Leki przeciwdepresyjne, tymoleptyki - SSRI, SNRI, iMAO, TLPD i inne
Zobacz też: Wikipedia
ODPOWIEDZ
  • 2916 / 242 / 0
Godzinę wystarczy. Chociaż jakoś specjalnie nasenny to on nie jest, do mirtazapiny nie ma startu a mirta nie jest jakimś mega usypiaczem (choć należy raczej do tych mocniejszych niż słabszych).
Dawny nick: tur3k
  • 53 / / 0
Nic nie pomoze , bo tylko sposob na zarobek , a to cale gowno siedzi w srodku i zatyka.
  • 61 / 1 / 0
Od jakiegoś czasu mam problemy ze snem, ostatnio podniosło mi się ciśnienie dość sporo, byłem u lekarza i przepisała mi to ustrojstwo. Jedna tabletka przed snem. Biorę 5 dzień i efektu nie widzę żadnego. Przy takiej dawce, jak jestem prawie 100kg chłopem coś w ogóle zauważę? Chciałem coś skuteczniejszego na bezsenność i lęki, to raz dostałem hydroksyzyne, a teraz to. Chyba czas zmienić lekarza.
  • 594 / 35 / 0
od 3 dni biore pramolan 50mg koło 18 i zauważyłem takie zmiany:
>czuje się tak jakby lżejszy
>wszystko jest dużo bardziej interesujące, ciekawsze
>dobrze sie wysypiam
i jeszcze mam wrażenie że wszystko co widze jest dużo jaśniejsze.
duzej poprawy nastroju nie widze ale moze się rozkręci jeszcze :)
  • 12 / 2 / 0
Wątek już troche wygasł ale mam pytanie ponieważ lekarz przepisał mi opipramol dokladnie Pramolan do wzięcia doraźnie przed stresującą prezentacją o którą się martwię już od ponad miesiąca, a z tego co czytam na forach wyglada na to że ten lek przyjęty okazjonalnie jest tylko dobrym usypiaczem i zamulaczem. :wall:

Stąd też moje pytanie czy jest w ogóle jakiś cień szansy że jedna max 2 tabletki pramolanu pomogą mi chociaż troche na tremę i dadzą "kopa"?
  • 82 / 11 / 0
Wg mnie tak, ale musiałbyś sprawdzić czy działanie nasenne Cię nie zetnie..
W moim przypadku działanie opipramolu wygląda tak, że po wrzuceniu 1 tabsa dosyć szybko (do godziny) czuć silny agonizm sigmy, odczuwany przede wszystkim jako zachwyt, ale również jako lekkie, przyjemne pobudzenie, jednocześnie spokój i opanowanie, poprawa nastroju, koncentracji, wzroku. Ma się fajne rozkminki.
Działanie nasenne zaczyna się ładować po około godzinie od wrzucenia, ale potrzeba kolejnych 2 godzin żeby tozkręciło się na tyle, aby przebić sigmę i uśpić.
Środek dostałem na spanie - nie sprawdził się, ale wrzucałem tuż przed spaniem. Powinno być ok gdyby wrzucić 3h przed. Nie wiem jak by wyglądały efekty po wrzuceniu rano.
  • 1070 / 135 / 0
19 stycznia 2017katris425 pisze:
Wątek już troche wygasł ale mam pytanie ponieważ lekarz przepisał mi opipramol dokladnie Pramolan do wzięcia doraźnie przed stresującą prezentacją o którą się martwię już od ponad miesiąca, a z tego co czytam na forach wyglada na to że ten lek przyjęty okazjonalnie jest tylko dobrym usypiaczem i zamulaczem. :wall:

Stąd też moje pytanie czy jest w ogóle jakiś cień szansy że jedna max 2 tabletki pramolanu pomogą mi chociaż troche na tremę i dadzą "kopa"?
I jak tam, pramolanik pomógł? Mi sie właśnie przypomniało, ze go dostałem od psychola jako doraźny lek. Główny to mirta ale wydaje mi sie, ze jej działanie słabnie - jedynie dobrze usypia. Natomiast w ciągu dnia jestem bez sił, zlękniony, wkurwiony.
Wiele osób pisze tutaj, ze lek sie rozkręca po dłuższym przyjmowaniu. A mi psychol kazał brać według uznania, doraźnie. No i właśnie zamierzam tak sobie wziąć, ale jeśli to ma mnie tylko zamulać to nie widzę sensu. Chciałbym bardziej cos doraźnego na lekka poprawę humoru, motywacje, wyciszenie. (wyłączając benzo;) Choć ktoś tutaj pisał, ze trochę benzo przypomina. Nie pozostaje mi nic jak spróbować.
  • 12 / 2 / 0
[cut] - wycięto niepotrzebny cytat postu wyżej. Nie cytujemy całych postów które są tuż przed Twoim - aire

Wzięłam Pramolan pierwszy raz przed wspomnianą prezentacją. Uczucie ok, stres zredukowany do minimum, generalnie uczucie całkowitego czilu i zero przejmowania się czymkolwiek. Brałam jeszcze pare razy doraźnie na poprawe humoru, czy na wyluzowanie jak coś mnie męczyło i za każdym razem się spisał. Raz przyjmowany z browarkiem też calkiem ok, wydaje mi sie ze alko zwiększa jego działanie.
Nie powiedziałabym jednak, że Pramolanek przypomina benzo, w moim przypadku nie powodował jakiegoś uczucia szczescia, raczej totalny czil.
  • 17 / 1 / 0
Chciałbym się dowiedzieć czy w miarę brania efekt nasenny zanika.
Jak tak, to wraca po przerwie czy gone forever?
  • 361 / 33 / 0
Ja To kiedys znajomemu zwinelem on dostawal na alkoholizm zarlem z energy dobrze to mi komponowalo sie choc potencjal rekreacji jest niski ale jest.
Ostatnio zmieniony 28 maja 2017 przez jokerr, łącznie zmieniany 1 raz.
Uwaga! Użytkownik jokerr nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Ulubiona muzyka uruchamia układ opioidowy mózgu

Słuchając ulubionej muzyki odczuwamy przyjemność, niejednokrotnie wiąże się to z przeżywaniem różnych emocji. Teraz, dzięki pracy naukowców z fińskiego Uniwersytetu w Turku dowiadujemy się, w jaki sposób muzyka na nas działa. Uczeni puszczali ochotnikom ich ulubioną muzykę, badając jednocześnie ich mózgi za pomocą pozytonowej tomografii emisyjnej (PET). Okazało się, że ulubione dźwięki aktywują układ opioidowy mózgu.

18-latek złapany na gorącym uczynku. W biały dzień sprzedawał narkotyki na ulicy

Bielańscy wywiadowcy zatrzymali dwóch mężczyzn na gorącym uczynku podczas transakcji narkotykowej. 18-latek przekazał 20-latkowi blisko 20 gramów marihuany. W wyniku dalszych działań funkcjonariusze zabezpieczyli przy nim oraz w jego mieszkaniu dodatkowe narkotyki – marihuanę i tabletki zawierające MDMA. Obaj trafili do policyjnej celi. Prokurator zastosował wobec 18-latka środek zapobiegawczy w postaci dozoru policyjnego.

W Sejmie dyskutowano o depenalizacji marihuany. Co wynika z najnowszego raportu?

W Sejmie odbyło się posiedzenie Parlamentarnego Zespołu ds. Depenalizacji Marihuany. Podczas spotkania zaprezentowano raport „Między potrzebą a kontrolą” dotyczący aktywnych użytkowników marihuany w Polsce. Temat wywołał sporo emocji.