Dział poświęcony przede wszystkim chorobom i nadzwyczajnym skutkom kombinacji tychże z substancjami psychoaktywnymi.
Regulamin forum
Uwaga! Dział zawiera wątki na temat chorób, gdzie osoby dotknięte daną chorobą mogą dyskutować o szczególnych dla siebie problemach!
Nie jest to dział, w którym właściwe są wątki "czy XYZ powoduje ABC-emię" – takie pytania należy kierować do działu/wątku o substancji XYZ!
ODPOWIEDZ
  • 17 / 5 / 0
Cześć.

Przychodzę do was z tematem ponieważ od maja tego roku męczy mnie kilka bliżej niezdiagnozowanych dolegliwości skórnych. Opiszę problem pobieżnie, bo nie wiem czy ktoś to przeczyta jak rozbuduje cała historie choroby - szczegóły dopowiem jeśli kogoś zainteresuje. Opowiem co mówią lekarze, co było przyjmowane oraz jakie pytania mnie nurtują.

Początek maja, zaczerwienienie u podstawy żołędzi, urolog - masć diprogenta. Delikatna poprawa, po 2 tygodniach wszystko się tam popsuło znacznie gorzej - mówiono o infekcji intymnej, co wtedy wydawało się nawet możliwe. Od tamtej pory leczone wieloma maściami, i tak na prawdę na chwilę znika i jak przestaje smarować temat wraca. Zaczerwienie podstawy żołędzi oraz skóry pod napletkiem. Stosowano triderm, detreomycyna, diprogenta, argosulfan na gojenie. Nie jestem aktywny seksualnie od dłuższego czasu.

Skupiałem się na próbie wyleczenia tego, w międzyczasie pojawiły się (jakoś w tym samym czasie) pojawiły się problemy ze skórą obu dłoni oraz 1 stopy. Początkowo takie jakby pęknięcia oraz brązowe malutkie plamki na środkowych palcach obu dłoni oraz na lewej stopie. +2 brodawki na palcach lewej stopy, według lekarza nie powiązane. Stosowane było aknemycin, cutivate - z chwilową poprawą po czym temat wracał.

W między czasie dostałem raz od dermatologa ,a raz od urologa Augmentin oraz Flukonazol w tabletkach - żadnej poprawy w obu kwestiach.

Obecnie temat wrócił ponieważ te brązowe grudki przerodziły się w sporych rozmiarów pęcherze na palcach, których obecnie mam 7 na dłoniach 3 na stopie. Pękąją, pozostawiając miejsce z oderwaną skórą, dosyć bolesne.

Urolog już od jakiegoś czasu, a teraz również dermatolog rozkładają ręce coraz bardziej. Obecnie dostałem Clobederm na stope i dłonie, stosuje dopiero od 2 dni więc ciężko cokolwiek powiedzieć.

To tyle z opisu objawów, jeśli kogoś to interesuje, miał podobny przypadek, uważa że może pomóc - zapraszam na PW bądź zadawania pytań - opowiem ze szczegółami.

Dermatolog zalecił mi wizytę u alergologa, byłem dzisiaj, zrobione testy skórne - one nic nie wykazały.

Czy ja coś podejrzewam? Od stycznia zacząłem palić papierosy elektroniczne, i to jest właściwie jedyna rzecz, która zmieniła się w moim życiu w ostatnim czasie. Co zmusza mnie do zastanowienia, po tym jak wysłano mnie do alergologa, że może to któryś składnik z tego czegoś? Czytałem że na glikol część ludzi ma alergie, jak to sprawdzić? Alergolog mówił że bardzo w to wątpi - zlecił też testy płatkowe, ale na to sobie poczekam.

Zastanawiałem się też po tym jak mi robione te testy skórne, czy nie mogę sobie sam w domu sprawdzić takiej reakcji alergicznej na glikol i glicerynę żeby potwierdzić/zdementować tą sprawę?

Napisałem tego posta po prostu z bezsilności licząc że ktoś może miał podobne problemy skórne bądź potrafi w jakiś sposób pomóć, bo najpierw wakacje, a teraz kolejne miesiące mijają mi nie na życiu, a na bezustannej obserwacji tych kilku miejsc i zmiany chwilowo skutecznych lekarstw. Tracę siłę. Dziękuję każdemu za przeczytanie.
  • 220 / 32 / 3
Jeśli podejrzewasz e-papierosy to na moje powinieneś je odstawić i zobaczyć jak będzie. Ktoś mi może zarzucić, że nie ma bata, żeby to było powiązane, ale wydaje mi się, że będziesz się czuł spokojniejszy i wyeliminujesz problem ewentualnie podejrzanego
Wer schön sein will, der muss auch leiden.
  • 17 / 5 / 0
@narcovoyage13 Każdy kto palił wie że to nie takie proste, zwłaszcza w tak stresowym okresie czasu. Jednak kupiłem desmoxan, dziś 3 dzień kuracji i spróbuje dziś już odstawić ten szit.
  • 10 / / 0
Obecne sam zmagam się z podobnym problem. Uściślając, czerwone, bardzo suche plamy na dłoniach i nadgarstkach, swędzące. Również mam bliźniacze zmiany na żołędziu oraz w jego okolicach. Od tygodnia znowu wróciłem do palenia e-papierosów i widać znaczące pogorszenie. Tzn. Mocniej swędzi, kolor z jasno-różowego przeszedł w ostry róż/ czerwień (kolor dojrzałych malin).
Tyle tylko że jestem alergikiem (skaza białkowa) i obecnie ciąg na DHC tylko pogorszył sytuację.
@KewinCzerwiec mogę ci wysłać na pw zdjęcia tych zmian, to sobie byś porównał
ODPOWIEDZ
Newsy
Brazylijskie służby znalazły narkotyki na polskim statku. Ponad 100 kg kokainy

Brazylijska marynarka wojenna ujawniła na polskim statku "Polsteam Łebsko" 134 kilogramy kokainy. Narkotyki miały zostać przetransportowane do Maroka. Wiadomo, co dalej z polskim masowcem

Diplo wystąpił w telewizji na... kwasie. Sylwester po LSD

Diplo to jeden z najpopularniejszych twórców muzyki elektronicznej. Zna go każdy fan EDM, bywalec Tomorrowlandu czy entuzjasta tripowych rave'ów. Oprócz swojej muzyki Diplo znany jest również z upodobania do środków psychodelicznych. Jeden z jego projektów (obok Major Lazer) nazwał nawet LSD - no, powiedzmy że w hołdzie dla ulubionej używki. Tak naprawdę skrót pochodzi od inicjałów członków grupy: Labrintha, Sii i Diplo. Ale czy na pewno nie ma tam drugiego dna?

Podziemie narkotykowe w Warszawie kwitnie. Dilerzy zaopatrują polityków i aktorów

Na warszawskich ulicach „pracuje" kilkunastotysięczna rzesza dilerów narkotyków. Dostarczą niemal każdy „towar”. Dowożą znanym aktorom, pisarzom, prawnikom, lekarzom i „zwykłym” warszawiakom imprezującym w centrum lub w mieszkaniach na Pradze, Woli czy Żoliborzu. Zabawa na początku jest zawsze „fajna”. Potem zaczyna się zjazd, pojawiają się problemy.