Substancje wykazujące działanie prokognitywne.
Zobacz też: Wikipedia
ODPOWIEDZ
  • 993 / 267 / 0
@jaca85

Nie, jak nie działa to na bank się nie rozkręci, to nie ten typ leku. Może przerwa od benzo za krótka albo - jeśli potraktujemy modka i armodka jak nootropy - po prostu nie zadziałają, taka ich przypadłość.
  • 2806 / 362 / 0
Modafinil czy armodafinil próbowałem 1 i 2 i hmm Modafinil raz poczulem o czym pisalem w tym temacie 2 raz puscilem hafta jakos godz po przyjęciu.. armidafinil próbowałem z 2 razy i ciężko bylo mi coś ocenić.. nootropy w pewnym sensie przypominają mi opio czyli jednego dana dawka robi a drugi jej nie poczuje i musi sie w swoją dakwe " wstrzelić " dzis znalazlem w szafce kilka tab MPH 10mg lezy juz kilka lat wiec pewność mam ze nie bralem go z 4 lata i więcej jaka dawka bedzie ok by poczuć MPH ? 20-30mg ? Jakie efekty ?
  • 315 / 101 / 3
@grupio12

Coś Ci się pomyliło:

"there is no evidence of serious liver damage when levels are within reference ranges"

Źródło: https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/31643597/

Albo to nie był Modafinil albo zjadłeś coś innego, co spowodowało Twoje problemy zdrowotne.
  • 14 / 2 / 0
@GermanskiOprawca Do Modafilu zrobie nastepne podejscie gdzies za miesiac, moze przez pregabalina teraz na mnie nie działal. Tymczasem dzisiaj pora spróbowac Medikinet moze to mnie pobudzi
  • 74 / 8 / 0
Wlasnie, moze ktos juz probowal:
jak sie ma moda/armoda vs. Medikinet?
Mowa o osobach bez ADHD.

W moda brakuje lekkiego efektu motywacyjnego/euforycznego.
  • 993 / 267 / 0
08 grudnia 2023jaca85 pisze:
@GermanskiOprawca Do Modafilu zrobie nastepne podejscie gdzies za miesiac, moze przez pregabalina teraz na mnie nie działal. Tymczasem dzisiaj pora spróbowac Medikinet moze to mnie pobudzi
Ej, rzeczywiście prega być może też coś blokować. Mój braciak to bierze i Modafinil go słabo klepie. Ale ćpie też często, także nie mam pewności, jaki jest tego główny powód.

@forum

Jak brakuje efektu motywacyjnego i euforycznego, jak to główne działanie modka? Może ćpiesz coś i Ci zakłóca? Medikinet można nadużywać, także nie poleca się go uzależnionym.
  • 14 / 2 / 0
@GermanskiOprawca Ja tez moze za bardzo oczekiwałem po Modafilinu ze bede miał tyle samo energi jak za małolata po fecie. Wczoraj spróbowałem 50 mg Medikinetu, energii zbytnio po nim nie miałem, myslałem ze nawet nie działa ale w nocy nie mogłem spac co wczesniej nie mialem z tym problemu.Dzisiaj wleciało 100 mg rozpuszczone w wodzie i power jest, tylko trzeba sobie cos wkrecic
  • 74 / 8 / 0
@GermanskiOprawca
Glowne dzialanie moda to, ze... nie chce Ci sie spac. Tyle.
Dzialanie motywujace/euforyczne wystepuje tylko na poczatku lub przy duzych dawkach (ktorych branie mija sie z celem i zaburza sen)
  • 993 / 267 / 0
@forum

Modafinil ma szerokie zastosowanie jeśli chodzi o zaburzenia psychiczne.

Ja stosuję przy zaburzeniach depresyjnych i działa świetnie na nastrój, motywację, energię i humorek podnosi znacznie.
  • 1759 / 240 / 0
Zakup tego środka ma sen tylko w aptece poza nią lecą wyjebki i to srogie.
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Hiszpania zezwala na narkotyki w samochodach

Ministerstwo Spraw Wewnętrznych Hiszpanii zaskoczyło związki zawodowe policji, wydając polecenie, aby nie karać użytkowników narkotyków znajdujących się w zaparkowanych samochodach. Decyzja ta ma na celu ochronę prywatności obywateli, ponieważ zaparkowane pojazdy uznawane są za „prywatną przestrzeń”.

Narcos Holandia. Rekordowa liczba zlikwidowanych laboratoriów narkotykowych

O ponad 10 proc. wzrosła liczba zlikwidowanych laboratoriów narkotykowych – informuje holenderska policja. W 2024 r. wyeliminowano aż 167 takich przybytków. Dla porównania w Polsce w tym samym roku odkryto 85 przestępczych laboratoriów. Wzrasta też liczba składowisk nielegalnych odpadów po produkcji narkotyków, zagrażających środowisku.

Kanada wprowadza przezroczyste opakowania na marihuanę

W marcu 2025 roku Health Canada, czyli kanadyjski odpowiednik Głównego Inspektoratu Sanitarnego, ogłosił nowy pakiet zmian dla producentów konopi. Najważniejsza? Zgoda na przezroczyste okienka w opakowaniach suszu. Od teraz konsument może zobaczyć zioło jeszcze przed zakupem. To pierwsza taka zmiana od czasu legalizacji marihuany w Kanadzie. Ale to nie wszystko.