Dział służący dyskusji o pozostałych odmianach roślin, np. afrodyzjakach, ziołach snu, czy ziołach o właściwościach uspokajających i sedatywnych a także o substancjach pochodzących z organizmów zwierząt.
ODPOWIEDZ
  • 1 / / 0
Witam.
Według , najlepiej brać z rana w połączeniu z wyciągiem z zielonej herbaty(chodzi o samą L-dopa, znajdującą się w Mucuna Pruriens przymierzam się do ekstraktu. Może ktoś wie w jakich proporcjach brać L-dopa do wyciągiem z zielonej herbaty?
Uwaga! Użytkownik jozek1983 nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 527 / 6 / 0
Ekestrakt z zielonej herbaty stosuj w ilości ok 400-500 mg dziennie
Mucune ekstrakt od 350 do 500 mg dziennie
Sam stosuje powyższy mix i polecam:)

Myślę żeby jeszcze 5-HTP to wsadzić
  • 1203 / 21 / 0
Jadłem sobie ok 500mg (albo więcej, jem łyżeczką, nie ważę tego :P ) Mucuny 40% dziennie i efekty są, najciekawsze to podniesione libido, świetny afrodyzjak :)
Reszta efektów podobna do 5-HTP tylko nie uspokaja tak bardzo.
Ogólnie uważam, że w trakcie dnia, aktywności jakiejkolwiek lepsza Mucuna od 5-HTP bo właśnie nie zamula.
Widział ktoś gdzieś ekstrakt 100% ? Chętnie bym zakupił.
Chcę widzieć już tylko jedno światło.
Widzenie zbyt wielu jest wyczerpujące.
  • 527 / 6 / 0
jest u shamana, też się przymierzam:) Tylko jak to dawkować? 200 mg styknie?
  • 1203 / 21 / 0
Już kupiłem od Shamana :)
biorę 2 x 200mg na początek, działa super, dużo lepiej niż ekstrakt 40% (którego trzeba było zjeść większe dawki a moja wątroba czasem nie wyrabiała, podobnie przy dużych dawkach 5-HTP)

No i jak bierze się benzo to świetnie pomaga na impotencję :D:D
  • 145 / / 0
Ja stosuje 150 mg 2x dziennie. Zawsze rano i w południe. Z dawka mogę się pomylić (brak wagi) podzieliłem na oko ale w miarę dokładnie. Kompletnie nie zamula/usypia jak 5-HTP a radość z życia o wiele większa:) Stosuje też GABA na noc-czy można łączyć te 2 środki?
  • 527 / 6 / 0
300mg to moim zdaniem trochę mało, ja jednak uderzam w 500 mg. Efekty napisze po tygodniu.
  • 1203 / 21 / 0
@Sky
ja również podniosłem dawki do 300mg x2 ale nadal super, jestem zadowolony.
a GABA jak najbardziej, można łączyć, sam tak robię. Mucuna dwa razy dziennie a na sen 4-5g GABA.
  • 527 / 6 / 0
Wczoraj chyba przesadziłem z GABA- czułem mocne mrowienie na skórze i niepewność. Po 30 min ustały i mega przyjemnie zasnąłem:) Wracajać do mucuny...
działanie idealne na dzień, daje większą radość z życia i ułatwia kontakty z ludzmi. Efekty zauważyłem po 2-3 dniu i trwają do dziś:)
  • 4 / / 0
Witam
Czy fasolki Mucuna Pruriens są bardzo twarde? tzn czy jest problem ze zmieleniem?
Można jeść na surowo po zmieleniu?
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Artykuły
Newsy
Medyczna marihuana długoterminowo poprawia jakość życia pacjentów

Australijscy medycy mówią, że pacjenci, którym przepisano medyczną marihuanę, mogli liczyć na poprawę ogólnej jakości życia związanej ze zdrowiem, a także zmniejszenie zmęczenia i zaburzeń snu przez okres jednego roku. Lęk, depresja, bezsenność i ból również ulegały osłabieniu.

USA: największe w historii aresztowania członków mafii fentanylowej

Władze federalne poinformowały we wtorek o skonfiskowaniu ponad 400 kilogramów fentanylu w największej w historii operacji Agencji ds. Zwalczania Narkotyków (DEA). Aresztowano 16 osób oraz zabezpieczono rekordową sumę gotówki liczoną w milionach dolarów, broń palną i pojazdy.

Masowe ilości kokainy na masowcu. Kucharz w areszcie

Blisko pół tony kokainy o wysokiej czystości przejęły argentyńskie służby na masowcu Ceci w porcie rzecznym San Lorenzo. Do udziału w przemycie przyznał się okrętowy kucharz.