Rozmowy na temat działania psychoaktywnego kannabinowego konopii.
ODPOWIEDZ
  • 4 / / 0
Jak ma sie z tym większy problem to w aptece dostanie sie bez problemu specjalne areozole do nosa np:rinocross czy nawet otrivin regeneracja:)
  • 1515 / 529 / 0
Jakaś dziwna wkręta, czytałem ten temat ze dwa miesiące temu i od tamtej pory zawsze mam katar po bakaniu. Uważajcie na ten Otrivin, cholernie wciąga.
  • 15 / 1 / 0
A ja mam czesto tak że jak się skopce to właśnie nagle na doslownie 5 minut dostaje kataru ? O co może chodzić? XD
  • 479 / 72 / 0
Ja po buchu mam wrażenie cięższego oddychania, ale to obkurczanie naczynek w nosie. Jedni mają czerwone oczy, a drudzy będą mieli katar/cięższy oddech przez nos. Normalna sytuacja.
  • 33 / 2 / 0
26 lutego 2020TymekDymek pisze:
Jakaś dziwna wkręta, czytałem ten temat ze dwa miesiące temu i od tamtej pory zawsze mam katar po bakaniu. Uważajcie na ten Otrivin, cholernie wciąga.
Otrivin wciąga, bo jest na ksylometazolinie, substancji, która jest chyba najczęstszym powodem uzależnień w tym kraju xd Od siebie polecę kropelki bądź areozole na bazie wody morskiej, ewentualnie jeśli komuś to nie wystarcza inhalacje z olejku eukaliptusowego - koszt takiego w aptece to ok. 7 złotych, a następnie gotujemy garnek wrzątku, dodajemy kilka kropel, nachylamy się nad garnkiem i przykrywamy głowę ręcznikiem i siedzimy tak w zależności od potrzeby 5 - 10 - 15 minut. Świetnie rozpuszcza wszystko, co tylko zalega w górnych drogach, nawilża, a i w mieszkaniu potem przyjemnie pachnie tym eukaliptusem XD
ODPOWIEDZ
Newsy
Wpływ świadomości lekarzy na doświadczenia pacjentów z terapią medyczną marihuaną

W ostatnich latach temat medycznej marihuany zyskał na ważności zarówno w kręgach medycznych, jak i wśród pacjentów. W miarę legalizacji oraz wzrastającej dostępności preparatów konopnych dla pacjentów, pojawia się potrzeba przeanalizowania, jak zrozumienie i wsparcie lekarzy wpływa na skuteczność terapii. W badaniach przedstawianych przez Clobesa i współpracowników z California State University, zbadano, jak współpraca z lekarzami i informowanie o stosowaniu medycznej marihuany przez pacjentów wpływa na wyniki terapii.

Nie mógł pogodzić się z rozstaniem, rozsypał "biały proszek" na dachu auta byłej partnerki

36-latek dobijał się w gminie Giby (Podlaskie) do drzwi swojej byłej partnerki. Awanturował się i krzyczał, a na koniec rozsypał na dachu jej samochodu amfetaminę. Został zatrzymany przez policję. Był tak pijany, że nie był w stanie dmuchnąć w alkomat.

Magazyn z narkotykami na dachu budynku

Stołeczni policjanci wkroczyli w czwartek na warszawską Pragę, gdzie na ulicy Brzeskiej zlikwidowali magazyn z narkotykami. Zatrzymali do sprawy 39-latka, do którego mogły należeć znalezione substancje: heroina, amfetamina, mefedron, kokaina i marihuana.