Najwyraźniej z Noopeptem jest tak, że w " bloku wschodnim" - ma niski potnecjał medyczny, że na schorzenia, na ktore byl przepisywany, jest znacznie więcej leków skuteczniejszych, aktywniejszych w mniejszych dawkach,lub o mniejszych skutkach ubocznych, tańszych/prostszych w syntezie itp.
Leki nowsze wypierają leki starsze tak jak benzodiazepiny wypierają barbiturany , a z kolei w jednostakch chorobowych , w których BDZP nie dają rady, wypierają je 3-pierścieciowe anty-depr.
Mechanizm naturalny - rynek farmaceutyków nie lubi 3 rzeczy : Próżni, niskiej skuteczności, skutków ubocznych
on the junk-yard
now we are stunned minds
full of junk-goods
. Primum non nocere
koljaczek pisze: Najwyraźniej z Noopeptem jest tak, że w " bloku wschodnim" - ma niski potnecjał medyczny, że na schorzenia, na ktore byl przepisywany, jest znacznie więcej leków skuteczniejszych, aktywniejszych w mniejszych dawkach,lub o mniejszych skutkach ubocznych, tańszych/prostszych w syntezie itp.
doctorblack pisze:UE narzuca rygory chociażby jeżeli chodzi prawo farmaceutyczne czy postępowanie w przypadku rejestracji leków, które jest bezwzględne. Stąd bardzo długie i wymagające (rzetelne( badania kliniczne, a czasy gdzie wpuszczano każdy środek w obieg skończyły się patrz. amfetamina bayerna.Co do reklamy, nie spotkałem się oficjalnie nigdzie z reklamą boosterów pamięci, koncentracji - a jeżeli już to ich działanie opiera się głównie na kofeinie...
Noopept może działa, a u ilu osób efekt ten utrzymuje się po odstawieniu?
Może N. odpadł też z powodu dość silnego wpływu na nastrój, mam na myśli te stany pobudzenia/zamulenia/agresję, i inne cuda, które w tym wątku były nieraz opisywane. Tak się dalej zastanawiam. No chuj. Dość tych refleksji. :cheesy:
Powiadacie, że dobra sprawa uświęca nawet hejting?? A ja Wam mówię: dobry hejting uświęca każdą sprawę.
apropo dawkowania, wybaczcie jezeli to pytanie pojawilo sie juz tysiac razy a ja pytam po raz 1001, ale kwestia miarki jest dla mnie dalej troche tajemnicza. mam noopept phoenix raw, na ktorym napisane jest dawkowanie 20-60mg dziennie. miarka to mala biala chochelka o pojemnosci 0,05 ml. czy ta miarka odpowiada 30mg czy jest to inna waga? niestety nie mam mozliwosci odwazenia dawki dlatego miarka jest dla mnie jedyna wykladnia.
jeszcze jedna sprawa apropo choliny. czy wystarczy ja wymieszac z woda czy sposob konsumpcji jest zupelnie inny? na oko odmierzam pol plaskiej lyzeczki stolowej co mialoby byc odpowiednikiem 500 mg, ale czy jest nie wiem, dlatego bede wdzieczny za podpowiedzi.
z gory dzieki za pomoc
Dziś przyszła paczka z Polskiego źródełka, szczelnie zapakowana w srebrną folię, którą rozciąłem, po czym uderzył mnie niemiłosierny smród, chociaż w środku była zapakowana zamknięta, spora samara, a w niej 3 gramy N. Po otworzeniu pakietu zupełnie jebło mnie po nosie, taki chuj wie jaki, grzybowo-skarpetkowo-chemiczny, uwodzicielski zapaszek. No i ta urocza łyżeczka o 10cio centymetrowej długości, w której babol z nosa by się chyba nie zmieścił. Soo sweet. :cheesy:
Ubiłem pokornie porcyjkę, i wrzuciłem pod jęzor, po czym zabrałem się za lepienie kotletów. Smak dośc ohydny, ale przy metkocie i tak pyszny. Gdzieś tak stojąc na patelką zaczęły te jebane mięsne kulki robić się nieco wyraźniejsze, obraz się wyostrzył, skupienie wzrosło, pojawiła się taka dziwna stymulacja, nic podobnego do np. efedryny, trudno ją opisać. Przy tym zaczęło bulgotać mi w brzuchu (ale bez dalszych atrakcji), oraz przednia część głowy zrobiła się trochę jakby... cięższa. Dziwne uczucie, ale nie przeszkadzało zupełnie.
Placebo na pewno to nie było- za dużo wszelkiej maści gówna przez siebie przetoczyłem, by nie odróżnić go od prawdziwych efektów. Ogólnie pierwsza wrzuta obiecująca. Zobaczymy, co będzie dalej.
Powiadacie, że dobra sprawa uświęca nawet hejting?? A ja Wam mówię: dobry hejting uświęca każdą sprawę.
niech Bóg będzie ze mną jak autodestrukcja
masz wyraźny kształt, a świat to iluzja
jakbym te twoje pieniądze miał to bym je puszczał
Noopeptu przerobiłem około 3g w życiu i nie powiem, jest to skuteczny nootrop, niestety ma swoje skutki uboczne i działania niepożądane, które każdy znosi inaczej. kofeina bezwodna lub inny stymulant jest wskazany dla lepszego ogaru co przekłada się na suplementację w celu zniwelowania zejść po ów stymulantach to znów równa się z drogim jedzeniem i wydawaniem kasy na suplementy. Koło się zamyka minimum na 120zł. Pytanie czy warto?
Piracetam jest lepszy.
Wildzen pisze: Dla mnie najlepiej komponuje sie z zieloną herbatą (mocną)
Jak zamawialem Noopept z UK, to dostalem wlasnie gratis do niego Green Tea Extract.
Jak wzielem troche EGCG na wenla (SNRI) i Noopepcie to tak mi przyjebalo, ze balem sie o zespol serotoninowy, czy cos. Jednoczesnie wlaczyl mi sie mega potezny efekt antydepresyjny. Skumulowane emocje wychodzily ze mnie. Dobrze, ze mi przypomniales, musze sobie wiecej tego ekstraktu z zielonej herbaty kupic. Tylko nie bede tego brac, jak jestem na antydepresancie, bo sie przejebie.
Nawiasem dodam, ze EGCG + 5-htp w ciagu na 3mmc tak wzmacnia pizde, ze istnieje ryzyko przejebania sie.
![[mem]](https://hyperreal.top/wtf/memy/6/6395a02d-890f-48be-bc02-66819f6c91cc/_NXFGVBv-YMLFa0hJu3uS86NIYhMqRCygzwxbzVhR5A.jpg?X-Amz-Algorithm=AWS4-HMAC-SHA256&X-Amz-Credential=nxyCWzIV8fJz5t5dUSIx%2F20250426%2FNOTEU%2Fs3%2Faws4_request&X-Amz-Date=20250426T094202Z&X-Amz-Expires=3600&X-Amz-SignedHeaders=host&X-Amz-Signature=fe0c14b75e485285631550e9ecd91dde3554734a50252e447b919fc60b946e3b)
![[img]](https://hyperreal.info/sites/hyperreal.info/files/grafika_news_skrot/aptekadyzurna.jpg)
Rewolucja w receptach na opioidy przyniosła skutek? Przepisy miały uderzyć w receptomaty
![[img]](https://hyperreal.info/sites/hyperreal.info/files/zrzut.jpg)
Biały popiół vs. czarny popiół: Prawda o wskaźnikach jakości konopi
![[img]](https://hyperreal.info/sites/hyperreal.info/files/zrzut_ekranu_z_2025-01-17_11-55-24.jpg)
„Wokół marihuany medycznej wciąż jest wiele stereotypów, a największą bolączką jest dezinformacja”
![[img]](https://hyperreal.info/sites/hyperreal.info/files/chimpanzees-sharing-fruit.jpg)
Szympansy biesiadują? Sfilmowano je, gdy dzieliły się owocami zawierającymi alkohol
Ludzie od dawna spożywają alkohol i od tysiącleci odgrywa on rolę we wzmacnianiu więzi społecznych. Nowe badania wskazują, że nasi najbliżsi krewni – szympansy – mogą wykorzystywać alkohol w podobnym celu. Po raz pierwszy udało się sfilmować szympansy, które dzielą się sfermentowanymi owocami, w których stwierdzono obecność alkoholu.
![[img]](https://hyperreal.info/sites/hyperreal.info/files/grafika_news_skrot/petru.jpg)
Ryszard Petru ma już projekt depenalizacji marihuany. Znamy szczegóły
Dopuszczenie posiadania do 15 gramów suszu lub jednego krzaka konopi na własny użytek – to propozycja, którą przedstawi zespół parlamentarny tworzony przez posłów koalicji. Dotarliśmy do szczegółów projektu, które potwierdzają nasze wcześniejsze ustalenia.
![[img]](https://hyperreal.info/sites/hyperreal.info/files/3-446297.jpg)
1,3 tony kokainy przejęte dzięki współpracy służb z Polski, Hiszpanii i Francji
Efektem działań CBŚP, francuskiej Służby Celnej i hiszpańskiej Policji Narodowej, we współpracy z Europolem, było przejęcie ogromnej ilości kokainy na terenie Francji i Hiszpanii, która docelowo miała trafić na czarny rynek Niemiec, Polski, Niderlandów i Wielkiej Brytanii. W ramach działań skontrolowano dwie ciężarówki z Polski i zatrzymano polskiego obywatela.