Leki przeciwdepresyjne, tymoleptyki - SSRI, SNRI, iMAO, TLPD i inne
Zobacz też: Wikipedia
ODPOWIEDZ
  • 2 / / 0
Chyba w końcu trafiłem w dziesiątkę. Dzisiaj pierwszy raz w życiu przed kolokwium nie miałem "zawału" i nie musiałem wciskać w siebie Xanaxu po którym zresztą i tak nie szło prawie nic zaliczyć. W końcu robię to co powinienem bez odkładania wszystkiego w nieskończoność. Dziwne uczucie lęku które towarzyszyło mi przez spory czas zniknęło. Nareszcie mogę się nad czymś skupić! Czuję że mój mózg zaczął normalnie pracować. Biorę 150 mg rano i popołudniu od dwóch tygodni, może spróbuję wejść na 600mg ed, ale na razie nie widzę takiej potrzeby, jest dobrze. Bardzo się z tego cieszę bo zazwyczaj po próbach antydepresantow kończyłem na 1mg alprazolamu sr, bez mózgu, emocji niczego (za wyjątkiem wjebania sie w benzo).
  • 232 / 21 / 0
co tam specjalisci?

chetnie zamienie selegiline na jakis inny "szybko" odrwacalny iMAO. pomyslalem tutaj o moklobemidzie.
selegilina w dawce 10mg+ noopepet lub w dawce 40mg + noopet chyba z mixow lekowych jest nie do wyjebania.
No ale...ma ten minus ze stimy tu kompletnie nie pasuja , no moze w dawce 10mg jescze ok, ale to tak osobnicza kwestia biodostepnosci
tabletek, ze chyba kazdy musi na wlasna odpowiedzialnosc sprawdzic. Z ciekawosci sprawdzilem przy dawce 40mg . jest inaczej.
lepiej miej benzo pod reka.

Pytanie tylko czy moklobemid bylby fajny , odstawka na 2-3 dni przed planowana akcja powinna byc raczej bezpieczna.
Pytanie tylko w jakim stopniu moklobemid blokuje enzym A, i w ogole gdzie i jak to sprawdzic czy dany stymulant jest bardziej rozkladany przez enzym
A czy B. Organizm nie jest glupi , tak latwo nie pozowoli sie zabic , ale dajmy mu jakasz szanse obrony:)
  • 2921 / 243 / 0
qwertz pisze:
Pytanie tylko czy moklobemid bylby fajny , odstawka na 2-3 dni przed planowana akcja powinna byc raczej bezpieczna.
Będzie fajny, jest mniej nachalny, nie czuć go tak jak selegiliny. Poczekaj z 4-5 dni (dla pewności, ja bym w ten sam dzień zarzucił, ale ja jestem głupi i tak nie należy robić) i wrzucaj rano 300mg i popołudniu 300mg. Chyba że 150mg ci wystarczy, ale skoro brałeś większy kaliber to raczej nie ;)

Co do reszty - jeśli pytasz o mixy ze stimsami to jest ok, uważałbym tylko przy wyższych dawkach moklo i przy zabawkach działających na serotoninę zmniejszając ich dawki.
Dawny nick: tur3k
  • 37 / 3 / 0
Jak to jest z tą tyraminą w rzeczywistej praktyce? Przyznam, że obawiam się ostrzeżenia o tej interakcji w trakcie kuracji moklobemidem a w mojej na pewno znajdują się produkty bogate w tyraminę i cięzjko by było ją całkowicie wyeliminować. Czy miał ktoś tutaj ze stosujących ten antydepresant faktycznie problem z ciśnieniem w trakcie kuracji od zjedzenia ryby czy sera żółtego? Jak rozpoznać ten przełom nadciśnieniowy i co robić w sytuacji kiedy wystąpi niechcący?
Uwaga! Użytkownik RightNow jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 834 / 17 / 0
@up ja nie zmienialem diety a bralem nawet 900mg moklobemidu na dobe, zadnych problemow, mysle ze mozesz smialo nie zmieniac diety
Treść postu autora to jakieś pierdolenie - tak w skrócie dla tych, którym nie chce się czytać heh
  • 1 / / 0
Ja w sumie łykam tabletki na fobie od niedawna pierwszy lek to Asentra 50 mg przez 3 tygodnie zero efektu... teraz przepisała mi lekarz Mobemid pije 600 mg na dobę 2 rano i 2 wieczorem na samym początku już mi się pojebało i zamiast jednej wypiłem 2 tabletki i zero reakcji łykam jak ziemniaki do obiadu a pije ten shit już 1,5 miesiąca... pomału zaczynam twierdzić że te leki to takie placebo....
ps. czytałem tu na forum opinie ludzi co piją Sertraline że po tym leku wyjebisty humor ciut nie euforia czy to prawda czy zwykła ściema?

Fuzja - D5

Ja biorę Mobemid ponad półtora miesiąca 600 mg na dobę i zero efektu.....
  • 834 / 17 / 0
@up to zmiena na lek z innej grupy
Treść postu autora to jakieś pierdolenie - tak w skrócie dla tych, którym nie chce się czytać heh
  • 574 / 10 / 0
Moklobemid czy ktos z was stosuje go razem z SSRI paroksetyna? bo nie mozna niby laczyc a chce sporobowac i nie odstawiac paro lub zmniejszyc do 10mg i do tego moclo ???
  • 167 / 1 / 0
Po zasugerowaniu tego leku psychiatrze prywatnemu lecząc się na fobię społęczną powinnam dostać lek, jak chętnie przepisują? Ciągle słyszę tylko SSRI, które na mnie nie działa..
I know I dreamed you a sin and a lie
I have my freedom but I don't have much time
  • 834 / 17 / 0
@up jest to bezpieczny lek z malym potencjalem rekreacyjnym ale lekarze (wiekszosc?) mysla ze to nieodwracalny inhibitor monoaminooksydazy i trzeba kontrolowac diete (sery itp)
ODPOWIEDZ
Newsy
Kanada wprowadza przezroczyste opakowania na marihuanę

W marcu 2025 roku Health Canada, czyli kanadyjski odpowiednik Głównego Inspektoratu Sanitarnego, ogłosił nowy pakiet zmian dla producentów konopi. Najważniejsza? Zgoda na przezroczyste okienka w opakowaniach suszu. Od teraz konsument może zobaczyć zioło jeszcze przed zakupem. To pierwsza taka zmiana od czasu legalizacji marihuany w Kanadzie. Ale to nie wszystko.

"Narkociak" próbował przemycić narkotyki do więzienia

Koci kurier z narkotykami wpadł na gorącym uczynku. Strażnicy kostarykańskiego więzienia zatrzymali kota, który do futra miał przyklejone paczki z marihuaną i crackiem. Zwierzak próbował przedostać się na teren zakładu karnego.

USA: Przedawkowane narkotyki zabiły mniej osób w 2024 roku

Liczba ofiar śmiertelnych związanych z przedawkowaniem narkotyków w Stanach Zjednoczonych znacząco spadła w 2024 roku, osiągając najniższy poziom od czasów sprzed pandemii COVID-19 – wynika z najnowszych, wstępnych danych opublikowanych 14 maja przez Centra Kontroli i Zapobiegania Chorobom (CDC).