Dział poświęcony niesklasyfikowanym wyżej substancjom, których struktura zawiera w całości cząsteczkę morfiny – dihydrokodeina, etylomorfina, hydromorfon, oksykodon i inne.
ODPOWIEDZ
  • 2801 / 360 / 0
Między sniffem a IV 30% różnicy? Oj myślę ze dużo dużo więcej.. ale pewnie zależy to od dawki od tolerancji i od tego ile wyciągniesz przerabiajac tabsy oxy do IV.. ja sniff oxy prawie wgl nie czuje .. IV zupełnie co innego nie ma porównania do sniffa
  • 771 / 105 / 0
Kurcze, moze i wiecej niz te 30% fakt.
Musze zmienić nawyki :p Bo pomimo tego, że sniff to moja ulubiona droga podania to trace w chuj tabletek.
  • 2801 / 360 / 0
@toxic1337 otóż nie namawiam cię do IV ale przy IV wykorzystujemy najwięcej substancji w sensie biodostępność..
  • 771 / 105 / 0
Ja staram sie IV jak ognia unikać, ale nie jestem swiezak, zwyczajnie zdalem sobie sprawe ile towaru stracilem hehe
Jak juz mam cos podawać IV to tylko morfine w jakichs milych okolicznosciach. Tego wjazdu nie da sie zapomniec :)
  • 2801 / 360 / 0
No niestety traci się sporo substancji aby efekt był choć trochę podobny .. ale powiem tak od siebie że morfina z mst do ampolek sie nie umywa..
  • 771 / 105 / 0
Chciałbym kiedyś spróbować takiej z ampułek, ale raczej dostęp jest trudniejszy niż do zwykłych tabsów MST. Słyszałem historie od znajomej, która była całe życie przekonana, że ma tolerke na majke 200-300mg a jak puknela kilka ampulek czystej morfiny to ledwo co mogla oddechu nabrać. Takze ten xD... Zakładam że to kwestia umiejętnego grzania łychy i filtracji aby wyciagnac z tabletki jak najwiecej bo jak sobie przypomne w jaki sposób ona filtrowala to chcialo mi sie plakac jak zobaczylem. Na jedną dwusete potrafiła dać 3ml wody i zaciagac do pompki suchym filtrem ze cala morfina sie w ten filtr wchłaniala xD Jak jej pokazałem, że filtr lepiej jest zmoczyc przed wrzuceniem na łyżke to sie zdziwiła.

PS. Żeby nie było, że offtopuje. Pamiętam swój pierwszy strzał oxykodonu w ogóle nie podgrzewałem roztworu. Zwyczajnie wrzucilem na lyzke, zamieszalem to i zaciagnalem do pompki.
Wie ktos czy w tym przypadku tyczy sie to samo co do morfiny, że rozpuszcza się dopiero po podgrzaniu czy oxy mozna na zimno? Bo ktos mi kiedys tak powiedzial, ze przy oxykodonie nie wazne jest czy sie podgrzeje czy nie bo podobnie kopie i teraz sam nie wiem.
  • 2801 / 360 / 0
Ampolki nie ma co porównywać do tego z przerabianej tabsy MST fakt duzo zalezy jak przerabiasz filtrujesz podgrzewasz no sporo czynników wpływa na to ile wyciągniesz morfiny z MST ... jeśli chodzi o oxy to nie trzeba podgrzewać.. ale majke juz trzeba ..
  • 771 / 105 / 0
Jak ma sie prometazyna do oxykodonu? Będe mieć niedługo i oxy i troche prometazyny 25mg tab. Nie brałem praktycznie wcale oxykodonu od listopada i chce na pierwszy raz po przerwie wrzucic 80mg+25mg prometazyny. Nie bedzie za mocno? Bo samo w sobie oxy 80/60mg bedzie ok bo znam siebie, ale nie wiem na ile prometh wzmocni dzialanie. :p Bedzie bardziej euforycznie czy w strone sedacji mnie zmuli ? Bo jak sobie przypomne to z kodeina przyjemnie sie komponowalo i nie chcialo mi sie jakos bardzo spac gdzie normalnie przeciwhistaminowe w chuj mnie na sen kładą
  • 449 / 101 / 0
Sama prometazyna muli, i w moim przypadku nie warto mieszać jej z oxy.
Co złego, to nie ja - oczywiście...
  • 175 / 21 / 0
Da się przygotować oxycontin OP do podania doustnego tak, jak oxycontin OC?
Z tego co widzę, to OP jest wersją antyćpuńską i nie można efektywnie usunąć otoczki. Dożylnie to pewnie wiele zmienia, ale czy doustnie również?
Zważaj na swoje myśli, gdyż przemienią się w czyny; zważaj na swoje czyny, gdyż przemienią się w nawyki; zważaj na swoje nawyki, gdyż przemienią się w twój charakter; zważaj na swój charakter, gdyż on będzie twoim losem.
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
1,3 tony kokainy przejęte dzięki współpracy służb z Polski, Hiszpanii i Francji

Efektem działań CBŚP, francuskiej Służby Celnej i hiszpańskiej Policji Narodowej, we współpracy z Europolem, było przejęcie ogromnej ilości kokainy na terenie Francji i Hiszpanii, która docelowo miała trafić na czarny rynek Niemiec, Polski, Niderlandów i Wielkiej Brytanii. W ramach działań skontrolowano dwie ciężarówki z Polski i zatrzymano polskiego obywatela.

Nowa nadzieja dla pacjentów ze schizofrenią. Opracowano przełomowy lek inspirowany LSD

Naukowcy z Uniwersytetu Kalifornijskiego w Davis stworzyli nową cząsteczkę o nazwie JRT, która może zrewolucjonizować leczenie schizofrenii i innych chorób mózgu. Lek działa podobnie do LSD, ale nie wywołuje halucynacji. Dodatkowo, wykazuje silniejsze działanie niż stosowana obecnie ketamina.

TVN24: „Tak wpadł szaman-informatyk"

UWAGA: Uwaga artykuł z TVN24, który poniżej przedrukowujemy, jest raczej kiepskiej jakości, jednak publikujemy go z uwagi na fakt, że jako jeden z niewielu opisuje przypadek zatrzymania i represjonowania osoby najprawdopodobniej prowadzącej ceremonie z ayahuascą.