Dział poświęcony harm reduction – metodom mającym na celu złagodzenie negatywnych konsekwencji zażywania środków psychoaktywnych.
ODPOWIEDZ
  • 95 / / 0
Hm, ja sie bardziej "robię" (nieistotne czym) gdy mam okres. Szybciej odpadam na melanzu, mniej wszystkiego jestem w stanie w siebie wpakować, a jak przesadze to dostaje migreny.
  • 40 / / 0
moim zdaniem podczas miesiączki nie powinno się przyjmować narkotyków, wtedy organizm jest i tak mocno obciążony
  • 110 / 1 / 0
bittersweet pisze:
Aż takiego kuku sobie nie zrobiłam.
Myślcie, zajebane narkomanki.
Uwielbiam nic nie wnoszące komentarze z obraźliwymi epitetami. Piąteczka!

Generalnie uważam podobnie jak ashanti. Czasami jednak, gdy ma się rozregulowany cykl, ciężko stwierdzić czy nie pale/pije nic właśnie dzień przed okresem.
Kiedyś wypiłam pół butelki wina, jak się okazało potem dzień przed dostaniem okresu. Poranek po tym był jednym z najgorszych poranków mojego życia. Ból brzucha nie do odpisania.
  • 14 / / 0
Ja napieprzałam różne rzeczy w różnych ilościach podczas okresu i to wiele razy, nigdy nie zauważyłam żadnych zmian, jedyne co to spóźni mi się dzień (ale tak miałam nawet jak nie brałam). Sądzę, że to jest raczej sprawa osobista, zależna od organizmu.
  • 13 / / 0
Oj Kobitki. z doświadczenia powiem ze generalnie podczas miesiaczki to sobie zajarac na odprezenie mozna ale co do wszelkich innych to jak koniecznosc to minimalne ilosci. 1- zaburzenia cyklu raz jest raz jej nie ma. dni płodne sie przestawiaja, (pigułki natywłamaniowe moga miec osłabione działanie/ niektóe substancje moga po połączeniu dac nie korzystne odczucia helikopterka, nudnosci i wymiotów-ale to na marginesie) a jesli cisnienie tetnicze wzrosnie za bardzo? wtedy z was leci ciurkiem. a jak tak tak leci ciurkiem to może i popieprzyc cały ukłąd w środu i np taaakie ogromne skrzepy wylatuja ze masz wrazenie ze jakis stworek z Ciebie wyskoczył. poniekad brak miesiaczki albo miesiaczka przez 30dni z obfitym krwawieniem! mozna sie wykrwawic. anemia murowana. a do tego czujesz sie jakbys pływała we własnej krwi. NO I miesiaczka -krwawienie i wydalany sluz z toksynami, mocz itp -to takie małe serum zakarzen i bakterii któe się miesza i prowadzi do nieprzyjemnych odczynów na skórze i organizmie. Uwierzcie mi te kilka dni w miesiącu warto odpóscic..
  • 9 / 1 / 0
ja po dwutygodniowym braniu amfetaminy z 1,2 dniowymi przerwami dostałam dziwnej miesiączki trwającą zaledwie 3 dni, baz zadnych bolów menstruacyjnych i zz bardzo niewielkim krwawieniem...bardziej plamieniem :old:
  • 13 / / 0
mogła to byc miesiaczka a mogło to byc po prostu krwawienie z dróg rodnych wywołane chemia i jej wpływem na nasze narzady ..
  • 279 / 4 / 0
Raczę się opiatami od kilku miesięcy, a od 3 nie miesiączkuję. Kiedy brałam kodeinę, nie zauważyłam żadnych wahań w cyklu, ale odkąd popijam PST miesiączka zanikła zupełnie. Nie odnotowałam żadnych negatywnych objawów związanych z jej brakiem i muszę przyznać że jakoś mnie to póki co nie martwi.
... albo i nie.

http://www.youtube.com/watch?v=Vi76bxT7K6U
  • 953 / 4 / 0
jak brałam fentanyl w ciągu to też mi okres ustał, albo się opóźniał.
po lżejszych opio nie miałam takich problemów, natomiast fent rozjebał mój cykl doszczętnie.
a już mogłam z zegarkiem w ręku okres wyznaczać ;<
musisz przekroczyć granicę tylko po to, by pamiętać, gdzie leży.
  • 488 / 7 / 0
Związek pomiędzy narkotykami a miesiączką jest taki, że jak sobie nie mogę podymać to sobie mogę przypierdolić.
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Ulubiona muzyka uruchamia układ opioidowy mózgu

Słuchając ulubionej muzyki odczuwamy przyjemność, niejednokrotnie wiąże się to z przeżywaniem różnych emocji. Teraz, dzięki pracy naukowców z fińskiego Uniwersytetu w Turku dowiadujemy się, w jaki sposób muzyka na nas działa. Uczeni puszczali ochotnikom ich ulubioną muzykę, badając jednocześnie ich mózgi za pomocą pozytonowej tomografii emisyjnej (PET). Okazało się, że ulubione dźwięki aktywują układ opioidowy mózgu.

10 lat więzienia dla producenta metamfetaminy. Legnicki sąd wydał wyrok

Przestępstwa narkotykowe to coraz większy problem. W jednej z takich spraw zapadł właśnie wyrok. Sąd Okręgowy w Legnicy skazał na 10 lat więzienia 34-letniego Jakuba C., który na przemysłową skalę produkował metamfetaminę. Wytwórnia działała w garażu na terenie prywatnej posesji w Niemstowie pod Lubinem.

To nie zgniłe mandarynki. 24-latek niósł w torbie tak zapakowane narkotyki. Wpadł, bo spanikował

"Dzięki czujności, doświadczeniu i doskonałemu rozpoznaniu terenu, policjanci z Wydziału Wywiadowczego Komendy Miejskiej Policji w Szczecinie kolejny raz skutecznie uderzyli w przestępczość narkotykową."