprzedazy-marihuany-1038x1038.png)
Analiza danych: Otwarcie legalnych sklepów z marihuaną powiązane ze spadkiem zgonów opioidowych
![[img]](https://hyperreal.info/sites/hyperreal.info/files/p06p0z0v.jpg)
Ekstaza i ekstaza: jak patrzyliśmy i patrzymy na narkotyki
![[img]](https://hyperreal.info/sites/hyperreal.info/files/zdzojntempolak.png)
Polacy a marihuana w 2025 roku: Co mówią najnowsze badania?
![[img]](https://hyperreal.info/sites/hyperreal.info/files/grafika_news_skrot/wolnekonopiemjalko.png)
Marihuana może być substytutem alkoholu – wyniki nowego badania
Nowe badanie opublikowane w czasopiśmie "Drug and Alcohol Dependence" (2025) dostarcza pierwszych w historii laboratoryjnych dowodów na to, że używanie marihuany może zmniejszać spożycie alkoholu.
![[img]](https://hyperreal.info/sites/hyperreal.info/files/grafika_news_skrot/hellevoetsluis.png)
Holenderska władza kontra zapach jointa: rekordowa kara dla plantacji!
Witajcie w kraju, gdzie marihuana jest legalna… pod warunkiem, że jej nie widać, nie słychać i – broń Boże – nie pachnie. W Hellevoetsluis, malowniczej miejscowości pachnącej dotąd głównie morzem i smażonymi frytkami, sąsiedzi od dwóch lat żyją w aromatycznej chmurze z największej w kraju plantacji konopi. Teraz sąd wziął głęboki wdech i wydał wyrok: tydzień na zamontowanie filtrów albo kara, która zaboli nawet tak wielką firmę jak CanAdelaar. Czy holenderski eksperyment z legalną trawką właśnie zamienia się w dym?
![[img]](https://hyperreal.info/sites/hyperreal.info/files/methandanmalshelter.jpg)
FBI spalało narkotyki w schronisku. "Zespół i zwierzęta wystawione na kontakt z metamfetaminą"
Po tym jak FBI użyło krematorium jednego ze schronisk dla zwierząt do spalenia skonfiskowanych narkotyków, 14 pracowników placówki trafiło do szpitala, aby otrzymać pomoc medyczną. Dyrektorka placówki oświadczyła, że nie miała świadomości, że dochodzi do takiego procederu.