Substancje wykazujące działanie prokognitywne.
Zobacz też: Wikipedia
ODPOWIEDZ
  • 848 / 285 / 0
magicznymuchomores pisze:
biore oryginalny noopept z apteki...
Masz porównanie do noopeptu vendorów, które mają sprzedają go z certyfikatem 3TH Party Test, np. Peak Nootropics albo New Star Nootropics. Jeśli nie to prosiłbym Cię o zastanowienie się nad zrobieniem takiego porównania.
  • 1987 / 107 / 0
Jaka jest rozpuszczalność Noopeptu w glikolu propylenowym? Czy są jakieś problemy z rozpuszczaniem?

Pytanie było, teraz trochę o moich ostatnich doświadczeniach z Noopeptem.
Noopept jest dla mnie zagadką. Kiedyś jadłem go w ogromnych ilościach jak wrzucałem w ciągu na MXE. 150mg dziennie nie było niczym szczególnym.
Teraz nie biorę w ogóle dyso i w sumie nic nie biorę. Noopept działa na mnie odczuwalnie w dawkach po parę mg. Kilkanaście mg to już za dużo, robię się nerwowy, wszystko mnie drażni i ciężko się skupić, a czasami mam takie dni, że jak wezmę w pracy za dużo Noopeptu to robię się cholernie śpiący.

Czasami robię sobie przerwy, np. dzisiaj. I dzisiaj działanie i koncentracja przez cały dzień na super poziomie. Z drugiej strony jak nie biorę go przez parę dni to powraca mi stan depresyjny, a parę mg Noopeptu stawia mnie na nogi. Kiedy biorę Noopept nie mam tez problemu z tym, żeby zasnąć.

Co do trudności z wysławianiem się to też to zauważyłem. Ale bez Noopeptu też to miewam, a to też jest tak, że jak jestem mocno na obrotach i mocno zamyślony w wielu obszarach to ciężko mi czasem się wysławiać jak trafię na jakieś słówko rzadziej używane albo jak muszę rozmawiać po angielsku. Tu zdecydowanie mi brakuje wrzucenia małej dawki dyso, po małej dawce MXE miałem dostęp do pełnego słownika w głowie. Może spróbuję z memantyną, ale na razie nie chcę jej zapodawać ze względu na jej okres półtrwania.

Co jeszcze mnie ciekawi w Noopepcie - źrenice. Jak biorę Noopept to źrenice mam pomniejszone, przy trochę jaśniejszej żarówce - szpileczki. Do tego nie mam problemu z tzw. poker face, dużo łatwiej mi zachować dystans do emocji i nie dawać nic po sobie znać. Bez Noopeptu to różnie bywa, a same źrenice są większe, nawet przy jaśniejszym świetle zauważalnie większe niż po Noopepcie.
Uwaga! Użytkownik scr nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 14 / / 0
Jak porównasz noopept do prl-8-53 ? Bierzesz dalej ten drugi ?

nie cytuj postów nad Twoim - 666
Ostatnio zmieniony 24 września 2015 przez 666, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: usunieto zbedny cytat
  • 561 / 39 / 0
noopept ma inny mechanizm dzialania od prl
Ja mieszalem oba + omega 3 + cdp cholina i bylo sii
  • 88 / 1 / 0
w dziale sprzedaż dzisiaj widziałem, poszukaj. Jak z tym do nauki? Jak długo można go stosować i w czym to rozpuścić?
  • 1987 / 107 / 0
damzal pisze:
Jak porównasz noopept do prl-8-53 ? Bierzesz dalej ten drugi ?
PRL-8-53 brałem póki co kilka razy. To jest zupełnie coś innego chociaż można znaleźć pewne cechy wspólne. PRL jest bardziej jak dysocjant jeśli chodzi o rodzaj działania prokognitywnego. PRL działa zajebiście na pamięć. Do tego stopnia, że mimo iż brałem go parę razy na wiosnę to jak sobie teraz o tym pomyślałem to doskonale pamiętam bardzo dużo z tamtego czasu, np. część osób które były na czacie hajpa i część rozmów, poranek, wypady na miasto po PRL-8-53 i ta cała mega PRL-owa percepcja kolorów, jasne kolory były wręcz prześwietlone. Kto brał ten wie o co chodzi.
Efekty po PRL utrzymywaly się długo.
Noopept to bardziej antydepresant i poprawiacz koncentracji, dodatkowo poszerza percepcję.
666 pisze:
nie cytuj postów nad Twoim - 666
Bez przesady o ile nie zacytował calości...
Uwaga! Użytkownik scr nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 5035 / 863 / 0
scr pisales ze waliles 150 mg noopeptu...

Teraz pytanie sedno,. jakie maxtmalne dawki prlu przyjmowales?

Ja walilem do 20 mg dziennie i poza kolorkami nie odczulem innych zmian. MAlo przebadana substancja ,balem sie wiecej zarzucac.
W sumie ciagle jestem na mixie ( noopept, oxi, prl, cdp cholina, omega3) .
Czytalem ten watek pare godzin temu, cos mi sie przypomnialo ze ktos pisal o waskich zrenicach jak szpilki i za cholere nie moglem sobie przypomniec dopoki znow przypadkiem tu nie wszedlem :
kto byl autorem, w jakim watku, i jakiego srodka to dotyczylo - masz obraz mojej pamieci.

Wiecej na temat mojego mixu jest w watku ogolnym racetamy, ostatni post.
The beautiful thing about DMT is that it makes no sense at all, but everything makes sense at the same time!
The methapor of Life

ledzeppelin2@safe-mail.net
  • 479 / 15 / 0
ledzeppelin2 pisze:
kto byl autorem, w jakim watku, i jakiego srodka to dotyczylo - masz obraz mojej pamieci.
w sensie, że tak po prostu wygląda twoja pamięć, czy że obwiniasz o to swój nootropowy mix?
jak miałeś z tą pamięcią przed nootropami? albo po odstawieniu?
Król Jest Tylko Jeden
  • 3206 / 175 / 0
scr pisze:
Jaka jest rozpuszczalność Noopeptu w glikolu propylenowym? Czy są jakieś problemy z rozpuszczaniem?
Dużo lepsza niż np. w wodzie, ja mam roztwór 25mg/ml, myślę, że da radę mocniejszy, ale 50mg/ml z podgrzanym glikolem było ciężko. Może byłem niecierpliwy i trzeba było dłużej poczekać. Spróbuj 50mg/ml (jeśli Cię takie stężenia interesują), i dolewaj. Ja rozpuszczałem w gorącym glikolu i 50mg/ml się nie rozpuściło całkiem, czekałem kilkanaście minut. Więc dolałem drugie tyle i voila. Noopept nie wytrąca się z roztworu. :)
Uwaga! Użytkownik ItvH2erPPPWR nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 1322 / 18 / 0
Czyli co? Zrobię noopept w glikolu i mogę lądować do e fajki?
Jego przyjaciel miał ksywe "Diabeł".
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Newsy
USA: Przedawkowane narkotyki zabiły mniej osób w 2024 roku

Liczba ofiar śmiertelnych związanych z przedawkowaniem narkotyków w Stanach Zjednoczonych znacząco spadła w 2024 roku, osiągając najniższy poziom od czasów sprzed pandemii COVID-19 – wynika z najnowszych, wstępnych danych opublikowanych 14 maja przez Centra Kontroli i Zapobiegania Chorobom (CDC).

Marihuana zmniejsza pragnienie alkoholu u osób pijących dużo – Nowe badania finansowane przez rząd

Czy marihuana może pomóc osobom pijącym dużo alkoholu pić mniej? Nowe badanie przeprowadzone w USA sugeruje, że tak – i to z zaskakująco prostego powodu. Osoby, które sięgały po marihuanę tuż przed alkoholem, piły wyraźnie mniej i miały mniejsze łaknienie.

Ten napój to hit w USA. Sprzedaż rośnie jak szalona, alternatywa dla drinków

Rewolucja na rynku napojów trwa – Amerykanie coraz częściej sięgają po napoje z THC zamiast po alkohol. To już nie nisza, a branża warta setki milionów dolarów, która zmienia oblicze rynku spożywczego i wywołuje poruszenie wśród regulatorów.