Dział poświęcony harm reduction – metodom mającym na celu złagodzenie negatywnych konsekwencji zażywania środków psychoaktywnych.
ODPOWIEDZ
  • 1287 / 327 / 12
No maść cynkowa działa cuda na jakies strupki i małe syfki. Jeden z moich znajomych poszedł o krok dalej i normalnie wpierdalał ten specyfik do nosa po dłuższych ciągach. Twierdzi, że trochę ma przesuszoną śluzówkę i gorsze powonienie, ale oddycha mu sie normalnie.

Na ślady-dzioby, takie jakie miał Grucha w Chłopaki nie płaczą to polecam antyseptyczny Sudocrem. Mnie pomógł jak miałem ryjec po trądziku młodzieńczym przeorany a teraz po goleniu to jestem gładziutki jak tyłek niemowlęcia.
16 października 2023Stteetart pisze:
"mam wyjebane na wszystkich i pierdole też Famasa".
  • 44 / 9 / 0
11 grudnia 2023nieoszukujsiee pisze:
Zazwyczaj jak jestem w ciągu i zaczynam się strasznie pocić (zawsze wtedy myję i wycieram twarz, ale nic to nie daje), bo "wychodzą" ze mnie te wszystkie dragi mam całą twarz w ogromnych, czerwonych chrostach. To samo na plecach. Poleca ktoś jakąś dobrą maść czy cokolwiek, bo już nie wiem co zrobić ;P
Musisz ją potraktować jakimś dobrym kremem nawilżającym i maść cynkowa punktowo
  • 5774 / 1181 / 43
Pasta cynkowa lepsza jest od maści.
Maść łatwo się zmywa z twarzy, pasta się lepiej trzyma.
>A komendant po tym gównie ląduje na Kolskiej.
  • 3 / 1 / 0
W moim przypadku najlepiej na skórę (wypryski i trądzik itp.) sprawdził się Izotek. Efekty widoczne już po tygodniu, jednak warto zaznaczyć, że Izotek to syntetyczna pochodna witaminy A. Skutków ubocznych wiele...głównie suchość skóry, (skóra jak pergamin), wysychanie błon śluzowych nosa i gardła, suchość oczu, zapalenie spojówek, ogólnie nadwrażliwość skórna. Przed rozpoczęciem leczenia izotretinoinem, ważne jest przeprowadzenie szczegółowej konsultacji z lekarzem. Kontrole co miesiąc wraz z badaniem morfologii krwi. Po każdej konsultacji lekarz zwiększa bądź zmniejsza dawkę + dawka leku zależna jest od naszej wagi. Warto zaznaczyć, że lek nie jest przeznaczony dla kobiet, które planują zajść w ciąże. Izotretynoina wnika w łożysko i może uszkodzić płód. Jednak pomimo licznych skutków ubocznych, uważam, że warto było podjąć się tej kuracji, bo minęło już kilka lat i problem z trądzikiem/wypryskami został w 100% zaleczony. Żadne maście, czyli leczenie zewnętrzne (w moim przypadku oczywiście) były nieskuteczne.
  • 5774 / 1181 / 43
Znam ten lek. Brałem go.
On strasznie ryje wątrobę, nie powinno się pic ani zażywać przy nim innych leków.
Jest na receptę.

2023 gru 23, 13:28 / scalono -surv

Czy siwienie włosów w młodym wieku jest spowodowane niedoborem jakiś witamin ? A może skutkiem jakiegoś schorzenia lub chorób ?
>A komendant po tym gównie ląduje na Kolskiej.
  • 1287 / 327 / 12
Specjalistom nie jestem ale jest chyba faki hormon stresu tj kortyzol. Osoby obarczone zwiększoną jego ilością w organizmie mają tendencje do przedwczesnego łysienia i wypadania włosów, chociaż może być to także uwarunkowane genetycznie. Sam po bokach juz kilku sie dorobiłem, chociaż fryzura dalej puszysta.
16 października 2023Stteetart pisze:
"mam wyjebane na wszystkich i pierdole też Famasa".
  • 105 / 25 / 0
...a co z jezykiem? Tez Wam sie robi oblozony od laktozy, czy tez juz lekow? Pozdrawiam
Uwaga! Użytkownik magdalena84 nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 105 / 25 / 0
22 grudnia 2023london5 pisze:
Znam ten lek. Brałem go.
On strasznie ryje wątrobę, nie powinno się pic ani zażywać przy nim innych leków.
Jest na receptę.

2023 gru 23, 13:28 / scalono -surv

Czy siwienie włosów w młodym wieku jest spowodowane niedoborem jakiś witamin ? A może skutkiem jakiegoś schorzenia lub chorób ?
Czesto siwieja, bo "taka genetyka", ale u mnie zaczely sie pojawiac siwe wloski od stresu, pozdrawiam
Uwaga! Użytkownik magdalena84 nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 105 / 25 / 0
11 grudnia 2023nieoszukujsiee pisze:
Nie miałam nigdy większych problemów z cerą, ale przez ostatnie miesiące jest po prostu masakra. Zazwyczaj jak jestem w ciągu i zaczynam się strasznie pocić (zawsze wtedy myję i wycieram twarz, ale nic to nie daje), bo "wychodzą" ze mnie te wszystkie dragi mam całą twarz w ogromnych, czerwonych chrostach. To samo na plecach. Poleca ktoś jakąś dobrą maść czy cokolwiek, bo już nie wiem co zrobić ;P
Benzacne 100g., a na ślady po nich Skinorem (pracowalam w aptece dawno temu, ale wiedza pozostala), pozdrawiam
  • 3 / 2 / 0
Witaminy, Multi, plus co uważacie, odstawić wszystko na dwa trzy dni, regeneracja, dobra dieta i wszystko wraca do normy
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Zaskakujące słowa Tomasza Lisa. "Odrobina amfy by Rafałowi nie zaszkodziła"

Zaskakujące słowa Tomasza Lisa! W swoim internetowym programie, w którym dyskutował na temat kampanii wyborczej, nagle stwierdził, że "odrobina amfy [amfetaminy - dop. red.]" Rafałowi Trzaskowskiemu by "nie zaszkodziła".

Magazyn z narkotykami na dachu budynku

Stołeczni policjanci wkroczyli w czwartek na warszawską Pragę, gdzie na ulicy Brzeskiej zlikwidowali magazyn z narkotykami. Zatrzymali do sprawy 39-latka, do którego mogły należeć znalezione substancje: heroina, amfetamina, mefedron, kokaina i marihuana.

"Narkociak" próbował przemycić narkotyki do więzienia

Koci kurier z narkotykami wpadł na gorącym uczynku. Strażnicy kostarykańskiego więzienia zatrzymali kota, który do futra miał przyklejone paczki z marihuaną i crackiem. Zwierzak próbował przedostać się na teren zakładu karnego.