Dział poświęcony wpływowi substancji psychoaktywnych na działalność człowieka.
ODPOWIEDZ
  • 28 / 5 / 0
04 stycznia 2025freezin9moon pisze:
Oj tak. Keto jest zajebiste. Tylko ze jest duzo stania przy garach.

No i nieklepiacy mak mozna dobrze spozytkowac %-D
jak Twój katalog substancji zamyka sie na jaraniu, to keto super, jak najbardziej, Boże broń jak tyrasz wątrobę stimami i wódą - krótka to droga do rozpierdolenia sobie zdrowia do reszty
Ja cenię sobie komfort milczenia z wyboru, nie cierpię gdy tę zdolność zabiera mi ogół.
  • 266 / 82 / 0
Wiem, sluszna uwaga. Przy jaraniu pewnie by uszlo, ale to nie moja bajka, wiec jak wale to nie bawie sie w keto. Pomijajac juz nawet kwestie obciazenia watroby - nie chce sobie nawet wyobrazac, jak wygladalby laczny spadek masy przy waleniu stimow/opio i keto. Inna sprawa ze przy stimach chyba nietrudno o "niechciane" wejscie w ketoze tak czy siak.
  • 19 / 1 / 0
Hmm, może zabrzmi to śmiesznie, ale mi zawsze w ogarnianiu chaty pomagalo obiecanie sobie nagrody - np szczurek po odkurzaniu xD. W więszkości przypadków dzialalo!
  • 5066 / 867 / 0
Dla mnie to jest smutne ze jak musze sie stawic w pracy to sie stawiam i robie , ale w domu jest czesto odwlekanie sprsw jak zamocowanie szafki czy posprzatanie skladzika
Uwazam to za zalosne, ze dorabiam kogos a o swoj kąt nie moge zadbac .
Na samozatrudnieniu nie ma szans ze bym dal rade .
Straszny bol mi to sprawia vo priorytetem powinno byc wszystko inne tj prace domowe , pasje , wlasne zdrowie a nie dorabianie Janusza.
Oczywiscie , jak trzeba to robie i w domu, ale to powinno inaczej wygladac
Czy duzo ludzi tak zyje, ze po powrocie z pracy nie ma sily na wiecej niz sen, jedzenie, kapiel ?
Czuje sie jak niewolnik systemu . Przynajmniej mam tego swiadomosc.
The beautiful thing about DMT is that it makes no sense at all, but everything makes sense at the same time!
The methapor of Life

ledzeppelin2@safe-mail.net
  • 2244 / 380 / 0
chodzi o podnoszenie jakości swojego życia, ewolucję. czasem trzeba wykonać duży skok, przeprowadzić się, połączyć z kimś siły ...
  • 85 / 12 / 0
10 kwietnia 2025ledzeppelin2 pisze:
Dla mnie to jest smutne ze jak musze sie stawic w pracy to sie stawiam i robie , ale w domu jest czesto odwlekanie sprsw jak zamocowanie szafki czy posprzatanie skladzika
Uwazam to za zalosne, ze dorabiam kogos a o swoj kąt nie moge zadbac .
Na samozatrudnieniu nie ma szans ze bym dal rade .
Straszny bol mi to sprawia vo priorytetem powinno byc wszystko inne tj prace domowe , pasje , wlasne zdrowie a nie dorabianie Janusza.
Oczywiscie , jak trzeba to robie i w domu, ale to powinno inaczej wygladac
Czy duzo ludzi tak zyje, ze po powrocie z pracy nie ma sily na wiecej niz sen, jedzenie, kapiel ?
Czuje sie jak niewolnik systemu . Przynajmniej mam tego swiadomosc.
Chyba więcej ludzi tak ma. Ja na pewno. Napierdalam trzy prace jednocześnie (w tym nawet własna firma) i jestem w tym dobry i wydajny. Wracam do domu albo weekend i jest chuj.
Kładę się do łóżka i pomimo konieczności zrobienia tysiąca rzeczy w domu, leżę jak pizda i czekam na następny dzień. Jeszcze żeby robota sprawiała mi przyjemność. Ale tak nie jest.
Weekend potrafię przespać cały. Tylko wstawać na kupę i siku.
Depresja moim zdaniem. Magik daje gówniane SNRI, które niczego nie zmienia, niezależnie od dawki.
I cały czas cicha myśl w głowie, żeby zajebać opio. Ale wtedy tym bardziej się nie ruszę, żeby zrobić coś pożytecznego.
Smutne to jest i cholernie wkurwiające.
  • 631 / 103 / 0
Ja się postanowiłam przeprowadzić żeby zakończyć pewien etap życia i jakoś nie wiem, zacząć od nowa? Nie dopuścić już więcej do tego, żeby mieć taki syf w pokoju itd. Wydaje mi się, że zmiana otoczenia może jakoś mnie bardziej zmotywuje do tego. Bo z pracą jest tak, że wiem, że muszę do niej iść, bo muszę zapłacić za mieszkanie, za jedzenie, za leki itp, a właśnie jak wyżej, wracam do domu i mi wjeżdża totalny leń, festiwal kubków i talerzy na stole…dlatego między innymi się zdecydowałam na zmianę mieszkania i dzielnicy miasta w którym mieszkam, żeby się zmotywować do zmiany trybu życia i stagnacji w której potrafię tkwić. Bo co z tego, że mi się raz na 2-3 tygodnie odpali tryb perfekcyjnej pani domu gdzie potrafię odjebać wszystko na błysk? Nie lepiej sprzątać na bieżąco?
W strugach deszczu dni toną, dotykam stopą dna
  • 1511 / 528 / 0
Ostatnio się pojawił jakiś nowy kanał na YT, serio proste. Naprawdę dobrze tłumaczy pewne sprawy i pewnym osobom się przyda xD
  • 10 / 2 / 0
@LeszekSmieszek daj mi tu linka do tego kanału chętnie skorzystam ew. PW

Ja osobiście uwielbiam sprzątać choć gdy jestem na zwale nie chce mi się to i tak muszę chociaż przetrzeć wszystkie kurze poza tym jestem ogromną pedantka książka musi leżeć krawędziami prostopadle równolegle na stoliku jeżeli jest krzywo to ją poprawiam zawsze mam błysk w domu i na ogrodzie .
ODPOWIEDZ
Newsy
Rekordowe uderzenie w narkobiznes. Zlikwidowano 19 laboratoriów i ujęto 67 osób

Co najmniej tysiąc funkcjonariuszy wzięło udział w największej w ostatnich latach operacji wymierzonej w syndykat narkotykowy działający na terenie Ukrainy. Zlikwidowano 19 laboratoriów i 17 magazynów oraz zatrzymano 67 osób, w tym 32-letniego bossa organizacji. Szacuje się, że miesięcznie narkogang produkował nawet 700 kg mefedronu, alfa-PVP i amfetaminy.

Magazyn z narkotykami na dachu budynku

Stołeczni policjanci wkroczyli w czwartek na warszawską Pragę, gdzie na ulicy Brzeskiej zlikwidowali magazyn z narkotykami. Zatrzymali do sprawy 39-latka, do którego mogły należeć znalezione substancje: heroina, amfetamina, mefedron, kokaina i marihuana.

Wpływ świadomości lekarzy na doświadczenia pacjentów z terapią medyczną marihuaną

W ostatnich latach temat medycznej marihuany zyskał na ważności zarówno w kręgach medycznych, jak i wśród pacjentów. W miarę legalizacji oraz wzrastającej dostępności preparatów konopnych dla pacjentów, pojawia się potrzeba przeanalizowania, jak zrozumienie i wsparcie lekarzy wpływa na skuteczność terapii. W badaniach przedstawianych przez Clobesa i współpracowników z California State University, zbadano, jak współpraca z lekarzami i informowanie o stosowaniu medycznej marihuany przez pacjentów wpływa na wyniki terapii.