Dział służący informacji na temat zmian w prawie – proponowanych, jak i wprowadzonych w życie.
ODPOWIEDZ
  • 3215 / 418 / 0
Przed 2012 szanowany poniekąd użytkownik jogurt zapowiadał koniec świata w niedługiej przyszłości, co więcej twierdził, że tacy jak on będą na szczycie cokolwiek miałoby to znaczyć.

Nie żeby coś
Uwaga! Użytkownik Fatmorgan nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 2896 / 624 / 0
@jezus_chytrus no trochę przesadzasz, tak jK napisal @Stteetart teraz juz zupelnie nikomu sie wojna nie oplaca. Juz prędzej będzie druga zimna wojna, niz 3 WŚ. No chyba, ze ma sie 30 lat, mieszka sie z matka, chodzi na kazdy mecz swojej ulubionej druzyny piłkarskiej i napierdala się ludzi za nieheteronormatywność - wtedy rozumiem, że można też wierzyć w takie teorie spiskowe.
Ale z tego co wiem, to Ty nacjololo-kibolem nie jestes %-D
Bez pandemii czy z pandemią, za wiele sie nje zmienia.
Rząd robi obywateli w chuja, część się buntuje ale większość przesiąka propagandą, wybory, kolejny rząd robiący ludzi w chuja, znowu opozycja, znowu propaganda, wybory.. i tak sie to zapętla. A po drodze yylko uciekaja dziwki wóda i lasery.
I hawajska.
Nie ma co srac w gacie - zdechniemy i tak.
KONTAKT PW + PRIVNOTE.COM
  • 3215 / 418 / 0
20 kwietnia 2020pawoleh666 pisze:

Bez pandemii czy z pandemią, za wiele sie nje zmienia.
Nie zdajesz sobie sprawy z przyrostu ilości spotkań z wódeczką na każdym wjeździe do lasu %-D
Uwaga! Użytkownik Fatmorgan nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 9529 / 1875 / 2
20 kwietnia 2020Fatmorgan pisze:
Przed 2012 szanowany poniekąd użytkownik jogurt zapowiadał koniec świata w niedługiej przyszłości, co więcej twierdził, że tacy jak on będą na szczycie cokolwiek miałoby to znaczyć.

Nie żeby coś
Przewidziec koniec swiata mozna bez problemu, zwlaszcza podajac date typu "juz niedlugo".
Wchodzić i głosować
https://hyperreal.info/talk/viewtopic.php?t=77897&start=700
Mile widziane krótkie uzasadnienie.
  • 2392 / 655 / 0
Ale krzywa zachorowań wystrzeli od dnia dzisiejszego. Byłem w markecie. Człowiek na człowieku nie wiem czy tam wgl przypadkiem im się nie wydało że mogą wgl już wpuszczać wszystkich bez zastrzeżeń bo żadnej kolejki nie było a w sklepie tłum. Ofc wszyscy w maskach. Ale gadali , śmiali się - i to obcy ludzie - kurde wspaniałe zjawisko = widać jak ludzie się zachwują wobec siebie w sytuacjach nadzwyczajnych, nagle rozmowy z obcymi stają się czymś na porządku dziennym. Tak to musiało wyglądać w czasie Drugiej Wojny światowej że nagle przypadkowo spotkany Zenek przez to że był Polakiem automatycznie stawał się bratnią duszą która ma tak samo przeyebane jak Ty.... ale niestety w tych czasach w chui niewskazane to jest to nie wojna tylko epidemia ludzie !!. Jak z kims gadasz fejs to fejs maseczki nic nie dadzą. Wielu "polaczków" chyba pomyślało że skoro rząd poluźnił pasa to już wgl hulaj dusza wirusa nie ma. To się okaże mam rację za około 5/6 dni...
  • 9529 / 1875 / 2
Kurwa skąd wy macie info, że 5 dni trwa inkubacja ?
Przeciez pierwotnie to bylo 2-3 tygodnie?

Nic nigdzie nie wystrzeli jak bedziecie nosic maseczke, myc rece i pilnowac higieny.
A maseczka nie po to, że wirus nie przejdzie ino po to, że jak dotykasz klamek to potem nie pchasz łap do geby.

Nic nigdzie nie wystrzeli bo... Wirus u nas był mniej wiecej 2-3 tyg przed wykryciem pierwszego przypadku.
I co ? wystrzeliło coś? Nie
JA pierdziele dajecie sie wkrecac jak dzieci.
Wchodzić i głosować
  • 1229 / 181 / 0
@Mordarg - ja dzisiaj byłem w kaufie , ale musiałem czekać 20 minut do godziny 12 bo do tej mogą tylko seniorzy. A myślałem że te obostrzenie też zdjęli, ale chyba zapomnieli. Zaś ilości osób w sklepie nikt nie sprawdzał raczej , choć mega tłumów nie było. Przyznam że też zauważyłem że obcy ludzie są jakoś bardziej otwarci i życzliwi. Beka troche z tego
  • 9529 / 1875 / 2
NIe ma juz obostrzenia z godzina dla seniorow w weekendy 10-12.
Zwlaszcza w niedziele.
Wchodzić i głosować
  • 2392 / 655 / 0
@rooney Godziny dla seniorów dalej obowiązują ale tylko od poniedziałku do piątku. W weekend hulaj dusza nie ma tego nakazu/zakazu - możesz wejśc o każdej godzinie. Jaki to ma sens ?? nie wiem ale stojąc w kolejkach raz wsłuchałem się w dyskusję i ludzie mówili o tym że między 10-12.00 sklepy są puste a dziadki mają w to wysrane zaś właściciele wpuścić młodszych nie mogą bo grozi kara a dziadki mykają po sklepach non toper - żeby coś się działo. Ktoś tam mówił że teraz zrobili w biedronkach zrobili teraz godziny 6-24.00 i w godzinach 22-.24.00 pełno dziadków tak jakby chodzili po sklepie w nocy tylko dlatego że mogą ...

EDIT: Niestety moja teoria jest taka że wszystkie "dziadki "ANTYpis" ppo prostu chcą pokazać że rząd nie będzie im mówił kiedy mają robić zakupy jak za komuny i specjalnie idą do sklepu w innych godzinach niż ta 10-12.00 -niestety jest w mojej rodzinie jeden taki przypadek i wydaje mi się że jest to zjawisko na większą skalę... Ja też jestem AntyPis ale tego typu działanie jest skrajnie nieodpowiedzialne i popier^*()ne....
Ostatnio zmieniony 20 kwietnia 2020 przez WujekMorda, łącznie zmieniany 1 raz.
  • 2896 / 624 / 0
u mnie i w biedronkach i w lidlach jest otwarte 24/7 teraz. Ale podobno najwiecej ludzi i tak popierdala poznym popoludniem, kolejka godzinna.
KONTAKT PW + PRIVNOTE.COM
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Newsy
Marihuana wpływa na chorych odwrotnie niż na zdrowych. Jest nadzieja na nową terapię?

Używanie konopi indyjskich wiąże się z łagodniejszymi objawami choroby afektywnej dwubiegunowej (ChAD) – wynika z badań opublikowanych na łamach „Translational Psychiatry”. Okazuje się, że na osoby z ChAD konopie mogą wpływać odwrotnie niż na osoby zdrowe. Autorzy badań przestrzegają jednak przed wyciąganiem zbyt daleko idących wniosków (czyli na przykład przez zalecaniem chorym stosowania konopi). Mimo to w ich ocenie uzyskane wyniki powinny stanowić przyczynek do dalszych, zakrojonych na szerszą skalę, analiz.

Endometrioza, opioidy i droga do macierzyństwa

Kamila mówi wprost, że gdyby nie terapia konopna, prawdopodobnie zdecydowałaby się na histerektomię (usunięcie macicy) jako ostateczne rozwiązanie. W jej ocenie poprawa jakości życia pozwoliła jej podjąć inne decyzje terapeutyczne i odzyskać nadzieję. Dziś uważa, że bez tej zmiany nie byłoby ciąży i nie byłoby Gabrysia.

Najgroźniejsza tajemnica starożytnej Grecji? Napój z Eleusis mógł zawierać halucynogen spokrewniony

Toksyczny sporysz, pasożytniczy grzyb wytwarzający alkaloidy powiązane chemicznie z LSD, mógł po odpowiedniej obróbce stać się halucynogenem używanym podczas misteriów eleuzyjskich – wynika z badania opublikowanego 13 lutego 2026 roku w „Scientific Reports”.