Muszkatołowiec korzenny (Myristica fragrans) – metody podania, opisy działania, przepisy kulinarne
Więcej informacji: Gałka muszkatołowa w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 59 / / 0
Czyli całkiem całkiem. A jak z kolejnością podawania i ilością? No i jak na drugi dzień. Planowałem zażucić 600 - 900 mg dexa i gdzieś po godzince, dwóch, z 6 gałek przeżuwając je i popijając soczkiem. 4 to dla mnie absolutne minimum, więc 6 to powinno być ok. Przy benzie obawiam się jednak jakiś głębszych stanów paranoidalnych. Zażyłem co prawda raz, ale delikatna fazka wskazywała na takią możliwość. Momenty z muchami i nietoperzami przed oczami nie należą do najprzyjemniejszych.
"Bądźmy dla siebie dobrzy, a świat będzie lepszy"
  • 3523 / 51 / 0
ciekaw jestem kto pierwszy raz będzie sniffował gałkę albo przyjmie ją p.r %-D
  • 906 / 36 / 0
Orientujecie się w jakich obecnie sklepach można kupić całe gałki? Przeszedłem chyba wszystkie małe sklepiki w mieście, i nie znalazłem.
297 dni czystości (05.01)
  • 1392 / 10 / 0
Groszek na pewno.
You can't understand a user's mind, but try, with your books and degrees. If you let yourself go and opened your mind, I'll bet you'll be using like me. And it ain't so bad...
  • 422 / 3 / 0
WildMonkey pisze:
ciekaw jestem kto pierwszy raz będzie sniffował gałkę albo przyjmie ją p.r %-D
Sniff już był ;-) dawno temu. Efekty subtelne, spływy nie tragedia.

---edit---

W kwestii miksów zawsze starałem się tak dobierać, by obydwie substancje wchodziły w tym samym czasie, czyli najpierw gm, po paru godzinach dxm/benzydamina, nie znaczy to, że taka kombinatoryka jest najlepsza, ale lepsza do głowy mi nie przychodziła. Dawkowanie, to uszczuplony standard dxm, mniej niż 450 i minimalna własna gałki, około 3 orzechów/15gram. Polecam gałkę do deksowego zejścia, ostatnio na to wpadłem, było zaskakujące.
Ostatnio zmieniony 17 lipca 2013 przez zWidzian, łącznie zmieniany 1 raz.
Uwaga! Użytkownik zWidzian nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 906 / 36 / 0
W końcu znalazłem całe gałki od Kamisa, ale 4,50zł za 2 orzechy to przesada. Mimo wszystko kupiłem 2 opakowania i dzisiaj spróbuję je spożyć, bez niespodzianek, bo niestety 3 paczki mielonej dwa dni temu, z którymi męczyłem się pół godziny, poszły do kibla :kotz: Wszystko przez brak odpowiedniej popitki (skończyła mi się cola, więc wziąłem zwykłą wodę mineralną, co było dużym błędem)

Nie spodziewam się cudów po 4 orzechach, dlatego spróbuję jeszcze wszamać paczkę mielonej. Zobaczymy co z tego będzie.
  • 195 / 4 / 0
przemo8848 pisze:
Wszystko przez brak odpowiedniej popitki (skończyła mi się cola, więc wziąłem zwykłą wodę mineralną, co było dużym błędem)
Zapijasz gałkę? To już jest błąd. Gałke należy wymieszać z płynem, a nie zapijać...
Ponadto polecam Ci najlepiej jakiś jogurt pitny, a nie gazowaną cole lol
Wrzucasz 2 starte gałki do jogurtu, wstrząszasz chwile i siup. Smakowo najlepiej ananasowy bądź czekoladowy i gałki praktycznie nie czuć.
  • 906 / 36 / 0
Z jogurtem kiedyś na pewno spróbuję, próbowałem wymieszać z wodą, efekt taki że powstała ciemna breja, która mnie skutecznie zniechęciła do picia.

Dlaczego colą nie? Jest słodka, i skupiam się na jej smaku i wtedy proszek przechodzi przez gardło...

PS. I właśnie skończyłem konsumować 4 gałkę, i co mogę powiedzieć o całej gałce Kamisa, jest rewelacyjna! 100 razy lepsza w smaku niż mielona Prymata, i dużo łatwiej ją przyjąć, tylko te orzechy są strasznie twarde i długo je tarłem.. Napiszę później jakie efekty...

Scalam. -dsn

4 gałki wydają się dla mnie optymalną dawką. Na drugi dzień czuję się wspaniale, nie mam wymiotów itp.
Za to wczoraj były przeżycia... po około 2 - 3 godzinach gałka załadowała się, efekty na początku słabe, potem najprzyjemniejsza część fazy, czyli dzika euforia :-D Byłem sam, mimo to wymyśliłem sobie wspaniałe zabawy.
Następnie po 3 godzinach, zaczęła się ta mniej ciekawa część, nie mogłem ustać na nogach, ciągnęło mnie na rzyganie, robiło mi się ciemno przed oczami, strasznie ciężkie powieki i chcąc nie chcąc poszedłem leżeć, złapała mnie taka zamuła że zasnąłem.

Wy opisujecie że następnego dnia macie jakieś zjazdy, ja czuję się normalnie, nie mam w ogóle czerwonych oczów, po MJ też mam normalne. Ale 4 gałek na razie nie będę przekraczać, bo to nie ma sensu, poczułem całą moc gałki, bez praktycznie żadnych skutków ubocznych.
  • 7 / / 0
Master1 pisze:
przemo8848 pisze:
Wszystko przez brak odpowiedniej popitki (skończyła mi się cola, więc wziąłem zwykłą wodę mineralną, co było dużym błędem)
Zapijasz gałkę? To już jest błąd. Gałke należy wymieszać z płynem, a nie zapijać...
Ponadto polecam Ci najlepiej jakiś jogurt pitny, a nie gazowaną cole lol
Wrzucasz 2 starte gałki do jogurtu, wstrząszasz chwile i siup. Smakowo najlepiej ananasowy bądź czekoladowy i gałki praktycznie nie czuć.
Wyjaśnij proszę czym popicie różni się od wymieszania z popitką z punktu widzenia układu pokarmowego...
  • 118 / / 0
Wy strasznie durze ilosci opisujecie. Ja ostatnio zaladowalem paczke mielonej kamisa tam jest chyba z 10 albo 12 gram i tez mnie udupilo calkiem calkiem. Mialem problemy z przyjeciem ale dalem rade, i potem wiadomo, najpierw euforia przez 2/3 godziny, a potem faza.
A faza taka ze nie moglem zlapac watku na dluzej i im dluzej tym bardziej mnie odcinalo od rzeczywistosci, az w koncu jebnalem sie na lozko i zasnalem. Ale spac mi sie okropnie chcialo na zejsciu.
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Największa w historii analiza potwierdza: marihuana skuteczna w leczeniu objawów nowotworowych

W ciągu ostatnich miesięcy świat nauki zyskał dostęp do największej metaanalizy dotyczącej zastosowania marihuany w terapii nowotworów, przeprowadzonej przez Whole Health Oncology Institute we współpracy z The Chopra Foundation i opublikowanej w prestiżowym czasopiśmie Frontiers in Oncology. Wyniki są jednoznaczne – istnieje przytłaczający konsensus naukowy, że medyczna marihuana skutecznie łagodzi objawy choroby nowotworowej i poprawia jakość życia pacjentów.

W Sejmie dyskutowano o depenalizacji marihuany. Co wynika z najnowszego raportu?

W Sejmie odbyło się posiedzenie Parlamentarnego Zespołu ds. Depenalizacji Marihuany. Podczas spotkania zaprezentowano raport „Między potrzebą a kontrolą” dotyczący aktywnych użytkowników marihuany w Polsce. Temat wywołał sporo emocji.

Profesor znów za kratami. Spec od narkotyków zwany także Chemikiem zatrzymany w Skarżysku

Na pięć lat trafi za kraty 73-letni mężczyzna w półświatku znany niegdyś jako Chemik lub Profesor czyli człowiek wielokrotnie notowany za przestępstwa narkotykowe, między innymi za wyprodukowanie na początku lat 2000 w laboratorium w Bliżynie dziesiątek tysięcy tabletek ecstasy.