Dział poświęcony niesklasyfikowanym wyżej substancjom, których struktura zawiera w całości cząsteczkę morfiny – dihydrokodeina, etylomorfina, hydromorfon, oksykodon i inne.
ODPOWIEDZ
  • 1277 / 129 / 0
Jest zauważalna , ale przy tak małej dawce nie warto bawić się to. Jak coś łyknij nie rozgryzając do porannej kawy czy coś poczujesz nie wiem ja zaczynałem od dawki 2 razy 10mg oralnie oxy to lekkie działanie zauważyłem.
  • 225 / 56 / 16
[mention]wnc1964[/mention] a jak się różni działanie oxy i.v. a oralem? Jakiś konkretniejszy opis?
I alone have known all shades of the horror.
I am the pit without sun, where blind beasts dwell. 
  • 1277 / 129 / 0
Ja nie biorę oxy inj tylko oralnie oxy inj ma biodostępność 100% a doustnie 60-87% ale inj działa krócej. Nie biorę bo mam opory w iniekcje dożylne chociaż od kilkunastu lat bije domięśniowo testosteron kiedyś też inne sterydy anaboliczne jak deka czy trenbolon, pomimo tego moim zdaniem lepiej dłużej cieszyć się działaniem oxy 60 do 87% to jest całkiem dużo.
  • 225 / 56 / 16
Ciekawe w sumie jak jest z biodostępnością sniffowanego oxy
  • 4603 / 2206 / 1
Tutaj masz ostrą dyskusję o sniffowaniu oxy:
opioidy-tek-ogolny-dzia-t16814-1100.html#p3037909 Od tego posta i przez kolejne 3-4 strony aż do interwencji GGAllina.

Jakieś wnioski można wyciągnąć.
  • 225 / 56 / 16
Thx @DexPL
Ja oxy tylko p.o. i sniffem waliłam jak dotąd, przy czym druga metoda nie urwała mi tyłka jak do tej pory, stąd też moje rozważania na jej temat.

A wgl to brał ktoś oxy doodbytniczo? Bo niby wszędzie jest napisane że biodostępność taka jak przy oralu, ale czy w praktyce jest jakaś różnica?
  • 4603 / 2206 / 1
Znam 2 dziewczyny które mają zamiłowanie do p.r. Są zadowolone i jest to ich opcja z wyboru. Robią enemę z rozkruszonego prochu w miksie z innymi środkami.
  • 917 / 235 / 0
Właśnie wczoraj skończyłem miesięczną kuracje na Oxy,zacząłem od 80 mg na dzien skończyłem wczoraj na 240mg , i dzisiaj spodziewam się srogiego skręta, na razie zamiast porannej Oxy do kawy zjadłem tramal i rolke. Ciekawe czy tramal i relanium wystarczą na zejście z Oxy,przy innych opio ten mix zawsze się sprawdza.
  • 370 / 37 / 0
Zwiekszajac dawki, które zazwyczaj bierzemy oralnie, conajmniej podówjnie to sniff działa o wiele mocniej/krócej niz podanie oralne.
Najlepszy sposob kontrolowania czasu na moc to kontrolowanie jak mocno tabletki zostaja rozgryzane
  • 4603 / 2206 / 1
03 lipca 2018junkiexl pisze:
Właśnie wczoraj skończyłem miesięczną kuracje na Oxy,zacząłem od 80 mg na dzien skończyłem wczoraj na 240mg , i dzisiaj spodziewam się srogiego skręta, na razie zamiast porannej Oxy do kawy zjadłem tramal i rolke. Ciekawe czy tramal i relanium wystarczą na zejście z Oxy,przy innych opio ten mix zawsze się sprawdza.
Skoro wziąłeś tramal to nie spodziewaj się skręta. możesz się trochę słabiej czuć, ale skoro dostarczasz opioid w miejsce opioidu to receptory dalej się wysycają i nie ma skręta.
Nie polecam odchodzenia do skręta na tak wysokich dawkach bo moze być nieciekawie. Najpierw je zmniejsz, a dopiero potem odstawiaj.
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Medyczna marihuana długoterminowo poprawia jakość życia pacjentów

Australijscy medycy mówią, że pacjenci, którym przepisano medyczną marihuanę, mogli liczyć na poprawę ogólnej jakości życia związanej ze zdrowiem, a także zmniejszenie zmęczenia i zaburzeń snu przez okres jednego roku. Lęk, depresja, bezsenność i ból również ulegały osłabieniu.

Ten napój to hit w USA. Sprzedaż rośnie jak szalona, alternatywa dla drinków

Rewolucja na rynku napojów trwa – Amerykanie coraz częściej sięgają po napoje z THC zamiast po alkohol. To już nie nisza, a branża warta setki milionów dolarów, która zmienia oblicze rynku spożywczego i wywołuje poruszenie wśród regulatorów.

Częste używanie konopi ma związek ze zwiększoną śmiertelnością pacjentów z rakiem jelita grubego

Osoby z rakiem jelita grubego i udokumentowaną historią częstego używania konopi były ponad 20 razy bardziej narażone na śmierć w ciągu pięciu lat od diagnozy w porównaniu z osobami bez takiej historii - informuje pismo „Annals of Epidemiology”.