Muszkatołowiec korzenny (Myristica fragrans) – metody podania, opisy działania, przepisy kulinarne
Więcej informacji: Gałka muszkatołowa w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 2235 / 5 / 0
A piwo np pijesz łyczkami czy chałstami??
  • 67 / / 0
Chałstami, najczęściej do zera. To była jedna paczka mielonej ale myślę, ze by się ze 3 zmieściły bez problemu. Jak nie to 2-3 przełknięcia. Smaku nie czuć i tyle.
  • 38 / / 0
a dało by rade skruszyć gałkę w młynku do pieprzu ? oczywiście czystym bo jak bym miał jeszcze do tego ten pieprz pić to bym rzygał jak kot, i powiedzcie po ile tych gałek wrzucaliście i jak efekty?
  • 1387 / 2 / 0
Wszystko już jest opisane. Nic więcej powiedzieć nie mogę.

Tak, możesz sobie mleć gałkę jak Ci się żywnie podoba.
  • 43 / / 0
Pelek pisze:
a dało by rade skruszyć gałkę w młynku do pieprzu ? oczywiście czystym bo jak bym miał jeszcze do tego ten pieprz pić to bym rzygał jak kot, i powiedzcie po ile tych gałek wrzucaliście i jak efekty?
pewnie sobie trochę poczytałeś o tej gałce, to myślę, że wiesz, że na początek najlepiej 6 jak nie więcej gał wrzucić :-)
Ostatnio zmieniony 16 czerwca 2010 przez pokolenie Ł.K., łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: ZA TEN POST (RADA MOGĄCA ZAGROZIĆ ZDROWIU) PRZYZNANO OSTRZEŻENIE
  • 4024 / 370 / 951
Stuknij się gałą w czoło z taką radą. Sześć razy.

Ludzie piszą tu o trudnych doświadczeniach i po 3-4.
  • 519 / 2 / 0
Jak pierwszy i jak dotąd jedyny raz gałkowałem, to właśnie posłuchałem takiej rady i zjadłem 6. Dodam że nie było to miłe doświadczenie.
  • 1387 / 2 / 0
Zjedz 3 i zaopatrz się w jakiś stymulant. Najlepiej najnormalniejszą kofeinę pod jakąkolwiek postacią.
  • 43 / / 0
to była rada, żebyś sobie wyszukał w wątku, a nie żebyś tyle jadł :nuts: Przecież wszystko tutaj pisze co i jak. Po co się pytać, jak wystarczy poczytać?
  • 4024 / 370 / 951
OK, acz - nawet jeśli, na przyszłość bierz racz Waszmość pod uwagę, że wiele osób, szczególnie niedoświadczonych i wstępnie podkręconych, czyta forum po łebkach, literalnie i bezkontekstowo. Dla takich osób taki post jak Twój stanowi zagrożenie.
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Alkohol a rak: Każdy łyk może zwiększać ryzyko nowotworów

Alkohol jest jednym z najczęstszych czynników ryzyka rozwoju raka, odpowiedzialnym za około 100 tys. przypadków rocznie w USA. Naukowcy odkrywają coraz więcej mechanizmów, przez które alkohol uszkadza komórki i przyczynia się do powstawania guzów. Choć spożycie alkoholu jest powszechne, niewielu z nas zdaje sobie sprawę z powiązania między alkoholem a rakiem.

Terapeuta uzależnień: Zielsko ma konsekwencje w następnym pokoleniu

Na oczach Roberta Rutkowskiego, terapeuty uzależnień, zmieniła się rzeczywistość wokół substancji psychoaktywnych w Polsce. Ekspert opowiedział, co działo się za kulisami tej zmiany. - To miało swoją cenę, która mnie wtedy przeraziła - powiedział wprost.

10 lat więzienia dla producenta metamfetaminy. Legnicki sąd wydał wyrok

Przestępstwa narkotykowe to coraz większy problem. W jednej z takich spraw zapadł właśnie wyrok. Sąd Okręgowy w Legnicy skazał na 10 lat więzienia 34-letniego Jakuba C., który na przemysłową skalę produkował metamfetaminę. Wytwórnia działała w garażu na terenie prywatnej posesji w Niemstowie pod Lubinem.