Muszkatołowiec korzenny (Myristica fragrans) – metody podania, opisy działania, przepisy kulinarne
Więcej informacji: Gałka muszkatołowa w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 1098 / 6 / 0
Nieprzeczytany post autor: moor1992 »
Przekonalem sie co do galki w wodzie. Otoz wsypuje galeczke do szklanki, dolewam wody tak zeby zamoczylo galke, nie wiecej. Mieszam, odstawiam na 30 minut i przez ten czas ziarna sa ladnie nasiakniete. Pozniej calosc mozna na 2 lyki zarzucic i tylko popic.... Najszybciej i najmniej bolesnie. 5 sekund i galka polknieta, zamiast pierdolic sie 50 minut z jogurtem albo podawac lyzka do ryja i zapijac.
Uwaga! Użytkownik moor1992 nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 577 / 3 / 0
Nieprzeczytany post autor: Twilight »
dokładnie, gała w kubek z zimną wodą i tyle :-) Będzie obrzydliwe ale szybko się połknie więc...

z metod złagodzenia obrzydliwości gałki u mnie z wmiarowym skutkiem działają krople miętowe :-)
[b]JEDZ KWAS![/b] - mądrzejszy ani zdrowszy psychicznie nie będziesz, ale i tak ludzi z Ciebie nie będzie (skoro przeglądasz te forum) więc co Ci szkodzi? :)
[b]JEDZ GAŁKĘ![/b] - bo jest tania i dobra X)
[i]Chwała Bogu że się nie ujawnia! Jakbyśmy wtedy mogli filozować?[/i] - Twilight
  • 1387 / 2 / 0
Nieprzeczytany post autor: pindyjski »
Patrzę Twilight że nawet sobie gałę w sygnaturze dopisałeś :D:D

Mi się osobiście po kroplach miętowych jeszcze bardziej niedobrze robi :/ Jakoś źle mi się kojarzy ten smak.
– Chodź. Czeka nas długa podróż.
– Jestem przyzwyczajona do długich podróży... Kiedyś wybrałam się nawet do Piekła – wyjaśniła.
– Jak zdołałaś wrócić?
Przyglądała mi się długo i uważnie.
– Wrócić? Wrócić? Ja tu zostałam...
  • 577 / 3 / 0
Nieprzeczytany post autor: Twilight »
hehe, ja jestem z tych uzależnionych od miętowego smaku więc... :-p
mięta ma swoje specyficzne działanie że paraliżuje komórki smakowe które potem czują tylko zimno przez krótką chwilę a gałka powoduje podobnie paraliż tylko oczywiście nieprzyjemny i pro-bełtliwy :kotz: mięta za to lepiej je "paraliżuje" i z miętą lepiej się obrzydlistwa je ;)

dodałem w sygnaturze bo się z gałą pogodziłem. Długi czas trzeba było czekać aby gała nie powodowała złego samopoczucia tylko "blissfulness" ale się udało :yay: Teraz mam taki sam problem z DXM że chujowo działa (nie że słabo faza/dawka ale że nieprzyjemnie) i pewnie za rok może dwa się poprawi ^_^ A co do gałki jeszcze to robię taki pewien eksperyment i jem ją codziennie :retarded: %-D

chciałem też potwierdzić moje wcześniejsze przypuszczenia jakoby efekt kakao na gale się multiplikował :-) ogólnie kakao jest całkiem dobre na zjazd gały bo człowiek czuje się lżejszy i muzyka dużo lepiej wchodzi. Ja dzisiaj cały dzień słucham nowej płyty Chylińskiem i mi się zajebiście podoba %-D
[b]JEDZ KWAS![/b] - mądrzejszy ani zdrowszy psychicznie nie będziesz, ale i tak ludzi z Ciebie nie będzie (skoro przeglądasz te forum) więc co Ci szkodzi? :)
[b]JEDZ GAŁKĘ![/b] - bo jest tania i dobra X)
[i]Chwała Bogu że się nie ujawnia! Jakbyśmy wtedy mogli filozować?[/i] - Twilight
  • 1387 / 2 / 0
Od miętowego smaku ja też uzależniony jestem, ciągle memłam w gębie gumę. Orbit. Zieloną. Ew jasnoniebieską, reszta jest ble. Ale kropelki miętowe? Na samą myśl o ich smaku, tak samo jak i gałki, przewraca mi się żołądek.

[ot]O właśnie. A guma na mdłości? Po powoju, dexie? Pomaga? [/ot]

Zjazd. Jak człowiek śpi cały dzień to ciężko kakao wypić :D Ale nie omieszkam podjąć próby wypróbowania :D
– Jestem przyzwyczajona do długich podróży... Kiedyś wybrałam się nawet do Piekła – wyjaśniła.
– Jak zdołałaś wrócić?
  • 246 / 1 / 0
Nieprzeczytany post autor: fouc »
ej? a jest taka opcja żeby zmieloną gałę połknąć przez jedną warstwę husteczki higienicznej? 5-10mg mozna zapakować na jedno przełknięcie i ominie się smak. czy pierdolę od rzeczy?
  • 1387 / 2 / 0
Pierdolisz. 5-10mg czego? Gałki? Wiesz ile się nałykasz chusteczek? No ale ogólnie to czemu nie tylko nie po 10mg :D
Ostatnio zmieniony 30 grudnia 2009 przez pindyjski, łącznie zmieniany 1 raz.
– Jak zdołałaś wrócić?
  • 2235 / 5 / 0
Ja tam preferuje lejek. Wkładasz lejek końcówką aż do gardzieli i na zmiane: szufla gały, wiadro wody, szufla, wiadro...

Wy nie za delikutaśni jesteście? Owszem, fuj, ale gorsze sa choćby benza czy wilec. Gałka to 2x 5s męczarni, potem już siedzi w żołądku. Co z wami?
Uwaga! Użytkownik ..::Abli::.. jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 1387 / 2 / 0
Niby czemu powój jest gorszy?
– Jak zdołałaś wrócić?
  • 2235 / 5 / 0
Oj kwestia subiektywna. Po prostu sam smak i zapach wilca są dla mnie mdłe. A gałka jest "tylko" cierpka.

Zieleń... GDZIE TY JESTEŚ, JAK JESTEŚ POTRZEBNY??
Kupiłem 2x100g świerzuśkich drożdży + 4x16g suszonych. Ile to na oko zawiera białka? Ile mam tego zażyc?(ważę 65kg) Ile czasu przed lub po spożyciu gały?
Uwaga! Użytkownik ..::Abli::.. jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Alkohol a rak: Każdy łyk może zwiększać ryzyko nowotworów

Alkohol jest jednym z najczęstszych czynników ryzyka rozwoju raka, odpowiedzialnym za około 100 tys. przypadków rocznie w USA. Naukowcy odkrywają coraz więcej mechanizmów, przez które alkohol uszkadza komórki i przyczynia się do powstawania guzów. Choć spożycie alkoholu jest powszechne, niewielu z nas zdaje sobie sprawę z powiązania między alkoholem a rakiem.

Terapeuta uzależnień: Zielsko ma konsekwencje w następnym pokoleniu

Na oczach Roberta Rutkowskiego, terapeuty uzależnień, zmieniła się rzeczywistość wokół substancji psychoaktywnych w Polsce. Ekspert opowiedział, co działo się za kulisami tej zmiany. - To miało swoją cenę, która mnie wtedy przeraziła - powiedział wprost.

10 lat więzienia dla producenta metamfetaminy. Legnicki sąd wydał wyrok

Przestępstwa narkotykowe to coraz większy problem. W jednej z takich spraw zapadł właśnie wyrok. Sąd Okręgowy w Legnicy skazał na 10 lat więzienia 34-letniego Jakuba C., który na przemysłową skalę produkował metamfetaminę. Wytwórnia działała w garażu na terenie prywatnej posesji w Niemstowie pod Lubinem.