Pochodne dwuazepiny, które nie są dostępne w obiegu medyczno-farmaceutycznym.
Najlepsze benzo rc
etizolam
91
38%
flubromazepam
33
14%
flubromazolam
13
5%
diklazepam
7
3%
clonazolam
83
34%
pyrazolam
3
1%
deschloro etizolam
5
2%
fenazepam
6
2%

Liczba głosów: 241

ODPOWIEDZ
  • 618 / 110 / 0
Najlepsze pod ogólnym względem 'przyjemności' działania, niwelowania lęków, prospołeczne. Nie chodzi o najlepiej usypiające, gdyż chyba każde benzo w większej ilości usypia. Nie najmocniejsze, tylko dające najlepszą satysfakcje z działania. Bez względu na cenę.

Mile widziany komentarz.
  • etizolam
  • flubromazepam
  • flubromazolam
  • diklazepam
  • clonazolam
  • pyrazolam
  • Deschloro etizolam
  • fenazepam
Nie wiem, czy zawarłem wszystkie istniejące benzo rc, w każdym razie są wszystkie znaczące, mające szanse w rankingu.
  • 1342 / 48 / 0
Flubromazepam
Deschloro etizolam
Clonazolam

Dziękuję za uwagę, opisywać mi się nie chce, bo jestem leniwą benzo-mendą %-D
  • 1628 / 195 / 0
1. Clonazolam - za największe upierdolenie, relatywnie krótki czas działania i potencjał do miksu ze wszystkim.
2. Etizolam - jako kontra na poketonowy zwał i krótki czas działania umożliwiający funkcjonowanie następnego dnia.
3. Flubromazepam - za długie i stabilne działanie.
  • 618 / 110 / 0
ja jestem bardzo ciekawy deschloroetizolamu, mało osób wypowiedziało się o nim w temacie, ale prawie wszystkie opinie są rewelacyjne - a tutaj już pierwszy user na piedestał go postawia.

Czekam tylko na wypłatę i zamawiam, gdyż będzie mi niezbędne jakieś benzo do zejścia z opio, a nie może być to żaden 'otłumaniacz' ani usypiacz, gdyż będę musiał na nim funkcjonować w pracy (z etylofenidatem łączyć będę).
  • 334 / 6 / 0
tomaszu99 pisze:
Czekam tylko na wypłatę i zamawiam, gdyż będzie mi niezbędne jakieś benzo do zejścia z opio, a nie może być to żaden 'otłumaniacz' ani usypiacz, gdyż będę musiał na nim funkcjonować w pracy (z etylofenidatem łączyć będę).
Do takich celow clonazolam nada Ci sie wysmienicie.

Co do tematu : rowniez glos oddalem na clonazolam - dla mnie benzo numer jeden ever! :)

Niestety nie probowalem nigdy deschloroetizolamu, ale jezeli chodzi o porownanie zwyklego etizolamu do clonazolamu, to drugi wygrywa IMO w kazdej jednej kwestii!

Flubromazapam ma zajebiste dzialanie rekreacyjne, ale jego potencjal uzytkowy imo jest zerowy, przez tak przechujowo ogromny czas poltrwania.
  • 618 / 110 / 0
a czy clonazolam nie zrobi z człowieka bełkoczącego debila albo kryptozłodzieja, tak jak clonazepam? %-D czy po prostu wystarczy nie przedobrzyć z dawką?
  • 1628 / 195 / 0
Jak nie przedobrzysz to działa wyśmienicie pod każdym względem. Inna kwestia jest taka, że ciężko nie przedobrzyć świadomie czy też nie świadomie. Dla przykładu 0,5mg bez tolerancji działa terapeutycznie, a 1mg potrafi już uginać nogi i miotać nami od ściany do ściany.

No a ciut więcej to instant black out. %-D
  • 680 / 43 / 0
niewielu próbowałam, ale moja opinia jest taka:
etizolam na usypianie tylko, imo mały potencjał rekreacyjny
flubromazepam- świetne prospołeczne benzo, niweluje lęki, rozluźnia, działa długo, jak się nie przesadzi z dawką to nie widać upierdolenia i nie włącza się np juma jak po klonach ;) duży potencjał rekreacyjny, do tego 16mg tego benzo umożliwiło mi bezbolesne wyjście z ciągu gieblowego (przerobiony niecały litr, pod koniec musiałam lać na sen by w ogóle zasnąć, jednego dnia po skończeniu butli łyknęłam pillsa 8mg, drugiego dnia to samo i ZERO efektów odstawiennych.) więc myślę że jest też bdobre do odstawek, wydaje mi się, że opio też.
I have only two emotions
careful fear and dead devotion
I can't get the balance right
with all my marbles in the fight
I see all the ones I went for
all the things I had it in for
I won't cry until I hear
because I was not supposed to be here.
  • 1342 / 48 / 0
tomaszu99 pisze:
ja jestem bardzo ciekawy deschloroetizolamu, mało osób wypowiedziało się o nim w temacie, ale prawie wszystkie opinie są rewelacyjne - a tutaj już pierwszy user na piedestał go postawia.

Spróbuj koniecznie, rewelacyjne benzo. Jednoczesie uspokaja jak etizolam, ale jest w nim więcej wartości rekreacyjnych. Czujesz się po nim naprawdę świetnie, a i do wyjścia do ludzi się nadaje. Szczerze polecam.
  • 581 / 91 / 6
deschloroetizolam tam gdzie etizolamu nie przebija tam co najmniej mu dorównuje. Taka moja opinia, 1 miejsce zaraz obok clonazolamu który, gdyby działał trochę krócej byłby totalnie przezajebisty.
"moja jaźń w wyniku zawirowań stereofonicznych rozbiła się na 2 różne osoby,
obie pozbawione 'ja'.
To było umiarkowanie zahaczające o nieprzeciętność."

Najpierw masa, potem kwasa
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Przemytnicy kokainy z Kolumbii skazani. Pachnące mentolem narkotyki przylatywały na Śląsk

Gliwicki sąd skazał sześciu członków grupy przestępczej, która drogą lotniczą przemyciła na Śląsk kilkadziesiąt kilogramów kokainy. Przewożona ją w paczkach z napisem "Rolls Royce".

Ulubiona muzyka uruchamia układ opioidowy mózgu

Słuchając ulubionej muzyki odczuwamy przyjemność, niejednokrotnie wiąże się to z przeżywaniem różnych emocji. Teraz, dzięki pracy naukowców z fińskiego Uniwersytetu w Turku dowiadujemy się, w jaki sposób muzyka na nas działa. Uczeni puszczali ochotnikom ich ulubioną muzykę, badając jednocześnie ich mózgi za pomocą pozytonowej tomografii emisyjnej (PET). Okazało się, że ulubione dźwięki aktywują układ opioidowy mózgu.

Prof. Marcin Wojnar o alkoholach 0%: Piwo bezalkoholowe podtrzymuje mechanizmy uzależnienia

Coraz więcej osób sięga po piwo bezalkoholowe, wierząc, że to zdrowy wybór. Czy na pewno? Prof. Marcin Wojnar tłumaczy, dlaczego „zerówki” mogą być poważnym zagrożeniem – zapraszamy do przeczytania wywiadu.