Trittico jest lekiem głównie nasennym, więc nie dziwię się, że Cię muliło. Może nie dogadaliście czegoś z lekarzem lub lekarz nie był zbytnio kumaty. One powinny dawać więcej energii i niwelować depresyjne myślenie.
Poza tym, jeśli chodzi o efekty nootropów to nie licz na jakieś wystrzelenie w kosmos - to nie narkotyki. Są nootropy mocniejsze, jak i słabsze, jednak to zupełnie inna dyscyplina niz substancje psychoaktywne. One mają leczyć, działać z czasem coraz lepiej itp. Coś jak psychotropki.
Pamiętaj również, że praktycznie dla każdego inna dawka tych leków będzie tą właściwą i może stąd Twoje spostrzeżenia na temat kosmicznych dawek u niektórych - to po prostu ich optymalna dawka. Bani od nootropów nie będziesz miał, spokojnie.
Selanku i Semaxu nie testowałem, gdyż to chyba leki bardziej przeciwlękowe, ale musisz liczyć się z tym, że w zależności od wybranego środka taka terapia wiąże się z kosztami.
Wydaje mi się, że tanio wyjdzie na pewno sunifiram (dawkowanie 5-20mg/dawka) lub wspomniany już przez Ciebie noopept.
Ja ustalam sobie wkrótce budżet na nootropki w granicach 1000 zł i na pewno wybiorę takie środki jak Modafinil, wspomniany już suni, który mam już teraz oraz pewnie fasoracetam.
Biorę też leki na zaburzenia depresyjne, ale sukcesywnie zmniejszam już daweczki.
Jak kolega wyżej, pierwsze celowałbym w jakiś antydepresant. Są lepsze specyfiki niż trazodon (Trittico), on był tylko lekiem pierwszej próby i nie poddawałbym się po niej. SNRI, wenlafaksyna na przykład mogłaby ci pomóc. Potem najwyżej dobierzesz sobie jakieś nootropy w razie potrzeby.
23 lipca 2023deyvek pisze: tylko dużo się naczytałem i większość osób nie jest zadowolona z leków na receptę takich bo pełno skutków ubocznych + nieodpowiednie podejście do pacjentów no i duże wydatki na które nie do końca mnie mogę sobie pozwolić.
Pamiętaj, zdrowie jest najważniejsze, zwłaszcza psychiczne!
Tak, sunifiram i noopept ciekawie działają, sam stosowałem taki duet. Ale najpierw polecałbym stosować je oddzielnie.
W tym momencie jestem na etapie testowania tych leków solo i mam wrażenie, że człowiek jest mniej przebodźcowany wtedy. Wiesz również, że łatwiej wyłapać, która substancja jakie efekty daje, bo jak od razu zaczniesz obie naraz to nawet nie będziesz wiedział, co i z czego się wzięło.
Od daru bogów do codziennej ucieczki. Co antropologia mówi o naszym związku z alkoholem
Dlaczego legalizacja marihuany jest lepsza od depenalizacji czy dekryminalizacji?
Narkotyki ukryte w papierze? Naukowcy wzięli pod lupę listy płynące do więzień!
Naukowcy z Politechniki Krakowskiej pracują nad innowacyjną metodą wykrywania substancji psychoaktywnych, która może znacząco usprawnić działania służb i laboratoriów. Ich celem jest stworzenie prostego, szybkiego i niedrogiego testu opartego na zjawisku fluorescencji, czyli emisji światła przez odpowiednio przygotowane związki chemiczne.
Oświęcim. Zasnął na ławce miał przy sobie torbę narkotyków
Policjanci z Ogniwa Patrolowo-Interwencyjnego oświęcimskiej komendy Policji podczas patrolu zatrzymali 18-letniego obywatela Ukrainy. Nastolatek posiadał przy sobie torbę z kilkoma rodzajami narkotyków. Jest podejrzewany o posiadanie znacznych ilości środków odurzających.
Narkotyki z dostawą. „Kryształy" i skręty w przesyłce tak jak legalny towar
Zamówienie przez internet, odbiór w automacie paczkowym lub u kuriera – przestępcy przestawiają się na nowy kanał dystrybucji narkotyków – wykorzystują przesyłki pocztowe. Już ponad 86 ton narkotyków – jak pisała „Rz” – trzykrotnie więcej niż w całym ubiegłym roku, skonfiskowało od początku 2026 r. policyjne CBŚP. To „wierzchołek góry lodowej”, bo na rynek może trafiać nawet kilkakrotnie więcej. Dilerzy kamuflują drogę do odbiorcy – narkotyki docierają w przesyłkach, tak jak tysiące legalnych towarów