Dział służący dyskusji o pozostałych odmianach roślin, np. afrodyzjakach, ziołach snu, czy ziołach o właściwościach uspokajających i sedatywnych a także o substancjach pochodzących z organizmów zwierząt.
ODPOWIEDZ
  • 119 / 1 / 0
Zastanawiający jest sam mechanizm rozpuszczania alkaloidów mulungowych. Co powoduje, iż najlepiej gotować wywar kilkakrotnie, dlaczego, za pierwszym razem, wszystkie interesujące nas substancje nie przenikną do wody? Kupiłem trochę mulungu w Magicznym Ogrodzie i nieco jestem zaskoczony. Lapacho pocięte pięknie, w koszyczku można gotować a mulungu, to wielkie kawały. Może przez maszynkę do mielenia mięsa da radę to przemielić.
  • 1472 / 26 / 0
Nie musisz tego dokładnie na pył mielić :-)

ja próbowałem z młynkiem do kawy mieliło ale po 3 razem zepsułem młynek więc nie radzę,można na tarce ale trochę pracochłonne

po prostu młotkiem lub tasakiem poważnie na mniejsze części rozłam niektóre nawet w rękach :-)
  • 119 / 1 / 0
Dam znać, jak coś ugotuję. Zdecydowałem się na zakupienie kory ciętej, bo zioła wygodnie przygotowywać używając metalowego koszyczka. Nie trzeba przecedzać, bardzo to sprawę ułatwia. Co do tego soku z cytryny, może by tak wrzucić kilka plasterków, starym herbacianym zwyczajem? Z lektury wątku wnioskuję, iż mulungu reaguje na cytrynę przeciwnie do herbaty, gdyż zaparza się dzięki niej lepiej. Zapewne kwaśny odczyn ma jakiś wpływ na alkaloidy zawarte w korze, skoro wywar z cytryną jest mocniejszy.
  • 1472 / 26 / 0
Nawet parę kropli wódki coś daje ,nawet z taką ilością alkoholu lepiej się alkaloidy rozpuszczały

pamiętaj też aby wcześniej nie mielić kory gdyż zmielona traci swoje wartości ,mielić tuż przed gotowaniem
  • 527 / 6 / 0
zgadzam sie mulungu rozpierd..... może napar niekoniecznie ale gdy połączony z alko to masakra.
  • 1472 / 26 / 0
Ja też robiłem z alkoholem ale raczej dla mnie to był dodatek do alkoholu może spróbuje z winem

a próbowaliście zrobić napar dopijając do tego alko ?
  • 279 / 2 / 0
Cóż, tak się składa, że mam całkiem sporo mulungu... A po Waszych postach widzę, że w końcu trza to spróbować ^_^
Trza będzie kupić winko rozumiem i zrobić naleweczkę, czy coś. Ile polecacie coś takiego leżakować?
  • 119 / 1 / 0
Parę kropli wódki, ale kiedy to dodajesz? alkohol wrze w temperaturze 78,3 Celsjusza a więc należy go dolewać, gdy napar ostygnie. To z kolei utrudnia rozpuszczanie alkaloidów. Przymierzam się do tego mulungu już bardzo długo, ale w tym tygodniu w końcu muszę coś ugotować.-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------Piłem wczoraj i dziś, żadnych efektów nie zauważyłem. Gotowałem ponad dwie godziny, więc zarzut zbyt krótkiego przygotowywania napoju raczej z góry mogę odrzucić.scaliłam AnnaS
  • 1472 / 26 / 0
Tak dodałem parę kropli wódki ,w sumie nawet to wina :-) ,że może coś pomóc a jednak nie zaszkodzi ,pewnie krople cytryny najwięcej dały ,nie koncentrat cyrtynowy bo on różnicy nie robił ale wyciskajcie cytrynę :)

pewnie dobre było by z mlekiem ,analogicznie do THC i kavy kavy, mleko ma wysoką zawartośc tłuczu przez to lepiej się alkaloidy będą lepiej rozpuszczać

w sumie to raz próbowałem z mlekiem miałem ciężki dzień sporo było innych substancji w tym dniu głownie Kannabinoidów, przed wypiciem faza zeszła jednak ogólnie zmęczenie zostało

zrobiłem wywar na trzy szklanki , wypiłem szklankę ,posłuchałem dwóch nut bo na mulungu muzyki sie słucha fajnie,po czym wyłanczyłem komputer i usnąłem w 15 min , niestety nic wam więcej nie napisze ,muszę to samo zrobic kiedyś w środku dnia jak będę wypoczęty bo cięzko mi ocenić jest tamtego działanie ,ale mleko ogólnie polecam ,nie smakuje zle da się pić normalnie ,a jak ktoś będize bardzo narzekał można dwie łyżeczki gorącej czekolady lub kakao dosypać :-)
  • 527 / 6 / 0
2 godziny? Jakaś masakra. Zmień na maksymalnie 15 min na małym ogniu i poczujesz działanie.Jaką dawke stosowałeś?
ODPOWIEDZ
Newsy
Aresztowano kobietę, która częstowała dzieci czekoladkami z marihuaną w parku w Wheeling

Aresztowano kobietę, która częstowała dzieci słodyczami z THC – psychoaktywnym składnikiem marihuany – w niedzielę po południu w parku w Wheeling na północno-zachodnich przedmieściach Chicago. Dzieci trafiły do szpitala.

18-letni diler zakopał narkotyki w lesie. Po zatrzymaniu grzecznie zaprowadził tam policjantów

Za posiadanie i udzielanie narkotyków odpowie 18-latek zatrzymany przez lipskich kryminalnych. Policjanci zabezpieczyli środki odurzające oraz wagi, a część narkotyków podejrzany ukrywał w słoiku zakopanym w ziemi. Młodemu mężczyźnie grozi kara nawet do 10 lat więzienia.

Wysokie Mazowieckie: Matka znalazła narkotyki u 39-letniego syna i powiadomiła policję

67-letnia mieszkanka powiatu wysokomazowieckiego zawiadomiła policję o znalezieniu podejrzanych substancji w pokoju i ubraniach swojego 39-letniego syna. Funkcjonariusze z wydziału kryminalnego zabezpieczyli narkotyki i przedstawili mężczyźnie zarzuty.