...czyli jak podejść do odstawienia i możliwie zminimalizować jego konsekwencje
ODPOWIEDZ
  • 1 / / 0
Witam od roku jestem uzależniony od kryształu 3cmc pol roku temu zdałem sobie sprawę że jestem uzależniony gdyż bralem przez 2 miesiące seriami po 4 dni , tak schudłem w ten czas 20 kg , postanowiłem pojechać na odtrucie, lecz nie przyjęli mnie bo nie było miejsc, stwierdziłem że dam rade sam się oczyścić od tego gówna i powiedzialem ze mają chociaz cos na uspokojenie zapisać, zapisali ketrell, przez pierwsze 3 dni byla masakra bylem agresywny itp. Jakoś mi wyszło ze wytrzymałem 3 tygodnie, potem zamykałem się w kole 1-2 tygodniowym dostałem od psychiatry tianesal i tak bralem co tydzień lub dwa , zauważyłem że wtedy przez około 2 miesiące czułem pustkę 0 emocji , bylem impotentem potem zapisałem się do terapeuty i chodze regularnie co 2 tygodnie, wytłumaczył mi duzo mechanizmów, dopiero zrozumiałem że od miesiąca walczę naprawdę zablokowałem wszystkich , potrafię odmowic ale i tak czy siak w październiku wzialem 3 razy co 10 dni , macie jakieś rady co mam robić żeby przetrwać ten kamien milowy , 7,8,9,10 dzien włada mną bezsenność, jak zasne to snie jak biorę, te sny są tak realistyczne ze czasami wątpię czy nie są prawdziwe, w te dni także łapie mnie straszna drażliwość nie mam ochoty z nikim gadać, nie mam ochoty na nic, wczoraj był 9 dzien kumpel dal mi xanax wzialem i jakoś się uspokoiłem i zasnąłem, lecz dzis od rana bylem agresywny nie wiedziałem co ze sobą zrobić, odblokowałem wszystkich i zacząłem pisać czy coś mają , przejęło to nade mną kontrole mimo doświadczenia z tym gownem nie potrafiłem się postawić i pojechalem wziąć , teraz pod wpływem strasznie tego zaluje, non stop jak biorę chciałbym cofnąć czas żeby nie wziąć bo znowu zaczynanie od początku... Chciałbym was zapytać co mam zrobić żeby dłużej przetrwać i jak bardziej to kontrolować jeśli mam gloda? Pozdrawiam
  • 1195 / 219 / 32
Znajdź sobie absorbujące zajęcie, które odwróci Twoją uwagę od substancji. I znów odetnij się od środowiska ;)
Kto pisze, ten pamięta! Pisząc dla NeuroGroove.info nie tylko nie zapomnisz swoich doświadczeń z substancjami odmieniającymi świadomość, ale również powierzysz je pamięci tysięcy czytelników. Wiesz, co to oznacza? Pisz!
  • 1290 / 364 / 0
masz dodatkowo nerwice.
W momencie jak jestes w ciagu, to dragi to jest twoj problem. W przypadku krysztalu, to problem kiedy nie bierzesz to jest depresja. Jesli dostaniesz lek i depresja sie poprawi, mozesz funkcjonowac.
I na tym absolutnie musisz sie skupic i na niczym innym.
Np. efekty uboczne antydepa jak impotencja czy zero emocji to powinno byc twoje najmniejsze zmartwienie a jesli nie daje ci to zyc, to na uspokojenie benzo do 3 mies.
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Nowa nadzieja dla pacjentów ze schizofrenią. Opracowano przełomowy lek inspirowany LSD

Naukowcy z Uniwersytetu Kalifornijskiego w Davis stworzyli nową cząsteczkę o nazwie JRT, która może zrewolucjonizować leczenie schizofrenii i innych chorób mózgu. Lek działa podobnie do LSD, ale nie wywołuje halucynacji. Dodatkowo, wykazuje silniejsze działanie niż stosowana obecnie ketamina.

W Sejmie dyskutowano o depenalizacji marihuany. Co wynika z najnowszego raportu?

W Sejmie odbyło się posiedzenie Parlamentarnego Zespołu ds. Depenalizacji Marihuany. Podczas spotkania zaprezentowano raport „Między potrzebą a kontrolą” dotyczący aktywnych użytkowników marihuany w Polsce. Temat wywołał sporo emocji.

Największa w historii analiza potwierdza: marihuana skuteczna w leczeniu objawów nowotworowych

W ciągu ostatnich miesięcy świat nauki zyskał dostęp do największej metaanalizy dotyczącej zastosowania marihuany w terapii nowotworów, przeprowadzonej przez Whole Health Oncology Institute we współpracy z The Chopra Foundation i opublikowanej w prestiżowym czasopiśmie Frontiers in Oncology. Wyniki są jednoznaczne – istnieje przytłaczający konsensus naukowy, że medyczna marihuana skutecznie łagodzi objawy choroby nowotworowej i poprawia jakość życia pacjentów.