16 sierpnia 2023L4urk4 pisze: Mieszkam niedaleko Wuppertal. Do Esse, Dusseldorf również blisko. Z chęcią się z kimś spotkam bo jestem tu sama. Zapraszam
01 sierpnia 2021Palacz1993 pisze: Witam wie ktoś jak jest z tematem w Niemczech w Dusseldorf, niedawno się przeprowadziłem i nie mogę nic znaleźć a miasto przy granicy z Holandia, niestety ludzie jacyś wystraszeni.![]()
A tu bezczelnie przed wejściem kilku dilerów. Podchodzi typ mowi "zwei MAL". Brudas pyta czy białe czy brązowe. Kasa, temat. Sayonara. Ja podeszłam, też powiedziałam 2 razy to i to i tyle. Aaa jeszcze poszłam za takim typem bo wydawało mi się że to Polak. A potrzebowałam blachy wiec zeby nie ganiać teraz po sklepach zapytałam typa czy da mi kawałek amelinium. Yes, no problem. Nie był to Polak ale się podzielił. Może właśnie dzięki temu że nie był Polakiem
No to namiar już macie.Stacja Rathaus w Essen. Jedna stacją U bahnem za Hauptbahnhof. Temat spaliłam ale bez rewelacji. To samo gowno co w Berlinie. Dużo gorsze niż to co mają we Wschodniej Polsce np.Grudziqdz lub nawet w Centralnej Bydgoszcz
17 sierpnia 2023chujniekonto pisze:Ja okolice Dortmundu.16 sierpnia 2023L4urk4 pisze: Mieszkam niedaleko Wuppertal. Do Esse, Dusseldorf również blisko. Z chęcią się z kimś spotkam bo jestem tu sama. Zapraszam
Co ty na to? Czasem mam wolne w weekend. Z chęcią się spotkam z rodakiem :) na buszka zielonego. Nie wiem jak tu pisać na priv. Nigdy nawet komentarzy tu nie pisalam a konto mam chyba od 2016roku.
Jeśli wiesz jak przejść na priv to mi podpowiedz:) Wtedy mozemy sie dogadac! A ja z wielką chęcią! Jestem spragniona rodaków! Zobacz ile masz od siebie do Wuppertal.
Wiec, czy ktoś jest w Berlinie i ma ochote się poznać? Zapalić sobie razem i takie tam.
Hej jestes jeszcze w DE? Widzę że post dawno temu ale może....
[/quote]
Mieszkam tu na stałe od ponad 30 lat
17 sierpnia 2023L4urk4 pisze:Hejo ja dzisiaj bylam w Essen i wypatrzyłam gościa na Hauptbahnhof który wyglądał jak typowy junkie i go zapytałam. Szybko mi podpowiedział. Jedna stacja U-bahnem lub S -bahnem za Hauptbahnhof Essen - Rathaus - Tam przy głównym wejściu stoją brudasy, no nie da się ich nie zauważyć, poprostu rzucają się w oczy, ludzie do nich podbijają i to tak że gdy ja byłam około godziny 14:00 normalnie była kolejka. Wygląda to jak dla mnie absurdalnie - no wyobrażacie sobie w Polsce przy głównej stacji w Warszawie, Krakowie lub Gdyni że dilerzy stoją centralnie przy wejściu i sprzedają dragi? No psiarnia byłaby tam kilka razy dziennie na stopro i napewno by to nie pykło. Nie mam pojęcia dlaczego w Niemczech to wciąż przez tyle lat funkcjonuje. W Berlinie to samo. Ale tu w Essen to wręcz bezczelnie. W Berlinie nie raz kupowałam na Tempelhof U-bahn, czy Moritzplatz, ale nigdy nie było to aż tak na żywca, troszkę trzeba było za winkiel się schować razem z tym dilerem.01 sierpnia 2021Palacz1993 pisze: Witam wie ktoś jak jest z tematem w Niemczech w Dusseldorf, niedawno się przeprowadziłem i nie mogę nic znaleźć a miasto przy granicy z Holandia, niestety ludzie jacyś wystraszeni.![]()
A tu bezczelnie przed wejściem kilku dilerów. Podchodzi typ mowi "zwei MAL". Brudas pyta czy białe czy brązowe. Kasa, temat. Sayonara. Ja podeszłam, też powiedziałam 2 razy to i to i tyle. Aaa jeszcze poszłam za takim typem bo wydawało mi się że to Polak. A potrzebowałam blachy wiec zeby nie ganiać teraz po sklepach zapytałam typa czy da mi kawałek amelinium. Yes, no problem. Nie był to Polak ale się podzielił. Może właśnie dzięki temu że nie był Polakiemw każdym razie jak szlam po tej sytuacji zaczepiał mnie natretnie kolejny sprzedawca pytając czy czegoś potrzebuje. Normalnie nachalny był i natretnie mnie wolał "chodź, chodź, czego potrzebujesz, ja mam wszystko". No z tym się w Berlinie nie spotkałam
No to namiar już macie.Stacja Rathaus w Essen. Jedna stacją U bahnem za Hauptbahnhof. Temat spaliłam ale bez rewelacji. To samo gowno co w Berlinie. Dużo gorsze niż to co mają we Wschodniej Polsce np.Grudziqdz lub nawet w Centralnej Bydgoszcz
26 sierpnia 2023L4urk4 pisze: Ja nie pamiętam na jakiego maila zakładałam tu konto i nie widzę tu opcji sprawdzenia tego, w loginie nie mam maila :/ nie rozumiem tego hypea wcale, wysyłam wiadomości ale nikt mi nie odpisuje, jeśli jesteście zainteresowani spotkaniem to wyślijcie mi jakoś wiadomosc
Narka
Krzysiek
18 sierpnia 2023L4urk4 pisze:No to proponuję spotkanie.17 sierpnia 2023chujniekonto pisze:Ja okolice Dortmundu.16 sierpnia 2023L4urk4 pisze: Mieszkam niedaleko Wuppertal. Do Esse, Dusseldorf również blisko. Z chęcią się z kimś spotkam bo jestem tu sama. Zapraszam
Co ty na to? Czasem mam wolne w weekend. Z chęcią się spotkam z rodakiem :) na buszka zielonego. Nie wiem jak tu pisać na priv. Nigdy nawet komentarzy tu nie pisalam a konto mam chyba od 2016roku.
Jeśli wiesz jak przejść na priv to mi podpowiedz:) Wtedy mozemy sie dogadac! A ja z wielką chęcią! Jestem spragniona rodaków! Zobacz ile masz od siebie do Wuppertal.
Też bym chętnie zapalił z kimś , ale lubię sobie pogrzać, lecz wolę jakieś sprawdzone źródełko, a nie brąz z ulicy...
Problem w tym, że nie mam sprawdzonego źródełka XD, a bez tego po chuj się spotykać? Jesteśmy na forum dla nagrzanych .
Też bym chętnie zaliczył nodda w DE z kimś z PL po jakimś fajnym mieście.
Jak znajdę to napiszę, bo z zielonym i białym nie ma żadnego problemu, ale to bez sensu...
3maj się
![[img]](https://hyperreal.info/sites/hyperreal.info/files/germancannaclubs.jpg)
Niemiecki ekspert: trudno dostrzec w legalizacji konopi cokolwiek pozytywnego
![[img]](https://hyperreal.info/sites/hyperreal.info/files/zrzut.jpg)
Biały popiół vs. czarny popiół: Prawda o wskaźnikach jakości konopi
![[img]](https://hyperreal.info/sites/hyperreal.info/files/grafika_news_skrot/krysztalowycamping_0.jpg)
Baner reklamujący sprzedaż mefedronu wisiał na płocie sopockiego kempingu
Na ogrodzeniu kempingu przy ul. Bitwy pod Płowcami w Sopocie zawisł baner z kodem QR, który po zeskanowaniu prowadził do strony oferującej sprzedaż mefedronu. To kolejny przypadek, po niedawnych doniesieniach z Gdańska, reklamowania sprzedaży narkotyków za pomocą umieszczanych w miejscach publicznych kodów QR.
![[img]](https://hyperreal.info/sites/hyperreal.info/files/grafika_news_skrot/robert-rutkowski00.jpg)
Terapeuta uzależnień: Zielsko ma konsekwencje w następnym pokoleniu
Na oczach Roberta Rutkowskiego, terapeuty uzależnień, zmieniła się rzeczywistość wokół substancji psychoaktywnych w Polsce. Ekspert opowiedział, co działo się za kulisami tej zmiany. - To miało swoją cenę, która mnie wtedy przeraziła - powiedział wprost.
![[img]](https://hyperreal.info/sites/hyperreal.info/files/prof._marcin_wojnar.png)
Prof. Marcin Wojnar o alkoholach 0%: Piwo bezalkoholowe podtrzymuje mechanizmy uzależnienia
Coraz więcej osób sięga po piwo bezalkoholowe, wierząc, że to zdrowy wybór. Czy na pewno? Prof. Marcin Wojnar tłumaczy, dlaczego „zerówki” mogą być poważnym zagrożeniem – zapraszamy do przeczytania wywiadu.