Dział poruszający prawne kwestie użytkowania narkotyków. Legalizacja, kary, pytania do adwokata.
ODPOWIEDZ
  • 141 / 1 / 0
"Legalność używania:
W Polsce podtlenek jest jest całkowicie legalny, więc nie musiecie się bać, że jak ktoś przyjdzie na kontrolę to będą problemy :-)
Więc teoretycznie bez problemu mógłbym iść na miasto i sprzedawać ludziom balony z gazem? Dobrze myślę?
Jednak o ile pamiętam żyjemy w Polsce, jak to jest ze sprzedażą? Kojarzę za czasów jak oglądałem TV, że jakiś koleś rozstawił się na środku rynku i za darmo dawał dzieciom watę cukrową i mu jakąś zjebaną karę narzucili, bo powinien podatek odprowadzić czy coś, z kolei inny sprzedawał za jakieś grosze to dostał jeszcze większą karę.

Jak to wygląda? Mało się znam na prawie ale nawet nie wiem jak zacząć szukać, poza tym może tutaj ktoś mi szybko odpowie wprost, bo gdyby chodziło o samą watę cukrową to jeszcze luz coś tam bym pewnie znalazł, ale to jest substancja psychoaktywna.... oczywiście będę sprzedawać ją w balonach i zastrzegać że nie można wdychać, ale mógłbym reklamować np. "Balony z gazem rozweselającym!"?
Muszę mieć swoją działalność gospodarczą czy coś żeby to było legalne?
Może mógłbym się podpiąć pod czyjąś działalność oferującą już jakąś sprzedaż? Czy to konkretnie musi być wpisane "sprzedaż balonów z n2o" w działalności?

Ktoś coś?

Najwyżej będę to robić po tajniacku :D, nie wiem już no :D

Ahhh... te pomysły po kodeinie :D

EDIT. Teraz tak przeczytałem opis działu... jak moje zapytanie jest nie na ten dział to sorka, przerzućcie tam gdzie trzeba, nie będę dublować. Z gór dzięki
no i w pizdu i wylądował
  • 867 / 18 / 0
Jak chcesz cos sprzedawac w miejscach publicznych to musisz miec jakies tam platne pozwolenie od miasta inaczej wylapiesz mandat od strazy miejskiej.

Kiedys sie do mnie uczepili na festynie, ale bylem dzieciakiem i nie wydalem swojego szefa.

Pewnie nieoplacalne, skoro nikt tak jeszcze nie robi.
Uwaga! Użytkownik extraviado nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 413 / 8 / 0
Za sprzedaż bez zarejestrowanej działalności gospodarczej to kochany Urząd Skarbowy może wystawić Ci nawet i dwa tysiące mandatu.
Inaczej mówiąc - rejestruj firmę :-D
ODPOWIEDZ
Newsy
Hiszpania zezwala na narkotyki w samochodach

Ministerstwo Spraw Wewnętrznych Hiszpanii zaskoczyło związki zawodowe policji, wydając polecenie, aby nie karać użytkowników narkotyków znajdujących się w zaparkowanych samochodach. Decyzja ta ma na celu ochronę prywatności obywateli, ponieważ zaparkowane pojazdy uznawane są za „prywatną przestrzeń”.

Czy psychodeliki mogą wspierać praktykę medytacyjną? Analiza nowego badania

Czy psychodeliki mogą poprawić jakość medytacji? Nowe badanie opublikowane w PLOS ONE sugeruje, że tak! Aż 73,5% uczestników (634 osoby z 863) uznało, że doświadczenia psychodeliczne miały pozytywny wpływ na ich praktykę medytacyjną.

Alkohol a rak: Każdy łyk może zwiększać ryzyko nowotworów

Alkohol jest jednym z najczęstszych czynników ryzyka rozwoju raka, odpowiedzialnym za około 100 tys. przypadków rocznie w USA. Naukowcy odkrywają coraz więcej mechanizmów, przez które alkohol uszkadza komórki i przyczynia się do powstawania guzów. Choć spożycie alkoholu jest powszechne, niewielu z nas zdaje sobie sprawę z powiązania między alkoholem a rakiem.