Dział poświęcony niesklasyfikowanym wyżej substancjom, których struktura zawiera w całości cząsteczkę morfiny – dihydrokodeina, etylomorfina, hydromorfon, oksykodon i inne.
ODPOWIEDZ
  • 12443 / 2419 / 0
Na mnie chyba każde opio działało z trochę inną mocą, kiedy brałem będąc na skręcie, niż kiedy w ogóle nie dopuszczałem do skręta (wtedy czułem pełną moc). Z drugiej strony 15mg to w sumie mała dawka i też myślę, że 30-40mg na początek jest OK :-)
  • 677 / 2 / 0
Jakbym chciał walną coxy IV to biore strzykawke igłe wsypuje starty pył bez otoczki na łyżeczke z przegotowana woda, podgrzewam gotuje , czekam az ostygnie i co potem? Wsadzać filtr papierosowy ? Jak zaciagne przez filtr to wstrzykiwac juz bez filtra czy jeszcze raz przez filtr? Opaske zakładam na ramie, mam jedna idealna żyłe, sciskam wbijam sie do środka i wtedy zdejmuje opaske? Zanim nasine tloczek?? Prosze odpowiedźcie mi na te pytania
Uwaga! Użytkownik Nycomed nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 1889 / 72 / 3
Filtrujesz przez filtr od papierosa zaciągając się samą strzykawką.
Ja wiem, że to trochę czytania, ale przeczytaj ten temat bhp-dawania-kablach-t24308.html i poczytaj gazetkę "Monar na bajzlu". Wiem, że to zajmie trochę czasu, ale oszczędzisz nerwy, towar, ból i żyły.
Jeśli możesz przekazać jedną wiadomość ludziom zażywającym narkotyki, powiedz im żeby brali mniejsze dawki.
Muszą zapamiętać słowa starego narkomana - zawsze możesz wziąć więcej, ale nigdy mniej.

~Michael Linnel
Odpisuję tylko na GG i e-mail.
  • 669 / 10 / 0
Jutro 240mg p.o., po tak długiej przerwie powinno być miło :-).
Rozpad termiczny alkaloidów maku lekarskiego, prawda czy mit?
Vexilla regis prodeunt inferni
  • 10 / / 0
mam 10 tab targinu (20mg oxy i 10mg naloxonu). ma to jakiś potencjał rozrywkowy? :P wiem, że naloxon znosi przyjemne działanie oxy. da radę jakoś usunąć ten niepożądany nalokson? :D
Uwaga! Użytkownik jurnykabanos nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 192 / 20 / 0
Nalokson nie przekroczy BBB, więc póki masz zamiar to brać oralnie, będzie fajnie. Przy 0 tolerancji na opioidy weź na start 40mg oksykodonu
  • 181 / 4 / 0
Ile mg oxy doustnie na pierwszy raz? Szukam i szukam i wiekszosc radzi 30-40mg, a wedlug takiej wikipedi "Działanie narkotyczne wykazuje już w dawkach medycznych".
Mam tabletki 10mg o przedluzonym uwalnianiu, wiem ze aby zadzialalo tak jak trzeba nalezy je rozgryzc, ale co jesli po prostu polkne "rekreacyjna" dawke? Bede mial dluzsza faze? Czy to tak nie dziala?
  • 173 / 8 / 0
Weź pod uwagę tolerancję. Choćby z przelicznika opioidów się skorzystaj. Spróbuj na początek nawet od 5. Zawsze dojeść możesz - a bez ducha martwy już niczego nie spróbujesz.

Przedłużone uwalnianie = działanie będzie bardziej rozłożone w czasie: wolniej trawisz - dłużej wchłaniasz - działanie bardziej 'subtelne'. Między działaniem zwykłej a przedłużonej tutaj x 2 czas się mnoży. Pozbądź się otoczki, rozgryź, poczekaj. Sprawdź jak reagujesz. Zresztą - wikipedia nie jest najlepszym źródłem. Na ulotce o ile dobrze pamiętam też masz jak byk napisane - nie gryź, nie łamać, nie tykać - łyknąć.
A little water clears us of this deed. How easy is it, then!
  • 12443 / 2419 / 0
Jeżeli nie brałeś wcześniej żadnych opio, to zacznij od 10mg. Jeżeli masz już jakąś tolerancję, zrób tak, jak kolega wyżej napisał - skorzystaj z przelicznika opio, lub podaj tutaj swoje doświadczenie z owymi.
Najlepiej taką tabletkę rozgnieść w drobny mak - wtedy Oxy będzie się szybciej uwalniać, podziała mocniej, ale krócej. Tabletka połknięta w całości - odwrotnie.
  • 421 / 21 / 0
Trzeba naklikać w końcu w dziale z opio, przecie to mój pierwszorzędny drug.

Jak ogarniacie oksykodon? Dzisiaj byłem u pediatry spróbować, z dobrym planem ,trzeba nadmienić, ogarnąć, przedstawiając sytuacje że w prywatnej klinice leczenia bólu przewlekłego wykryto u mnie kauzalgię i z tego powodu potrzebuje leku OxyContin, ale pani doktor z prywatnej kliniki ma własne " pobudki " etyczne i uważa że ten lek refundować powinno się tylko osobm z nowotworem. Przedstawiając tę sytuacje nadmieniłem że strasznie boli mnie cena tego leku i chciałbym prosić o pediatrę żeby wypisał ten lek z refundacją ( ponieważ zostawiłem kwitek z potwierdzeniem kauzalgi w postaci kodu ICD w klinice ) w ilości hurtowej, ponieważ jest to bardzo ekonomicznie. No ale facetka nie dała nabrać się na kauzalgię bo stwierdziła że nie mam opuchlizny na ręce, to naopowiadałem jej że stosowałęm Clemastina Hasco i że ten lek bardzo mi pomógł i ręka nie puchnie zbytnio, no ale niestety nie dała się nabrać. Podczas zmieniania przychodni trzeba naprawić trochę ten plan, podzielicie się?

I jeszcze jedno szybkie pytanie, czy skoro chce zmienić przychodnie/ lub ewentualnie po kryjomu uczęszczać do dwóch, będę miał nową kartę pacjenta z chorobami itd. w tej drugiej przychodni?

edit.

Jeżeli jest jakaś inna legalna droga nabycia tego leku to śmiało piszcie c:
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Ten napój to hit w USA. Sprzedaż rośnie jak szalona, alternatywa dla drinków

Rewolucja na rynku napojów trwa – Amerykanie coraz częściej sięgają po napoje z THC zamiast po alkohol. To już nie nisza, a branża warta setki milionów dolarów, która zmienia oblicze rynku spożywczego i wywołuje poruszenie wśród regulatorów.

Tona kokainy przechwycona. Gangsterzy wpadli, bo kupili łódź za gotówkę

Z łodzi u wybrzeży Australii skonfiskowano ponad tonę kokainy wartej niemal pół miliarda dolarów amerykańskich. Policja zatrzymała pięć osób.

Kanada wprowadza przezroczyste opakowania na marihuanę

W marcu 2025 roku Health Canada, czyli kanadyjski odpowiednik Głównego Inspektoratu Sanitarnego, ogłosił nowy pakiet zmian dla producentów konopi. Najważniejsza? Zgoda na przezroczyste okienka w opakowaniach suszu. Od teraz konsument może zobaczyć zioło jeszcze przed zakupem. To pierwsza taka zmiana od czasu legalizacji marihuany w Kanadzie. Ale to nie wszystko.