Dział poświęcony dyskusji na temat testów służących wykazaniu, że osoba spożywała narkotyki, oraz służących zidentyfikowaniu substancji w materiale.
ODPOWIEDZ
  • 577 / 126 / 0
Ja dopiero co jestem po badaniach. Mocz i krew - masa różnych badań, w tym TSH. Nic nie wykryli. U Ciebie będzie tak samo. Musieliby szukać konkretnie obecności narkotyków. To nie wychodzi tak "przy okazji" innych badań.
  • 12 / 2 / 0
Siema, 1 miesiąc temu byłem hospitalizowany przez zjedzenie 4 xanaxów 2 mg. W najbliższy poniedziałek idę do szpitala znowu ma badania. Wypadło mi to z pamięci. Czy będą mi robili testy na dragi ? Obstawiam że tak, a przez ostatnie dni jarałem zioło, spaliłem może 0,4 g. Czy wyjdzie thc ? Będzie to raczej test moczu , czy krwi ? Jak szybciej wydalić metabolity thc z organizmu ? Zależy od tego moja przyszłość. Myślałem że będe miał ten szpital za 2 - 3 tygodnie a tu chuj.
Uwaga! Użytkownik Suselultimatus jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 3537 / 577 / 1
Jesteś nieletni?

Fuzja - D5
18 kwietnia 2024NonNomen pisze:
05 marca 2024slonskrytobojca pisze:
Dziwną sytację miałam ostatnio. Wzięłam około 400mg mdma, 1g klefedronu i 1 gram mefedronu w odstępach po kilka godzin, przed tą akcją byłam czysta jakieś 1,5 miesiąca. Dwa tygodnie później robiłam test z moczu i wyszedł mi wynik dodatni przy amfetaminie i kokainie. To jest normale? Wydawało mi się, że te substancje, zwłaszcza po jednorazowym zażyciu są wykrywalne dużo krócej. Czy mogła to spowodować ilość substancji? Czy sposób przyjęcia (wszystko zjadłam) mógł mieć na to wpływ?
tak duże stężenie substancji w organiźmie, zdaje się klefedron to pochodna amfy + duże stężenie różnych substancji mogło spowodować utrzymywanie się klefa w organiźmie - co zafałszowało test na amfę
Klefedron to pochodna katynonu, mefedron także.
MDMA to amfetamina

apteczne multitesty z reguły mają detekcję 4-6 substancji (z grubsza grupowane). Możliwe że twoje ketony wypady w kokainę.
Co nie zmienia faktu że półtora miesiąca to szmat czasu i taki test nie powinien tego chwytac.(Strzelam że wykrywają max do tygodnia od przyjęcia )
Czyli miałaś jednorazowy skok w balet a potem ani razu ani ciut ciut przez półtora miesiąca?

To zrób kolejny test innego producenta jako kontrolny.
"Które dragi brać, żeby nie musieć brać żadnych dragów?"

"Rutyna to rzecz zgubna "
  • 87 / 27 / 0
Hej, mam dziwną sytuację.

Otóż od około pół roku jestem zupełnie czysty, nie zażywam nic, stwierdziłem że to marnowanie życia i poszedłem w rozwijanie pasji, która odkryłem w MONARze, czyli opieki nad końmi.
W związku z tym że się ogarnąłem i chcę utrzymać tą trzeźwość wyprosiłem w MONARze status przyjaciela domu, który pomimo nieukończenia terapii pozwala mi przyjeżdżać tam w odwiedziny na prawach neofity, mimo to jestem sprawdzany narkotestami.

W większości przypadków narkotesty wychodzą negatywne, jednak raz na jakiś czas na multiteście wychodzi mi pozytywne K2 (doczytałem że są to mieszanki k2 spice, czyli popularne kiedyś dopalacze, maczanki kanabinoidowe). Sytuacja jest o tyle dziwna, że rzeczywiście parę lat temu przez około 7 lat miałem problem z tego typu substancji, lecz od około 5 lat nie mam z nimi nic wspólnego. Mój ostatni okres ćpania przed ogarnięciem się to były psychodeliki, a przed samym MONARem opioidy, w tym majka, mieszana z różnego rodzaju stymulantami. Z jakimikolwiek kana, w tym z mj nie mam nic wspólnego od około 3 lat... Mam więc pytanie co może dawać pozytywny wynik właśnie na k2 w moczu na multiteście? Dodam że nigdy nie miałem robionego ponownego testu - w sensie zawsze jest to jeden test, bez zrobienia drugiego, na wypadek gdyby ten jeden był wadliwy i jego wynik jest wiążący, ale w związku z tym że z terapeutą z MONARu widzę się prawie codziennie (mieszka niedaleko mnie), plus wyglądam zdrowo i nie jestem podejrzany, to normalnie przebywam na terenie ośrodka.

Jedyne co "zażywam" to leki przypisane przez psychiatrę - Asertin, Chloroprotixen, Pregabalina, od czasu do czasu kwetiapina, oraz wziew na astmę - ventolin.

Poza tym znajomy ostatnio załatwił mi "lewy" tytoń w cenie 50 zł / 0.5kg, ale nie zauważyłem żeby poza tym, że po zapaleniu jednego papierosa nie chce mi się palić przez kolejne 2 godziny jakkolwiek wpływał na moje samopoczucie. Czy to możliwe żeby tytoń z lewego źródła był moczony w jakimkolwiek kana? Czy może jest pryskany jakimś gównem, które reaguje z multitestem?
  • 4311 / 699 / 2117
@Lochu127

Leki, które przyjmujesz, takie jak Asertin, Chloroprotixen, Pregabalina, Kwetiapina i Ventolin, mogą wchodzić w interakcje z testami narkotykowymi. Natomiast tytoń z niepewnego źródła może być pryskany różnymi substancjami chemicznymi, które mogą wpływać na wynik testu. Istnieje możliwość, że tytoń, który palisz, jest zanieczyszczony substancjami dający pozytywny wynik na K2.

Przy okazji, jeżeli jeszcze mogę dorzucić coś odnośnie leków, to akurat te, które przyjmujesz, mogą prowadzić do krzyżowej reaktywności w testach narkotykowych. Oznacza to, że metabolity mogą mieć struktury chemiczne podobne do metabolitów syntetycznych kannabinoidów, ewentualnie mogą reagować z reagentami testowymi w sposób, który daje fałszywie pozytywne wyniki. Na przykład: metabolity niektórych leków przeciwpsychotycznych i przeciwdepresyjnych mogą być na tyle podobne do metabolitów syntetycznych kannabinoidów, że test je wykrywa.
https://tiny.pl/dkvnh (Słoń „raper” o [hyperrealu]).
Chcesz wspomóc narkopedię swoją wiedzą? Pisz na — martwamysz/at/tuta.io
Dołącz do Hajpowego Mastodona - kliknij„link na końcu”i dołącz do naszej społeczności! — https://hyperreal.cyou
  • 87 / 27 / 0
@deadmau5
Dzięki za odpowiedź.

Zastanawia mnie w sumie jedna rzecz. Te leki i ten tytoń palę dość regularnie, ale poprzednim razem jak byłem w MONARze w gości miałem dwukrotnie dzień po dniu zrobiony test (te testy są wszystkie z jednej serii, zamawiają je hurtowo, nie pamiętam dokładnie na ile substancji i dokładnej marki, przyjrzę się przy następnej wizycie o ile będą mnie znowu testować) i wtedy obydwa wyszły negatywnie na wszystkie substancje. A zażywałem te same leki i paliłem ten sam tytoń. Zastanawia mnie kapryśność tego wyniku pozytywnego. Zacząłem się zastanawiać co spożywałem, lub co zmieniałem w diecie między tymi testowaniami (to około 2 tygodni) i dochodzę do wniosku że w mojej diecie raz występuje Yerba Mate, oraz energetyki, raz obydwu tych rzeczy zupełnie nie ma.

Inne co mi przychodzi do głowy - rozpocząłem niedawno pracę na stajni. Mam tam dużo do czynienia z różnego rodzaju paszami, lekami, środkami chemicznymi do pielęgnacji koni. Do tego dochodzi siano i słoma, nie zawsze dobrej jakości, podejrzewam że czymś pryskane, czy to może mieć jakiś wpływ?

No i przyjmując hipotetycznie że jest to po stronie leków / tytoniu. Jak długo, po zupełnym odstawieniu w.w. leków od psychiatry (ventolin z przyczyn oczywistych przy napadach astmy muszę zażywać), oraz zaprzestaniu palenia tego tytoniu test może nadal wychodzić pozytywny?

Z góry dzięki za odpowiedź i życzę miłego wieczoru kończącego weekend. :)
  • 161 / 13 / 0
28 lipca 2024deadmau5 pisze:
@Lochu127

Leki, które przyjmujesz, takie jak Asertin, Chloroprotixen, Pregabalina, Kwetiapina i Ventolin, mogą wchodzić w interakcje z testami narkotykowymi.
To pregaba już wychodzi na testach?
  • 4311 / 699 / 2117
@Lotnik69 w tych ukierunkowanych na narkotyki nie. Źle to ująłem. Jednakże istnieją specjalistyczne testy, które mogą wykryć obecność pregabaliny, ale są one rzadko stosowane w standardowych badaniach przesiewowych.

@Lochu127 - mało prawdopodobne, aby pasze, leki, środki chemiczne do pielęgnacji koni, siano lub słoma zawierały syntetyczne kannabinoidy.
No i przyjmując hipotetycznie że jest to po stronie leków / tytoniu. Jak długo, po zupełnym odstawieniu w.w. leków od psychiatry (ventolin z przyczyn oczywistych przy napadach astmy muszę zażywać), oraz zaprzestaniu palenia tego tytoniu test może nadal wychodzić pozytywny?
Syntetyczne kanna mają różne okresy półtrwania, ale zwykle wynoszą one od kilku godzin do kilku dni. Mogą być wykrywalne w moczu przez kilka dni - (do tygodnia) po ostatnim użyciu. W przypadku gdybyś zażywał regularnie, czas ten może się wydłużyć nawet do kilku tygodni.
https://tiny.pl/dkvnh (Słoń „raper” o [hyperrealu]).
Chcesz wspomóc narkopedię swoją wiedzą? Pisz na — martwamysz/at/tuta.io
Dołącz do Hajpowego Mastodona - kliknij„link na końcu”i dołącz do naszej społeczności! — https://hyperreal.cyou
  • 3 / / 0
siemka.
jestem od tygodnia na programie metadonowym ( znów xD ).
oprocz tego, ze waliłam opio, jarałam dość czesto duze ilości, czy jest możliwe, że na testach zrobionych dziś coś wyjdzie jeśli ostatnio zapaliłam tydzien temu?
do tego też wziełam wtedy fenibut, wie ktoś może ile w moczu sie to gówno utrzymuje?
i do tego, czy może mi wyjść MJ jezeli nie pale, ale ktoś jara w pokoju obok? ( ofc, drzwi zamknięte, i jarane przez otwarte okno)
strasznie sie ryje tym i nie moge przez to funkcjonować normalnie, HELP
  • 2607 / 543 / 0
Mj może wyjść.
Ale przede wszystkim nie rozumiem stresu fenibutem — widziałaś jakiś test, który by go wykrywał?..
19 lutego 2025london5 pisze:
Dobrze że tego topka już nie ma, wkurwiał mnie ten chujek.
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Newsy
CBŚP i ukraińska Służba Bezpieczeństwa rozbiły grupę przestępczą produkującą metamfetaminę

Funkcjonariusze Centralnego Biura Śledczego Policji z Zarządu w Poznaniu, we współpracy z jednostką śledczą Służby Bezpieczeństwa Ukrainy z obwodu zaporoskiego, pod nadzorem Prokuratury Okręgowej w Poznaniu oraz prokuratury ukraińskiej, przeprowadzili skoordynowaną operację wymierzoną w zorganizowaną grupę przestępczą, która zajmowała się nielegalnym wywozem z Polski do Ukrainy leków zawierających pseudoefedrynę, które następnie były wykorzystywane do produkcji metamfetaminy.

Konopie w żelkach. Wszczęto dochodzenie

W Holandii w żelkach Haribo o smaku coli stwierdzono obecność konopi indyjskich. Kilka osób, w tym dzieci, zgłosiło dolegliwości po ich spożyciu. Sprawę bada holenderski Urząd do Spraw Bezpieczeństwa Żywności i Produktów Konsumenckich (NVWA).

Wysokie Mazowieckie: Matka znalazła narkotyki u 39-letniego syna i powiadomiła policję

67-letnia mieszkanka powiatu wysokomazowieckiego zawiadomiła policję o znalezieniu podejrzanych substancji w pokoju i ubraniach swojego 39-letniego syna. Funkcjonariusze z wydziału kryminalnego zabezpieczyli narkotyki i przedstawili mężczyźnie zarzuty.