Substancje wykazujące działanie prokognitywne.
Zobacz też: Wikipedia
ODPOWIEDZ
  • 880 / 363 / 6
Trittico jest lekiem pierwszego rzutu. Lekarz pewnie nie chciał pisać nic więcej, bo się nie znał.

Antydepresantów jest jak psów. @lesdoxem sekunduję.
Everything's better with acryl. It's like bacon, but acryl.
Moje posty Ci pomogły - podziękuj mi za post!
  • 2810 / 364 / 0
27 lipca 2023GermanskiOprawca pisze:
@deyvek

Tak, sunifiram i noopept ciekawie działają, sam stosowałem taki duet. Ale najpierw polecałbym stosować je oddzielnie.

W tym momencie jestem na etapie testowania tych leków solo i mam wrażenie, że człowiek jest mniej przebodźcowany wtedy. Wiesz również, że łatwiej wyłapać, która substancja jakie efekty daje, bo jak od razu zaczniesz obie naraz to nawet nie będziesz wiedział, co i z czego się wzięło.
Popieram mam Ruski Noopept i w dawkach 20-30mg dziennie czułem działanie
  • 13 / 1 / 0
Właśnie od 1-2 tygodnia biorę dwa na raz i tak jest, że nie wiem co działa teraz na mnie haha, stosuję po śniadaniu 30 mg Noopeptu i 10 mg Sunifiramu. Największe efekty zobaczyłem na wyjeździe gdzie cały dzień chodziłem i nie dosypiałem tych 8 godzin to nie odczuwałem nawet zmęczenia. A tak na codzień to nie aż tak mocno ale czuję się rozbudzony cały czas i mam dużo sił. Niespodziewałem się takiego działania.
ODPOWIEDZ
Newsy
Polacy robią to w samotności. W domach, nie na imprezach. A królowa jest tylko jedna

Coraz częściej używamy substancji psychoaktywnych w samotności. Szczególnie popalamy. I nie chodzi rzecz jasna o papierosy dostępne w kiosku. O czym to świadczy? – O tym, że te substancje są wykorzystywane do regulacji emocji, takich jak lęk, smutek czy napięcie – dr Gniewko Więckiewicz, psychiatra ze Śląskiego Uniwersytetu Medycznego komentuje wyniki raportu PolDrugs 2025.

Betel jest używany od co najmniej 4000 lat

Betel to po kofeinie, alkoholu i nikotynie najbardziej popularna używka na świecie. Jest używany od dawna i głęboko zakorzeniony w kulturze Azji. Chociaż żucie betelu wiąże się z zabarwieniem zębów, brak takie zabarwienia nie oznacza, że człowiek betelu nie żuł. Dlatego też stwierdzenie jego użycia w przeszłości wymaga specjalistycznych badań. Taki, jakich podjęli się naukowcy z Tajlandii, Australii i USA.

Skandaliczne sceny na SOR-ach w wakacje. Pacjenci pod wpływem alkoholu i narkotyków

Skaczą po łóżkach, demolują sufit, są agresywni i niebezpieczni – a to wszystko dzieje się na oddziałach ratunkowych, gdzie inni pacjenci czekają na pomoc. W wakacje SOR-y pękają w szwach, a liczba pacjentów pod wpływem alkoholu i narkotyków lawinowo rośnie.